ناآرامی های سیاسی در این کشور و جنجال رسانه ای که در برخی رسانه ای غربی در این خصوص به راه افتاده است تصمیم گیری را برای همگان سخت کرده است. ترکیه ، چین و روسیه که به نوعی دوستان تجاری یا سیاسی سوری ها بودند در چند هفته اخیر وادار به اعلام موضع در خوص حوادث جاری در این کشور شدند. از سوی دیگر اروپایی ها نیز نمی توانند در قبال این حوادث سکت اختیار کنند چرا که دست آنها در لیبی زیر پوست گردو است. چین و روسیه دو کشور دارای حق وتو در شورای امنیت هستند و مخالفت آنها با تصویب قطعنامه علیه دمشق در این شورا می تواند رگ برنده ای برای خانواده اسد باشد. ترکیه که هفته گذشته انتخابات عمومی را پشت سر گذاشت و در آن باز هم دستان رهبران حزب عدالت و توسعه بالا گرفته شد اکنون تبدیل به میزبان پناهندگان سوری شده و همین مساله ناگفته های فراوانی را در خود جای داده است. آلمان نیز تاکید کرده است که با توجه به گرفتار بودن ناتو در لیبی و طولانی تر شدن این نبرد به نظر نمی رسد که دخالت این نهاد نظامی در سوریه در این بازه زمانی کار عاقلانه ای باشد.
به گزارش الجزیره، دمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد کشورش برای جلوگیری از صادر شدن هرگونه قطعنامه علیه سوریه از حق وتو استفاده خواهد کرد .دیمیتری مدودف تصریح کرد کشورش در برابر پیش نویس هر قطعنامه ای در شورای امنیت که بخواهد به حملات نظامی به سوریه به سبب موضع این کشور در برابر اعتراضات مشروعیت بخشد، از حق وتو استفاده خواهد کرد .
مدودف در گفتگو با نشریه فایننشال تایمز انگلیس خاطر نشان کرد مداخله نظامی در لیبی بر اساس تفسیر اغراق آمیز از قطعنامه شورای امنیت صورت گرفت . مدودف در عین حال مسئولیت اخلاقی زیانها و تلفات انسانی در سوریه را متوجه نظام حاکم بر این کشور دانست .وی از وعده های دولت سوریه برای انجام دادن اصلاحات حمایت کرد. روسیه از مخالفان حمله نظامی به لیبی هم بود.
5151
نظر شما