آمریکا خواستار گفتگوی رو در رو با ایران شد

ایسنا نوشت: نماینده آمریکا در امور ایران با بیان اینکه تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس حامی برجام هستند، گفت: ما دیپلماسی را ترجیح می دهیم.

رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران که به تازگی به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر کرده بود در گفت‌وگو با رادیو ان.پی.آر مواضع این کشورها در قبال برجام و مذاکرات بر سر احیای این توافق را این گونه تشریح کرد: آنها می گویند که دو مسیر پیش رو وجود دارد؛ اول اینکه برجام بازگردانده شود سپس کشورهای منطقه خلیج (فارس) آماده توسعه روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با تهران هستند.

وی ادامه داد: چیزی که آنها می گویند می خواهند انجام دهند این است که منطقه را به لحاظ اقتصادی و دیپلماتیک ارتقا دهند. اما اگر (ایران) به توافق بازنگردد و به توسعه برنامه هسته ای اش ادامه دهد، در آن صورت این پنجره بسته و ایران به دلیل بحران عدم اشاعه تبدیل خواهد شد.

مالی با تکرار ادعاهای خصمانه واشنگتن و متحدان منطقه ای اش علیه کشورمان افزود: من نمی‌گویم که آنها عاشق برجام هستند اما اکنون این حقیقت را دریافته اند که جایگزین برجام این است که هیچ توافقی وجود نداشته باشد و یا اینکه آمریکا جزوی از آن نباشد، بدان معناست که ایران تعهدات هسته ای اش را کنار بگذارد و این به معنی توسعه برنامه هسته ای این کشور و رفتار تهاجمی تر ایران در منطقه است. بنابراین، من فکر می کنم که تمام کشورهای حاشیه خلیج (فارس) معتقدند که بازگشت به برجام یک ضرورت است.

این مقام آمریکایی درباره مخالفت آشکار رژیم صهیونیستی با برجام و اینکه آیا رویکرد آنها تغییری کرده است، گفت: من نمی خواهم مخالفت آنها را پنهان کنم اما اختلاف نظرهایی هم وجود دارد، ازجمله برخی مقامات سابق اسرائیلی می گویند که خروج آمریکا از برجام یک اشتباه بزرگ بود. من فکر می کنم که آنها ترجیح می دهند آمریکا به توافق بازنگردد اما در عین حال می گویند که نمی خواهند آشکارا با ما اختلاف داشته باشند. اگر ما به برجام بازگردیم آنها آن را متوقف نخواهند کرد. اگر چنین اتفاقی بیفتد آنها از ما می خواهند که درخصوص اتفاقات پس از بازگشت به توافق با یکدیگر همکاری کنیم. همچنین اگر ما به توافق بازنگردیم و ایران نیز آماده این کار نباشد، در آن صورت از ما می خواهند که با یکدیگر همکاری نزدیک داشته باشیم که به طور قطع هم همین کار را خواهیم کرد.

وی درباره تاثیر ترور اخیر دانشمند برجسته هسته ای ایران توسط رژیم صهیونیستی بر مذاکرات وین از ارائه پاسخی روشن به این سوال سر باز زد و گفت: تمرکز ما روی دیپلماسی است، اینکه ببینیم می توانیم به توافق بازگردیم یا نه و سپس آن را مبنا قرار دهیم. اما اگر این اتفاق نیفتد و انتخاب ایران این باشد که به توافق بازنگردد واضح است که ما به سمت دیگر روش های دیپلماتیک یا غیره خواهیم رفت تا به برنامه هسته ای ایران رسیدگی کنیم.

مالی در توضیح اینکه منظورش از روش های دیپلماتیک و غیره چیست، اظهار داشت: منظور من (روش های) اقتصادی و غیره است. رئیس جمهور بایدن و وزیر امورخارجه آمریکا گفته اند که ما دیپلماسی را ترجیح می دهیم. ما بارها به صراحت گفته ایم که آماده بازگشت به توافق هستیم تا تحریم های ناسازگار با توافق را لغو کنیم.

وی در ادامه باز هم تلاش کرد توپ را به زمین ایران بیندازد و گفت: اما اگر ایران نخواهد که به توافق بازگردد و به توسعه برنامه هسته ای اش ادامه دهد، چیزی که اکنون در حال روی دادن است در آن صورت ما باید متناسب با آن پاسخ دهیم. البته ما در گذشته این مسیر را رفته ایم و از این رو، گزینه های در دسترس آمریکا برای همه آشناست.

نماینده آمریکا در امور ایران درباره تفاوت رویکرد دولت پیشین ایران با رئیس جمهور کنونی کشورمان و اینکه این مسئله تغییری در موضع آمریکا ایجاد کرده است، بیان کرد: این، موجب تغییر موضع ما نشده است. از نظر من هنوز باید دید که تغییر دولت در ایران چه تغییری در موضع آن ایجاد کرده است. پنج ماه از آخرین دور مذاکرات (وین) گذشته است و اگرچه ایران در طول این مدت رویکرد بسیار سختگیرانه ای در طرح خواسته هایش اتخاذ کرده اما نمی توان مذاکرات را پیش بینی کرد. بنابراین، اجازه دهید ببینیم آنها بر سر میز مذاکره چه می گویند. همان طور که می دانید دوشنبه به وین بازمی گردیم. با این حال، نشانه هایی که آنها از خود بروز داده اند و ما نیز تنها کسانی نیستیم که این نشانه ها را دیده ایم، ترغیب کننده و امیدبخش نیستند.

وی ادامه داد: روسیه، چین، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان همه در توافق هستیم. اکنون بیایید به توافق هسته ای بازگردیم و این کار را از طریق حل وفصل مسائل باقیمانده از ماه ژوئن انجام دهیم. اما باید عجله کنیم، چراکه زمان به نفع ما نیست. به ویژه باتوجه به سرعت توسعه برنامه هسته ای ایران ما زمان زیادی نداریم که بخواهیم نتیجه گیری کنیم ایران مسیر دیگری را در پیش گرفته است.

رابرت مالی درباره برخی از شروط برجام که دارای مدت زمان هستند و طی پنج، ١٠ یا ٢٠ سال منقضی می شوند و انتقاداتی که به این ویژگی برجام مطرح بود، گفت: ما با خروج از توافق این مرحله بحرانی را بیشتر به خود نزدیک کردیم. برخی شروط در توافق پس از ١٠ یا ٢٠ یا ٢٥ سال منقضی می شوند و برخی نیز هرگز منقضی نمی شوند اما تراژدی خروج از توافق این بود که ما مدت زمان مواجهه با این مشکلات آتی را بسیار نزدیکتر کردیم. هدف ما زمانی که بر سر برجام مذاکره کردیم این بود که توافق را با موفقیت اجرا و اندکی اعتمادسازی کنیم تا بر اساس آن بتوانیم به مسائل بسیار بسیار زیاد دیگری که با ایران داریم بپردازیم. این چیزی بود که به آن امیدوار بودیم.

وی افزود: اما با خروج از توافق مشکل این است که اکنون باید بر سر مسائلی صحبت کنیم که در سال ٢٠١٦ حل وفصل شده بود، به جای اینکه به مسائل دیگری بپردازیم که با ایران داریم و شفاف بگویم؛ مسائلی که ایران با ما دارد.

این مقام ارشد آمریکایی درباره چگونگی انجام دور جدید مذاکرات وین نیز گفت: ما در یک هتل اقامت خواهیم داشت و باید صبر کنیم ببینیم که دیگران که با ایران بر سر میز (مذاکره) صحبت می کنند چه چیزی (به ما) گزارش می دهند. البته نباید این گونه باشد زیرا ما بارها به ایران گفته ایم که اگر خواهان حصول نتیجه و رسیدن هرچه سریعتر به نتیجه هستید بهتر است که رو در روی ما بنشینید.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1577070

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بنده خدا IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    70 12
    خاهشا برین با خود آمریکاییها حرف بزنین. پیغام و پس پیغام به بقیه کشورها که مشکلی را حل نمیکنه. با هم کنار بیاین تا مشکلات مملکت انشاالله به یاری خدا حل بشه. بلا تشبیه پیغمبر هم با ابوسفیان مذاکره کرد و از کشتن اون دست برداشتند.
    • IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      3 8
      بی مایه فتیره! اگر آمریکا را در مذاکرات راه بدن از لحاظ حقوق بین الملل یعنی این کشور جز برجام است ... اول تحریم ها را لغو کند بعد بیاد سر صندلی بشینه!
    • استاد IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      1 3
      مثل اینکه شمامغزخرخورده آید آمریکا همان آمریکا چهل سال قبل انقلاب است.هیچ فرقی ندارد.به فرموده امام خمینی(ره):آمریکا شیطان بزرگی است آن وقت میخوای باشیطان سرسفره بشینیم غذابخوریم والله یکم ازشهدا مخصوصا سیدشهدا اباعبدالله الحسین(ع) بعضی از مسئولین و بعضی از امثال شما خجالت بکشید.
    • ج IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 3
      پیغمبر با ابو سفیان مذاکره کرد؟!!! خدا وکیلی نمیدونستم
  • ناشناس IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    57 11
    آمریکا خوشو بکشه هم ما رودرو صحبت نمی کنیم آخه نامحرمه بايد يه پرده‌ بکشند بين مون بعدا صحبت کنیم تازه اگه زن بين شون باشه بايد صداش را مثل مرد بکنه یه موقع برادرا تحریک نشند
    • IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      3 6
      شرمن و عراقچی عکس نوه هاشون رو هم بهم نشان دادند و اشکی هم این وسط ریخته شد ... آیا تحریم ها لغو شد؟! از یک سوراخ چند بار باید گزیده بشیم؟!
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    7 74
    مذاکره مستقیم با آمریکا حرام است.
    • IR ۰۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      12 2
      حرام‌خواری چطور؟
  • علی زمانی IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    17 24
    بیشرف های ناجوانمرد
  • ماهان IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    45 8
    لطفا با آمریکا حرف بزنین دیگه از چیزی که هستیم داغون تر نشیم اصلا به کی میگم😐🗿🤝
  • IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    21 37
    ایها الناس چرا سر زیر برف کردین مگه هشت سال رو در رو مذاکره نکردیم مگه دو نفری قدم نزدیم مگه روسای جمهور با هم تلفنی صحبت نکردن الآن هم بایدن میگه هیچ تضمینی نمیدیم این بازی رو تمام کنین دیگه روی توان داخل و مردم سرزمینمان ایران بزرگ سرمایه گذاری کنیم
    • IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
      3 4
      آشتی با آمریکا فایده نداره باید با اس را یل آشتی کنید
  • آرش IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    41 8
    چین و روسیه و عربها دوست ندارند ایران پیشرفت کنه .اونا می‌خواند ما حیاط خلوت اونا باشیم .اگه قرار باج بدیم به خود کدخدا بدیم نه نوچه هاش بالاخره ما با نفت به چین و با نیروگاه اتمی به روسیه باج میدیم بهتر نیست با یه زالو طرف باشیم بجای اینکه به چند زالو حال بدیم که هیچ تاثیری برای مملکت ما ندارند.
  • IR ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    35 4
    حضرت علی(ع)یکبار قبل از جنگ و یک بار بعد از جنگ صفین با معاویه مذاکره کرد،امام حسن هم مذاکره کرد،پیامبر اسلام هم هروقت کاری با مشرکان داشت مستقیما به نزد خود مشرکان نماینده میفرستاد
    • IR ۰۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 1
      خب نتیجه؟
    • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 0
      بیخال .... الان که اون دوره و زمونه نیست!!!
  • حسین IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    11 18
    احیانا پول دستی لازم ندارید حین مذاکرات قرضی بدیم بهتون این همه راه میاید لازمتون میشه!وقتتون رو هم تلف کردیم ببخشید عذر خواهیم میدون نفتی گازی هم لازم داشتید بگید! تعارف نکنید!!
  • US ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    19 2
    مسئولین زمانی رودرو مذاکره خواهند کرد.زیرا نه مجلس و نه دولت به شعارهای که می دادند از جمله اینکه معیشت مردم را به برجام گره نزنید.با همسایگان و چین بیشتر کار کنید واینکه مدیران دولت روحانی انقلابی نیستند و غرب گرا هستند ....عمل نکرده اند مجلس که تقریبا نزدیک ۲سال است روی کار آمده و دولت هم خیلی وقت هست مستقر شده ولی به رشد قیمت ها از جمله قیمت مسکن و خوردو و دلار و اقلام معیشتی توجه کنیدبا چه سرعتی در حال رشد هستند....
    • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 0
      خیلی وقته ،؟؟! تازه شده سه ماه :)))) آمریکایی بیا پایین سرمون درد گرفت
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    30 3
    واقعیت اینه اگه هزار ساعت هم با بقیه کشورها مذاکره کنیم فقط آمریکاست که میتونه خواسته ما که رفع تحریمهاست رو اجابت کنه.این یعنی با بقیه مذاکره بکنیم یا نکنیم خیلی تفاوتی نداره مخصوصا اروپاییها.
  • حسن IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    14 10
    خیالتون راحت آمریکا ابر قدرته اما عوارض جنگ با ایرانو میدونه محو اسراییل حداقلشه در روز اول ولی جنگ ب صلاح ایران و آمریکا نیست مخالف جنگم ولی مخالف این همه بدبختی و تحریم ک من و مردم کشورم را زمین گیر کرده هم هستم ولی نباید عزت و استقلال کشورم زیر سیوال رود یکم مردم صبور باشند و هوای همو داشته باشیم تمومه
    • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      4 1
      حسن جان، این یکم صبر چقدر است؟ به نظر شما 43 سال از یکم نگذشته؟ کدام صبح را مردم بیدار شدند که واژه هایی مثل "جنگ"، "بحران"،"تحریم"، "دشمن"، "توطئه"،"قحطی"،..... به ایشان گفته نشده؟ مگر این آرمان هایی که به دنبالش هستی، جز برای راحتی زندگی مادی و معنوی خودت، خانواده ات، همسایگانت، هموطنانت است؟ وقتی بعد از 43 سال می بینی این را کارت را خراب تر کرده باید مسیرت را عوض کنی.
  • سعید IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    4 0
    میگویند ملت زیرغلطک تورم گرانی له بشن وبمیرن ولی مرد حرفش یکیه مذاکره نمیکنیم ،چرا؟؟،چون همه چیزبایشان مهیا واماده است چیزی کم ندارن نه مستجرن،نه قسطی دارن ،نه بی پولن ،نه ..،۳۶۰ درجه بر عکس مردم تنها کشوری که میتواند مشکل ایران راحل کند فقط آمریکای تا مرده و بس..
  • اوکی IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    0 0
    باشه
  • محمد IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    3 0
    راست می گه همش نمی شه که یواشکی حرف زد!!!
  • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    1 0
    موافق دوستی ظاهری با غرب هستم نه دوستی واقعی.ما با هیچ کشوری دوستی واقعی و بدون مشکل نداریم.ولی دشمنی هایمان واقعی است.
  • کوروش کبیر IR ۰۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    تا فرصته و ی دیوانه عین ترامپ دوباره رئیس جمهور نشده برید رو در رو و بدون موش و گربه بازی با این دموکرات های منطقی مذاکره کنید و حداقل تا انتخابات بعد هم شده ی نفسی بگیریم.. سر ی نفر مدام زیر آب باشه بالاخره خفه میشه ولی ی کم بیاد بالا و نفس بگیره بازم کورسوی امیدی برای زنده موندن هست.. اون کورسوی امید رو از کشور نگیرید.. والله بخدا ماهم نگران مملکتیم.. نکنه فشارهای زیاد اقتصادی آخر کار دست کشور بده.. عاشق وطنم هستم و دوست دارم مردم تو صلح و صفا و رفاه و امنیت زندگی کنند.. مردم نجیبی داریم.. خواسته زیادی نداریم فقط کمی رفاه عمومی ک حق هر انسان آزاده ای هست.. والسلام
  • AU ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    چیزی که واضحه اینه که هزینه خروج مجدد آمریکا از توافق دوم برجام باید طوری بالا بره که دولتهای آینده آمریکا هم نخوان از اون خارج بشن.
  • خشایار IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    بهترین راه همینه که مستقیم با خود آمریکا مذاکره کنیم هرچند که به مزاج چین و روسیه خوش نمیاد
  • US ۰۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 2
    ایران می‌خواد ادامه تحصیل بده.
  • محمد تقی رضایی IR ۰۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    0 0
    هر ملتی باید دشمن خودش را بشناسدودرهر زمینه ای مستقیمابا دشمنش گفتگوکند .مگر عقل وتدبیرکجا باید به کار اید.انگلیس وفرانسه والمان و...از روباه حیله گر تر هستند .بهترین شرایط رابدون واسطه های مکار باید پیش برد.به گفته حضرت علی ع از ظرف زمان حداکثر استفاده را باید برد.وبه فکر حل مشکلات عدیده مردم بود .متاسفانه بی کفایتی خیانت رانت خواری وفسادبر پیکره جامعه فراگیر شده است.با شعار ووعده های بی پایه مشکلات حل شدنی نیست .
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    0 0
    نمیدونم اگه به آمریکائیها هیچ اعتمادی نیست برای چی این مذاکرات بی ثمر و هزینه های گزافش ادامه پیدا کرده و هنوز هم ادامه داره.... چه فرقی داره مستقیم یا غیرمستقیم وقتی نمیشه اعتماد کرد این که نتیجه اش همین الان هم معلومه... در ثانی همه میدونند که اینجا اصل کاری ایران و آمریکا هستند و دیگران فقط سوء استفاده گرانی بیش نیستند. یا رومی رومی ،یا زنگی زنگی!!واقعا عملکرد بد مسولین کشور تاسف آوره
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    0 0
    خب امریکا راست می گه
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    0 0
    چرا ما ایرانیها انقدر حافظه تاریخیمون از حافظه ماهی هم ضعیف تره...؟! ایها الناس دولت قبل ۸ سال معیشت مردم رو به برجام گره زد و گفت امضای کری تضمینه.... پس چی شد؟؟ چرا نمیخواییم قبول کنیم باید توان داخلیمونو قوی کنیم و بعد هم روابطمونو با حفظ اقتدار و نه وادادگی ارتقا بدیم؟ مگر نه اینکه دولت غربگرای قبلی ۸سال داشت فقط مذاکره میکرد... چه شد غیر اینکه ایران به ۱۰۰سال قبل برگشت... کسایی که میان و نظر میدن توروخدا زودتر و سر هر چی شده مذاکره کنین فقط تضعیف روحیه میکنن.مخالف مذاکره نیستم ولی نه به هر شرایطی و نه اینکه هر مذاکره ای از مذاکره نکردمن بهتره...!