مخالفت یک اصلاح‌طلب با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی/ به روایت عادلانه و صادقانه از آبان ۹۸ نیاز داریم/مستندهای صداوسیما زخم‌ها را زنده می‌کند

ایلنا نوشت: سخنگوی حزب اتحاد ملت گفت: مردم توان تحمل تورمی سنگین‌تر از وضعیت فعلی را ندارند، بنابراین با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط حاضر کاملا مخالفیم.

حسین نورانی نژاد درباره حذف ارز ۴۲۰۰ عنوان کرد: حزب اتحاد ملت پیش از این در بیانیه‌ها و مواضع مختلف خود اظهار داشته بود که به صورت اصولی موافق تک نرخی شدن ارز است و آن را به سود شفافیت و سلامت اقتصاد می‌داند، اما دستیابی به این هدف، تابع شرایطی است که فعلا مهیا نیستند.

وی با بیان اینکه تورم حدودا ۵۰ درصدی و درآمد نامتناسب با درآمد سرانه در سایر کشورها، جایی برای بحث‌های مبتنی بر اقتصاد بازار و آزادسازی قیمت‌ها نمی‌گذارد، ادامه داد: در ابتدا باید مساله تورم به عنوان مشکل اصلی اقتصاد مهار شود.

وی با تاکید بر این که «اصول اقتصادی مستقل از واقعیت‌های اجتماعی نمی‌تواند باشد»، گفت: در شرایطی که بار سنگین سیاست‌های کلان کشور به دوش مردم افتاده و گرانی و تورم وحشتناک و سختی معیشت برای آنها به دنبال داشته است، کم‌ترین وظیفه دولت این است که او هم قبول مسئولیت کند و با نظارت و برنامه‌ریزی دقیق و سنگین و ایجاد شفافیت و اطلاع‌رسانی درباره چگونگی توزیع ارز ترجیحی، زمینه کنترل قیمت کالاهای ضروری و مورد نیاز عمومی کشور و همچنین نهاده‌های تولید و دارو را فراهم کند.

نورانی‌نژاد افزود: ما هم می‌فهمیم رانت‌زدایی و مبارزه با فساد و واقعی شدن قیمت‌ها مستلزم تک نرخی شدن ارز است و از اصل آن دفاع می‌کنیم، اما نمی‌توان بار همه هدف‌های خوب را به دوش مردم انداخت. جامعه واقعا کشش گرانی بیش از این را ندارد و لذا وظیفه دولت است که اگر کسری دارد با صرفه‌جویی در هزیه‌های خود جبران کند و اگر نشتی و هدررفت منابع و توزیع رانت به واسطه دو نرخی بودن ارز وجود دارد، آن را با ابزارهای نظارتی خود کنترل کند تا پس از کنترل تورم و رعایت همه تدابیر دیگر، دست به اقدامات اصولی دیگر از جمله تک‌نرخی شدن ارز بزند.

مخالفت یک اصلاح‌طلب با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی/ به روایت عادلانه و صادقانه از آبان ۹۸ نیاز داریم/مستندهای صداوسیما زخم‌ها را زنده می‌کند

امیدواریم گفت‌وگوی قوه قضاییه با منتقدان، نتایج عملی داشته باشد

رییس کمیسیون سیاسی و گروه حقوق بشر حزب اتحاد همچنین به موضوع فضای امنیتی و قضایی در دوره جدید در کشور پرداخت و گفت: آنچه به نظر می‌رسد این که در دوره رییس جدید قوه قضاییه همچون ادوار پیشین در ابتدای شروع به کار رییس قوه، تلاش بر ایجاد تصویری مثبت در جامعه است. اما ما خواسته‌ایم خوش‌بینی بیشتری داشته باشیم و امیدواریم گفت‌وگوی قوه قضاییه با برخی منتقدان، نتایج عملی در پی داشته باشد.

وی تاکید کرد: لذا انتظار داریم این رویکرد به عنوان راهی برای گفت‌وگو و درک متقابل و فیصله بخشیدن به برخوردهای قهری با منتقدان باشد و نه فقط ایجاد ظاهری از اصلاح. سعی بر حفظ این خوش‌بینی هم داریم اما برخی موارد همچنان ذهن و وجدان عمومی ناظران را آزار می‌دهد.

نورانی‌نژاد در این باره به بازداشت طولانی سه نفر از وکلا و فعالان حقوق بشر اشاره کرد که گفته می‌شود به دلیل قصد شکایت از برخی مسئولان مورد برخورد قرار گرفته‌اند و گفت: کاملا خیرخواهانه و دلسوزانه عرض می‌کنم که این کار اشتباه فاحشی است، حتا اگر تلاش شود تفسیرها و توجیهات دیگری بر آن بار شود. نباید اجازه داد که رجوع به مراجع داخلی برای طرح شکایت با چنین بازتابی مواجه باشد. این با هیچ اصل قانونی و شرعی و آموزه‌های تاریخ دینی ما سازگار نیست و امیدوارم با حسن ظن و آزادی و برائت هر چه زودتر این عزیزان خاتمه یابد.

به روایت عادلانه و صادقانه از آبان ۹۸ نیاز داریم

وی در این باره به برخی تحرکات در سالگرد حوادث آبان ۹۸ اشاره کرد و گفت: واقعا مدبرانه و نه فقط عادلانه این بود که اولا روایت واقعی و کامل از حوادث پر هزینه و تاسف‌بار آبان ارائه شود، نه شبیه مستندهای صداوسیما که احدی از اهل نظر را نسبت به انصاف قانع نمی‌کند و صرفا زخم‌های ناشی از آن را زنده می‌کند.: لازم بود با کسانی که از جانب حکومت هم موجب خشونت شدند برخورد شود و توضیح داده شود که چرا آن همه تلفات بی سابقه که همه مردم را متاثر کرد پیش آمد. مسئولیت قوه قضاییه بود که در این ماجرا نشانه‌ای از حمایت از حقوق مردم، حتا اگر آن‌ها مردم معترض باشند از خود نشان دهد و در ارتفاعی متناسب با نقشی که طبق قانون برای آن در نظر گرفته شده، مستقلانه و بی‌طرفانه ورود کند. 

نورانی‌نژاد گفت: با تدبیر و دوراندیشی عدالت‌محور، می‌توان نهاد دادخواهی و تظلم را در همین چارچوب سرزمینی حفظ کرد و این کار فقط از خود قوه قضاییه برمی‌آید.

استراتژی حزب اتحاد با مشارکت همه اعضا در حال تدوین است

در ادامه، سخنگوی حزب اتحاد ملت درباره آخرین اخبار حزب متبوع خود گفت: تهیه استراتژی و خط مشی حزب جهت ارائه به کنگره هفتم حزب که به زودی برگزار خواهد شد از جمله فعالیت‌های اصلی در حال اجراست. این کار از طریق اخذ نقطه نظرات اکثر اعضای حزب در ارکان اصلی و در سراسر کشور پیرامون نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدها یا همان مدل S.W.O.T در حال انجام است و کارگروهی استراتژی‌های مختلف را مبتنی بر این داده‌ها تهیه کرده و به دفتر سیاسی ارائه داده است که در آن جا به تصویب رسید و شب گذشته در جلسه شورای مرکزی نیز مورد بررسی قرار گرفت، اما با توجه به نیاز اعضای این شورا به بررسی بیشتر آن، تصویب نهایی آن به جلسه آتی موکول شد.

وی درباره آخرین موضوعات مورد بررسی در حزب اتحاد نیز به دو مساله طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و دیگری حضور ضعیف و بی برنامه ایران در نشست اقلیمی گلاسکو اشاره کرد که با نظر دفتر سیاسی این حزب به کمیسیون‌های مرتبط، به ترتیب کمیسیون مطالعات زنان و کمیسیون امور زیربنایی و محیط زیست جهت تهیه بیانیه ارجاع شده است.

23219

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1574206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =