شاید نویسندۀ «فردای نخستین آزمایش هسته‌ای ایران» هم باور نمی‌کرد، حرف‌هایش مستند سخنرانی یک کارشناس! در دانشگاه «کلمبیا» شود و رسانه‌های غربی هم آن‌را مؤید گزارش آژانس و مؤسسات تحقیقاتی‌شان ترسیم کنند.

به گزارش خبرآنلاین، سوم اردیبهشت 90 وبلاگ«خیزران» مطلبی منتشر کرد با عنوان: «فردای نخستین آزمایش هسته‌ای ایران، یک روز معمولی معمولی است». چهارم اردیبهشت 90 وب‌سایت «گرداب» این مطلب را عیناً در سایت خود منتشر کرد. 

سایت «گرداب»، بنا بر گفتۀ خودش: وابسته به گزارش اخیر آمانو و تحقیقات 160 صفحه‌ای مؤسسۀ «رند» دانست. «گاردین» هم با ترجمۀ کامل مطلب «گرداب» و ارائۀ لینک صفحۀ این سایت در خبرش، آن را «تابوشکنی بزرگ» خواند. 
 
آسمان‌وریسمان بافی «وال‌استریت‌جورنال»
«وال‌استریت‌جورنال» ابتدا به بخش‌های سؤال‌انگیز گزارش اخیر مدیر کل آژانس انرژی اتمی پرداخت، گزارشی که اوائل خردادماه منتشر و در آن تردیدهایی در مورد ابعاد نظامی برنامۀ هسته‌ای ایران مطرح شد. 

«وال‌استریت‌جورنال» نوشت: شاید توضیح ساده‌لوحانه‌ای برای تمام این‌ها (موارد مطرح در گزارش آمانو) وجود داشته باشد، مانند این‌که ایران خواهان دستیابی به استقلال فنی در ساخت‌وساز نسل جدیدی از سانتریفیوژهاست. و همیشه خبرنگاران غربی خوش‌باوری هستند که کلمات احمدی‌نژاد را تکرار می‌کنند که هدف برنامۀ هسته‌ای ایران، صلح‌آمیز است.  

این نشریۀ آمریکایی نوشت: نمی‌دانم خبرنگاران دربارۀ مقاله‌ای که در آوریل در وب‌سایتی سپاه پاسداران منتشر شد و آشکارا دربارۀ چشم‌انداز آزمایش هسته‌ای ایران سخن گفت، چه فکر می‌کنند – مطلبی که از تغییر در سیاست معمول ایران در انکار هر گونه علاقه به بمب هسته‌ای حکایت می‌کرد. 

سپس «وال‌استریت‌جورنال» به قسمت انتهایی مطلب وبلاگ «خیزران» اشاره کرد: روز پس از نخستین آزمایش هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، برای ما ایرانی‌ها روزی معمولی خواهد بود، اما در چشم‌های بسیاری از ما برقی جدید در خود خواهند داشت. برقی که از غرور و قدرت ملّی ناشی می‌شود. 

این نشریۀ آمریکایی به بخش ابتدایی این مطلب «خیزران» نیز اشاره می‌کند: قدرت این انفجار نه آن‌قدر زیاد بوده است که آسیب چندانی به منطقه وارد کند و نه آن‌قدر کم که دانشمندان هسته‌ای ایرانی، در آزمایشات‌شان به مشکلی برخورند.
 
«وال‌استریت‌جورنال» مطلب مذکور را بهانه قرار داده، با رویکرد «ساختن کوه از کاه»، در ادامه نوشت: «این روز پس از آزمایش»، خیلی هم دور نیست. 

در تحلیل این ماه مؤسسۀ تحقیقاتی «رند» وابسته به نیروی هوایی آمریکا، «جورج اس. جونز» نوشت که حتی در فقدان یک برنامۀ هسته‌ای مخفیانه، «اکنون ایران می‌تواند هر لحظه که بخواهد، اورانیوم مورد نیاز برای بمب هسته‌ای (20 کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا) را تولید کند. با تعداد فعلی سانتریفیوژهای فعّال، تحقق این امر دو ماه به طول خواهد انجامید.  

البته بنا بر گزارش این نشریۀ آمریکایی، «رند» بعدتر اطلاعیه‌ای رسمی منتشر کرد و گفت که تحلیل آقای جونز نتیجۀ رسمی پژوهش «رند» نیست، که به ما بگوید چگونه اعضای بی‌میل و ناراضیِ سیاست خارجی آمریکا قرار است حقیقت را دربارۀ بلندپروازی‌های ایران بشنوند. اگر ما این خطر را تأیید کنیم، آنگاه احتمالاً، پیش از آن‌که ایران تبدیل به قدرت هسته‌ای شود، باید کاری دربارۀ آن انجام دهیم.  

بزرگ‌نمایی به‌سبک «گاردین»

«گاردین» نیز روز چهارشنبه 18 خرداد به این مطلب اشاره کرده بود. تیتر «گاردین» عنوان مطلب «گرداب» بود: «فردای نخستین آزمایش هسته‌ای ایران، یک روز معمولی».

این نشریۀ بریتانیایی در آغاز نوشت: مقاله‌ای عجیب در وب‌سایت سپاه پاسداران، با پیش‌بینی آثار یک بمب ایرانی، «تابوشکنی» کرد.  

«گاردین» افزود: هر گونه سخن‌گفتن از تسلیحات هسته‌ای در جمهوری اسلامی، یک «تابو» است، کشوری که اصرار دارد برنامۀ هسته‌ایش کاملاً صلح‌آمیز بوده و مقاصد غیرنظامی دارد. بنابراین انتشار مقاله‌ای با موضوع «پیش‌بینی روز پس از نخستین آزمایش هسته‌‌ای» در وب‌سایت «گرداب» - تحت مدیریت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - قابل ملاحظه است. 

سپس «گاردین» ترجمۀ «کامل» انگلیسی مطلب منتشره در گرداب را ارائه می‌کند.  

پس از ارائۀ ترجمۀ انگلیسی، این نشریه به گمانه‌زنی در مورد علل انتشار این مطلب پرداخت: به نظر می‌رسد این مقاله ایده‌ای را مطرح کرده و در صدد است نظر افراد را دریابد، اما این ایده برای چه کسی طرح شده؟ 

گاردین سه فرضیه را مطرح ساخت:
الف) ممکن است این مطلب بخواهد ایرانیان را با ایدۀ آزمایش هسته‌ای آشنا سازد و واکنش هولناک بین‌المللی را کاهش دهد.
ب) بر اساس نظر کارشناسان مستقل، این احتمال وجود دارد که نشانۀ نافرمانی عناصر تندرو برای جهان باشد، «گرداب» توسط «پدافند سایبری سپاه پاسداران» اداره می‌شود، که احتمالاً هنوز تلخی حملۀ استاکس‌نت را در یاد دارد. 

ج) وب‌سایت‌های اپوزیسیون این مقاله را ابزار حکومت برای تعیین و تهدید بلاگرهای مستقل درون ایران دانسته‌اند. 

نویسندۀ گاردین فراموش می‌کند اکنون در ماه ژوئن [خرداد] هستیم و این مطلب در ماه آوریل [اردیبهشت] منتشر شده، در نتیجه مدعی می‌شود: این مقاله زمانی منتشر می‌شود که موضع رسمی تهران به صورت ویژه‌ای نافرمانی و جسوری‌کردن است. امروز تهران اعلام کرد تولید اورانیوم با غنای 20 درصد را سه برابر و آن‌را به «فردو» منتقل خواهد کرد.  

این نشریه در انتها نوشت: «میر جاودانفر» کارشناس ایرانی-اسراییلی، اخیراً در سخنرانی خود در دانشگاه «کلمبیا» مقالۀ «گرداب» را «غیرقابل بارو» توصیف کرده است: تا به حال چنین چیزی ندیده بودم. این تابوشکنی بزرگی است! 

gerdab.ir
kheyzaranonline.ir
online.wsj.com
guardian.co.uk

ترجمه: رضا دانشمندی

/27216

کد خبر 156669

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خیزران GB ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    0 0
    واقعا باور نمی کردم! یعنی وقتی ادعاهای اینها را خواندم، نزدیک بود از روی صندلی بیفتم. البته این تاثیر گذاری وبلاگ ها را می رساند اما تاثیرگذاری به این شکل نشان از حماقت تاثیرپذیرها دارد یا شاید هم از ترسشان.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین