۱ نفر
۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰
بالاخره پزشک کم داریم یا زیاد؟

روزنامه جوان نوشت:چند روز پیش بود که رئیس جدید سازمان نظام پزشکی نشستی خبری برگزار کرد؛ نشستی که یکی از محورهای اصلی آن ماجرای افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

چند هفته پیش منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از مصوبه افزایش حداقلی پذیرش ۳ هزار دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل پنج سال خبر داد. این مصوبه آنچنان منافع افزایش ظرفیت پذیرش ۳ هزارتایی طی پنج سال با واکنش‌های تندی از سوی صنف پزشکان همراه بود، به گونه‌ای که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور، دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی و دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستند طرح افزایش ظرفیت پزشکی از دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود. هر چند این حرکت و ادعای این چهار رکن نظام سلامت حاکی از آن است که در کشور هیچ کمبود پزشکی نداریم، اما اسناد و گزارش‌های آماری چیزی خلاف این ادعا را اثبات می‌کند.

کمبود پزشک به گواهی آمار
دکتر سیدمجید حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در این باره به «جوان» می‌گوید: «ما در این زمینه آمار جهانی داریم و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است کشوری مانند ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱ پزشک دارد و کشوری مانند سوریه یا فلسطین که کشوری جنگ‌زده هستند ۲۰ پزشک دارد. مغولستان از ما بیشتر پزشک دارد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ما در کف تعداد پزشک هستیم. کشوری مثل روسیه به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۴۳ پزشک دارد و من نمی‌دانم مبنای این اظهارات که ما پزشک زیاد داریم از کجا آمده است!»
از نگاه این کارشناس زیر میزی حاصل قیمت تعرفه نیست بلکه حاصل صف است و تا زمانی که در مطب یک پزشک صف وجود داشته باشد، تعرفه‌اش میلیاردی هم که باشد، باز هم می‌تواند زیر میزی بگیرد. وقتی در مطب یک پزشک ۱۲۰ نفر صبح تا شب نشسته‌اند، او زیر میزی می‌گیرد. برای جمع شدن زیر میزی باید صف جمع شود و تعداد پزشکان زیاد شود و هیچ ربطی به تعرفه ندارد، همین طور که طرح تحول سلامت با وجودی که تعرفه‌ها را دو برابر کرد، اثری روی زیرمیزی نداشت.
وی درباره این استدلال که افزایش پزشک فقدان زیرساخت و در نتیجه کاهش کیفیت آموزش پزشکی می‌شود هم اینگونه پاسخ می‌دهد: «نخستین زیرساخت برای تربیت پزشک استاد است. آمارها را ببینید، ما به اندازه اساتید علوم انسانی استاد علوم پزشکی داریم. ما به ازای هر رزیدنتی که وارد دوره تخصصی پزشکی می‌شود ۵/۲ استاد داریم، یعنی دو برابر دانشجو استاد داریم. در مورد وضعیت زیرساخت کلاس هم از کلاس‌های وزارت علوم که خالی است، استفاده کنند. به لحاظ بیمارستانی هم ما بیش از ۶۰۰ بیمارستان دولتی داریم که ۲۰ درصدش آموزشی است و امکان این کار وجود دارد که درصد بیشتری از این بیمارستان‌ها را آموزشی کنیم. از سوی دیگر می‌توان با منطقی کردن درآمد پزشکان منابع کافی را برای تأمین زیرساخت‌های آموزش پزشکی فراهم کرد.»

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1577922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    4 2
    پزشك هم مثل بقيه چيزهاست يعني هر وقت بخواهيم مي گوييم كم است و هر وقت بخواهيم مي گوييم زياد است
  • IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    10 1
    با یک سرچ ساده در گوگل و طبق آمار سال ۹۵ به ازای هر ۱۰۰۰۰ نفر ۲۰ پزشک در ایران داریم که هم بالاتر از توصیه بهداشت جهانی است هم با ادعای آقای حسینی(رائفی‌پور ثانی) تفاوت فاحش دارد. قضاوت بقیه‌ی ادعاهای ایشان با خواننده...
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    4 3
    کمبود پزشک متخصص که داریم و واضح هست ولی کسی که خودش ذینفع باشه توی این وضعیت مطمئنا قبول نمیکنه که کمبودی هست.
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    13 1
    فارغ التحصیلان پزشکی که بیکار هستند یا شغل مناسب ندارند خیلی زیاد داریم و اینها اکثراً مهاجرت می کنند. کشوری های نروژ و سوئد و دانمارک و فنلاند که شرایط آسانی برای پذیرش کادر درمان دارند مقصد اصلی این فارغ التحصیلان هستند.
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    2 3
    منطقی کردن درآمد پزشکان! یعنی کم می گیرند؟
  • حسین خانی IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    6 8
    وقتی کشیدن یک دندان با دفترچه 500هزار تومان است و پرکردن آن 4الی 6 میلیون تومان این نشان از بی عرضگی مسئولین مربوطه است .منی که دفترچه تامین اجتماعی دارم ولی به دردم نمی خوره چه فایدهای دارد ؟؟؟چرا دستیاران تجربی در حوزه دندان پزشکی نمی توانند مثل سابق فعالیت کنند تا این بوراکسی را بشکنند .تا جا داره باید داندپزشک دانشجو باید قبول کنند و این کمبود را جبران کنند تا قیمتها به انصاف نزدیک شود .
  • جواد IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    3 11
    دقیقامطالب شمادرست هستند.پزشکی توایران مافیاداره
  • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    3 16
    متاسفانه پزشکان ما 90درصد تمایل دارند که درکلانشهرها طبابت نمایند ازاین بابت مناطق محروم شهری وروستایی درعذاب مطلق می باشند ازطرفی بعلت انحصار شدید همه نوع مافیای درحاشیه پزشکی رشد نموده است که بازهم انها مردم را عذاب می دهند بنطر می رسد چنانچه حساسیت ازاین رشته برداشته شود هم پزشک زیاد خواهد بود هم علم پزشکی رشد خواهدنمود نوبت های چندماه وهزینه های زیاد بیانگر کمبود پزشک می باشد
  • فرهاد IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    10 1
    این حسینی ام کلا دیوانه شده افتاده به جون پزشکا خخخ
  • رزیدنت IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    13 1
    از این آقا آگاه تر به امور نبود همتون فقط با این مصاحبه میکنید به جای متعادل سازی و منطقی کردن حقوق اصناف به دنبال نابودی اصناف هستید چه بلائی به سر قشر مهندس آوردید چه گلی به سر پرستارا زدید این همه بیکار ....