نتایج مطالعات جدید نشان داده پدرهایی که در زمان بارداری همسرشان، بیشتر در امور مربوط به فرزندشان درگیر می‌شوند، در آینده ارتباط بهتری با آن‌ها دارند

فرنوش صفوی‌فر: این روزها خیلی از والدین نگران ارتباط و پیوند خود با بچه‌ها هستند. بسیاری از پدرها گله دارند که فرزندانشان حرف دلشان را پیش غریبه‌ها می‌برند و از خانه و خانواده فراری‌اند؛ در حالی که تازه‌ترین تحقیقات، از راه‌های ساده‌ای خبر می‌دهند که می‌توان با استفاده از آن، به برقراری پیوندی محکم و عاطفی بین والدین و فرزندان، امیدوار بود. به گزارش رویترز، در مطالعه جدیدی که در شماره دسامبر نشریه ازدواج و خانواده چاپ شده، مشخص شده پدرهایی که در زمان بارداری همسرشان، بیشتر در کارهای مربوط به فرزندشان درگیر می‌شوند، در آینده هم ارتباط قوی‌تر و بهتری با فرزندشان برقرار می‌کنند.

این مطالعه در دانشگاه مریلند انجام شده و در آن بیش از 5 هزار زوج بررسی شده‌اند. مطالعه نشان داده پدرهایی که در هنگام بارداری، بیشتر در فعالیت‌هایی مثل خرید برای نوزاد، بردن همسرشان پیش پزشک و مشابه آن شرکت می‌کنند و در هنگام زایمان هم در کنار همسرشان هستند، در سن 3 سالگی، ارتباط بسیار خوب و قوی‌تری با فرزند حاصل از این بارداری خواهند داشت. همچنین کل خانواده هم احتمال بیشتری خواهد داشت که در این سال‌ها در کنار هم، قوی و مستحکم، باقی بمانند. این نتایج، از یک سو اهمیت دوران قبل از تولد را در شکل‌گیری ارتباطات و عواطف نشان می‌دهد و از سوی دیگر، به نقش و تاثیر پدران و رابطه آنها با فرزندان، بر کل خانواده اشاره دارد.

 پدران سلامت می‌آموزند
حالا دیگر در کشورهای غربی هم به اهمیت بنیان خانواده و استحکام آن پی برده‌اند و سعی دارند با مطالعات مختلف، به راه‌ها و پیشنهادهای جدیدی برای حفظ آن دست پیدا کنند. نقش پدران، یکی از مسائلی است که به تازگی روی آن تحقیقات زیادی انجام شده و نه تنها مشخص شده که پدران یک مهره کلیدی در تربیت فرزندان به شمار می‌روند، بلکه معلوم شده حتی در رفتارهای مرتبط با سلامت جسمی، مانند تغذیه و ورزش هم، پدران بهتر از مادران می‌توانند در خانواده الگوسازی کنند.

 به عنوان مثال، در بررسی موسسه تحقیقاتی کودکان مورداخ و بیمارستان سلطنتی ملبورن، مشخص شده وقتی در خانواده، پدران برای غذاخوردن فرزندشان قانون گذاشته و محدودیت‌هایی قرار داده بودند، کودکانشان شاخص توده بدن(BMI) کمتری داشتند، یعنی نسبت وزن به قدشان متعادل‌تر و متناسب‌تر بود.

 مطالعه دیگر که در دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام شده، این مطلب را به شکل دیگری تایید می‌کند. این بررسی نشان داده وقتی پدران فعالیت بدنی زیادی داشته باشند، کودکان آنها هم کمتر اضافه وزن پیدا می‌کنند و شاخص توده بدنی کمتری دارند.

 پدران و تربیت جنسی فرزندان
مطالعات دیگر، از نقش پدران در تربیت رفتاری و جنسی دخترانشان حکایت دارد. به عنوان مثال، چندی قبل نتایج مطالعه‌ای که در سوئد انجام شده بود، منتشر شد که نشان می‌داد هر چه رابطه پدر با دختر بهتر و صمیمانه­تر باشد، دختران احتمال کمتری دارد که سیگار بکشند یا مرتکب خلاف شوند، نمرات درسی بهتری می‌گیرند و می‌توانند دوستی­های بهتری با دیگران برقرار کنند. اما این رابطه علاوه بر این تاثیرات در کوتاه مدت، تاثیرات طولانی مدت دیگری نیز دارد. خانم­هایی که روابط بهتری با همسرانشان دارند و از نظر روانی و جسمی از سلامت بهتری در حدود سن 33 سالگی برخوردارند، در سن 16 سالگی رفتار بهتری با پدرانشان داشته­اند.

در تحقیق دیگری که سال 1999 صورت گرفته و در مجله­ روان­شناسی اجتماعی و شخصیت چاپ شد، محققان به این نتیجه رسیدند که هر چه رابطه­ پدر با دخترش صمیمانه­تر و نزدیک­تر باشد، دختر در سن بالاتری به سن بلوغ می­رسد. اگر در مورد عوارض بلوغ زودرس دختران اطلاعات داشته باشید، به ارزش پیشگیری از آن، اعتراف خواهید کرد.

کد خبر 1566

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین