جلال رشیدی کوچی با اشاره به ضرورت اصلاح نظام تعرفهگذاری آب، برق و گاز بیان کرد: ما یک کشور پرمصرف هستیم. بنظر بنده به نوعی هزینههای آب، برق و گاز برای مشترکان در مقایسه با کشورهای دنیا تقریبا رایگان است. مردم بهای واقعی این انرژیها را پرداخت نمیکنند و دولت نیز یارانه زیادی در این حوزه پرداخت میکند.
وی در ادامه اظهار کرد: این سیاست باعث شده که مصرف ما در حوزه آب، برق و گاز بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی باشد. به طور مثال ما یک کشوری با حدود 84 میلیون جمعیت هستیم که به اندازه کشور چین که جمعیت میلیاردی دارد مصرف برق داریم. این امر وحشتناک است. با این رویه ما باید روز به روز نیروگاههای خود را افزایش داده تا بتوانیم پاسخگوی نیاز روزافزون مردم باشیم.
نماینده مردم مرودشت در مجلس تصریح کرد: متاسفانه ریشه این موضوع نیز به عدم رعایت الگوی مصرف و استفاده بهینه از انرژی باز میگردد. ما در فصل گرما با مصرف بیرویه برق و در فصل سرما با مصرف چشمگیر گاز روبرو هستیم. امروز نیز شاهد هستیم که مصرف گاز در کشور در حال رکوردزنی است. متاسفانه ما فرهنگ مصرف بهینه را در جامعه جا نیانداختیم.
رشیدی در ادامه تاکید کرد: ما میبینیم که در خانه برخی از مشترکان درجه سیستم گرمایشی بالا بوده و برای تعادل هوا پنجره باز گذاشته میشود. از سوی دیگر در طراحیهای ساختمانها و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی به استانداردها توجه نداریم. امروز وسایلی که در زندگی روزمره مردم مورد استفاده قرار میگیرد مصرف انرژی بالایی دارد و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. تولیدکنندگان داخلی به میزان مصرف انرژی لوازم تولیدی توجه نمیکنند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس افزود: همه این عوامل دست به دست هم میدهد تا ما علیرغم اینکه بیشترین تولید برق و گاز را به نسبت جمعیت خود داریم همواره دچار مشکل باشیم. امروز در برخی از کشورهای شرق آسیا اگر مصرف مشترکان از یک سقف معینی بالاتر برود، تعرفه برای آنان به صورت آزاد محاسبه میشود و دیگر یارانهای به آنها در این حوزه تعلق نمیگیرد. اعمال سیاستهای قیمتی برای اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف لازم است.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1400 در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس در بودجه 1400 اصلاح نظام تعرفهگذاری را مطرح کرد و افزایش پلکانی برای مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شد. به عنوان مثل یک خانه لاکچری در لواسان قرار نیست اندازه 50 خانه در جنوب شهر تهران برق و آب و گاز مصرف کند و سپس به اندازه آنان از یارانه در این حوزه برخوردار شده و به اندازه آنان پول بدهد.
رشیدی در پایان بیان کرد: این مدل که هر کسی پولدارتر است یارانه بیشتری به آن تعلق میگیرد، اشتباه بوده و گام اول اصلاح نظام تعرفهگذاری آب، برق و گاز در بودجه 1400 برداشته شد و انشالله در بودجه سال 1401 مجلس اهتمام ویژهای خواهد داشت. افرادی که مصرف آنان از حد معمول بیشتر است باید بهای انرژی مصرفی خود را با نرخ آزاد پرداخت کرده تا به سمت اصلاح الگوی مصرف حرکت کنند. تعرفه برای این قشر باید در حکم جریمه باشد. تا وقتی که برای تخلفات رانندگی هزینه کمی دریافت میشد، افراد هر تخلفی میخواستند انجام میدادند اما از زمانی که جریمهها بالا رفت به مرور زمان فرهنگ رانندگی نیز ارتقا یافت.
23219
نظر شما