سرتیپ اسماعیل احمدیمقدم روز سهشنبه در نشست حمایت از شهود و قربانیان جرم برای افسران پلیس افزود: در کشور ما پلیسهای تخصصی متناسب با جرایم تصویب شده است، به عنون مثال پلیس آگاهی، پلیس مبارزه با مواد مخدر پلیس سایبری، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، پلیس بینالملل مجموعه پلیسهای تخصصی هستند که اقدامات کشف جرم را انجام میدهند.
وی ادامه داد: این اقدام موجب تسریع در کشف جرم، خصوصا جرائم جنایی شده است. همچنین به کارگیری تجهیزات و فناوریهای نوین سرعت کشف جرم را افزایش داده است به طوری که امروزه در سطح منطقه پلیس ایران به عنوان متخصصترین و مجهزترین پلیس منطقه از سوی سازمانهای بینالمللی شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر به عنوان سازماندهیترین جرم در کشور شناخته شده است اظهار داشت: پلیس به صورت تخصصی با این جرم برخورد و سازمانهای اطلاعاتی با موضوع تروریست برخوردها و اقدامات مناسبی صورت گرفته است. به کارگیری پلیس سایبری که یک پلیس نوظهور است نیز در جهت جرایم سایبری و تشکیل آزمایشگاهها باعث تسریع در کشف جرم میشود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: در حال حاضر بعضی جرایم وجود دارد که تنها خود دولت از پس آن برنمیآید و اقدامات بینالمللی را در این رابطه میطلبد. به طور مثال در موضوع مواد مخدر که یکی از موضوعات مهم و متوجه ایران است این اقدامات نتیجه خوبی را در بر داشته است.
همچنین اقدامات ایران در جهت کنترل مرزها باعث شده است که ورود مواد مخدر به کشور به صورت محسوس کاهش یابد.
سردار احمدیمقدم در رابطه با انتشار اخبار مربوط به جرایم مختلف گفت: انتشار اخبار نباید به گونهای باشد که شاهد و قربانیان هزینهای پرداخت کنند و برای ما آبرو و حفظ امنیت آنها بسیار اهمیت دارد. به طور مثال موضوع جرمی مثل تجاوز به علت اعتقادات دینی در کشور درصد کمی را به خود اختصاص میدهد اما انعکاس آن باعث کاهش احساس امنیت در افکار عمومی و حتی مخاطراتی برای زندگی عادی قربانیان این جرم در بر دارد.
همچنین در خصوص جرائم سازمان یافته و مافیا، قاضی و افسر پرونده در کشورهای دیگر نامشان مخفی میماند اما متأسفانه در کشور ما این چنین نیست و ممکن است برای انتقامگیری از طرف قاچاقچیان یا خانواده مجرمان برای این افراد مشکلاتی به وجود بیاید.
فرمانده نیروی انتظامی بر ایجاد قاضی و پلیس ناشناخته در جرایم سازمانیافته همچون تروریسم و غیره تاکید کرد و گفت: قاضی و پلیس ناشناخته باید مسیر رسیدگی به این پروندهها را برعهده گیرند و حفظ هویت شهود هم مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: ممکن است برای شهود مخاطراتی ایجاد شود و همچنین قربانیان جرایم هم نیاز به حمایت دارند و حتی در رسیدگی به پرونده و مشخص شدن مجازاتها حتی قاضیهای پرونده هم با تهدیدهایی مواجه شود بنابراین قوانین باید از تمام این افراد حمایت کند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه قاضی و پلیس ناشناخته باید ایجاد شود گفت: قاضی و پلیس ناشناخته باید مسیر رسیدگی به چنین پروندههایی را برعهده گیرند و حفظ هویت شهود هم مدنظر قرار گیرد، این در حالی است که در دادگاههای علنی شهود باید در مقابل تمام رسانهها شهادت دهد و این موضوع مشکلاتی را ایجاد میکند که چنین موضوعاتی باید در آیین دادرسی ما تجدیدنظر شود.
احمدیمقدم در کارگاه بینالمللی حمایت از شهود و قربانیان جرم برای افسران پلیس جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اگر چه افشای برخی از جرایم یا مجازات علنی به بازدارندگی میانجامد اما در مواقعی هم میتواند باعث ناامنی شود.
وی ادامه داد: در جرایمی که به ندرت در ایران وجود دارد به طور مثال جرم تجاوز به عنف انعکاس وسیع رسانهای، تولید ناامنی روانی در جامعه میکند و با افشای نام و نشان قربانی امکان دارد ادامه زندگی از وی سلب شود در نتیجه مبارزه قاطعانه با جرم باید با منطقی همراه باشد که قربانی نخواهد هزینه آن را بپردازد.
سردار احمدی مقدم با اشاره به برخوردهای قضایی و انتظامی با گروهک جندالله و ریگی گفت: این گروهک برای آزادی هر فرد از گروه خود دست به اقداماتی مانند کشتار مردم بیگناه و مسئولان امنیتی و قضات دست میزند که مسئولان را به سازش و عقبنشینی وادار کنند که خوشبختانه هیچ گاه دستگاه قضایی ما با وجود هزینههای گزاف عقبنشینی نکرده است.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر گروههای تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر برای مأموران امنیتی و حفظ جان آنها مخاطراتی به وجود آوردهاند گفت: تنها در 20 سال گذشته تنها گروهک منافقین چنین اقداماتی را انجام میداد.
4545
نظر شما