آیتالله خاتمی امام جمعه موقت تهران صبح امروز از حجتالاسلام فروزش روحانی تهرانی عیادت کرد.
آیتالله سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران پیش از ظهر امروز جمعه با حضور در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) از حجتالاسلام فروزش روحانی آمر به معروف و ناهی از منکر عیادت کرد.
وی هدف از این عیادت را تجلیل از غیرت دینی این روحانی فداکار عنوان و خاطرنشان کرد: غیرت دینی یک ضرورت همیشگی بویژه در شرایط کنونی است.
آیتالله خاتمی ادامه داد: اینک که دشمنان در پی آن هستند که با اندولوسیزه کردن کشور به نظام اسلامی آسیب برسانند، تجلیل از این عزیزان آمر به معروف و ناهی از منکر نمادی از تجلیل از غیرتمندان دینی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین در این دیدار غیرت دینی این روحانی فداکار را ستود و برای وی شفای عاجل از درگاه خداوند متعال خواستار شد.
مراد از دموکراسی
همچنین رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، طی سخنانی پیش از خطبه نماز جمعه امروز تهران خاطرنشان کرد:یکی از عوامل تحول در جامعه نخبگان هستند؛ چراکه به خاطر نفوذشان در جامعه میتوانند تأثیرات زیادی را بر مردم بگذارند و در حقیقت در کرنش تاریخی جامعه موثر خواهند بود.
تقوی تصریح کرد: امروز وقتی از دموکراسی صحبت میکنیم، مراد گردش قدرت در میان نخبگان است و در انتخاباتهای مختلف نیز مردم معمولا اختیارات خود را در حوزههای مختلف به نمایندگانشان میسپارند که از شایستگی و نخبگی لازم برخوردارند.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خاطرنشان کرد: در این میان این سوال مطرح است که آیا به این دلیل که آنها دارای تجربه و دانش و تواناییهای خاص هستند، مردم باید چشمبسته از آنها تبعیت کنند و پاسخ این سوال این است که تأثیرپذیری نخبگان رافع مسوولیت افراد نمیشود و روز قیامت هم نمیتوان گناه یا خطایی که در این راه انجام شده را به گردن نخبگان انداخت.
حاکمیت و نخبگان
وی در مورد وظیفه حاکمیت در مقابل نخبگان اظهار کرد: حاکمیت باید برای پرورش نخبگی برنامه داشته باشد و بخشی از امکاناتش را صرف پرورش و رشد افراد نخبه کند.
تقوی ادامه داد: تربیت افراد نخبه و شایسته اصل راهبردی شایستهسالاری را تحقق میبخشد و هرگاه حاکمیتی به رشد جامعه میاندیشد، باید برای تحقق شایستهسالاری بسترهای مناسب را ایجاد کند.
وی افزود: برای رشد نخبگان ابتدا باید در جامعه نظام آموزشی توسعه یابد و این یکی از وظایف حاکمیت است. وظیفه دیگر حاکمیت نیز ایجاد فضای رقابت مثبت بین نیروهای موثر و علاقهمند است و سپس ایجاد فضای انتقاد سازنده، چراکه انتقاد سازنده نمایانگر فضای آزاد جامعه است و در این سالها نیز مقام معظم رهبری براین موضوع بسیار تأکید داشتند و بر گسترش کرسیهای آزاداندیشی در جوامع علمی اصرار کردند.
تقوی تأکید کرد: بحث بعدی در مورد رشد نخبگان در جامعه، مشارکت سیاسی است در هر جامعهای که مشارکت سیاسی گسترده باشد نخبگان نیز جلوه خواهند کرد.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در بخش دیگری از سخنانش در مورد دیدگاه اسلام و قرآن نسبت به نخبگان گفت: قرآن و سنت اصل نخبگی را پذیرفته است، اما تبعیت و پیروی از دیگران را بدون برهان عقلی مورد نکوهش قرار داده است و امیر مومنان نیز برای نخبگی تعاریفی را مطرح کردند.
نخبگان و هدایت مردم
وی ادامه داد: از نگاه علی (ع) نخبگان دو دستهاند: یکی نخبگان واجد صلاحیت و دیگری نخبگانی که فاقد صلاحیت نخبگی هستند که بخشی از آنها را در نامه 53 نهجالبلاغه خطاب به مالک اشتر آورده است.
وی افزود: امیرالمومنین برخی از صفات نخبگان را اکتسابی میداند و از نظایر آنها میتوان به اهل تفکربودن، دارای سابقه مثبت و تجربه کافی بودن و قدرت آیندهنگری نام برد.
تقوی تصریح کرد: برخی از صفات ذاتی نخبگان نیز این است که آنها اهل حیا باشند، چراکه در جامعه اسلامی حیا یک فضیلت است، ضمن داشتن این روحیه نخبگان باید شجاعت و سخاوت را نیز در خود داشته باشندو دارای نصب و ریشه خانوادگی خوبی باشند و به قول حضرت علی (ع) اهل خانههای صالح باشند.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: بحث دیگری که امیر مومنان در مورد نخبگی به آن توجه کردهاند، این است که نخبگان خود را در معرض هدایت مردم قرار دهند و کسی که قصد دارد خود را در معرض پیشوایی قرار دهد، باید قبل از اینکه به هدایت و تربیت دیگران بپردازد، خودساخته و تربیتشده باشد و نخبگان سیاسی باید تربیت سیره را به تربیت گفتار مقدم بدانند.
/27212
نظر شما