به گزارش خبرآنلاین، کتاب «طوفان فتنه و کشتی بصیرت» گفتارهایی از آیتالله محمدتقی مصباح یزدی با نگارش غلامعلی عزیزیکیا در 264 صفحه با قیمت 3500 تومان از سوی انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شد. این اثر بخشی از گفتارهای آیتالله مصباح یزدی درباره فتنهشناسی است که با هدف تبیین دقیق مفهوم فتنه در فرهنگ اسلامی و تحلیل فتنههای اجتماعی در پنج فصل تنظیم شده، است.
فصل اول کتاب به بررسی فتنه و امتحان الهی در قرآن و حدیث میپردازد و «مفهومشناسی فتنه، گستره فتنه در زندگی انسان، حوزههای آزمایش در قرآن، آزمودن انسانها با امور تکوینی و تشریعی، تاریخچهای از امتحانات الهی در نهجالبلاغه و فتنههای دستساز بشر» از عناوین این فصل است.
عوامل، انگیزهها و اهداف فتنه در فصل دوم این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است که از جمله مطالب موجود در این فصل می توان به عوامل پدیدآورنده فتنه، مکلف بودن آدمی در برابر فتنهها، نقش مال و مقام و شهوت در پدید آمدن فتنه، امور دینی، ابزاری برای فتنههای اجتماعی، هدف شیطان از فتنهگری، هدف انسان از فتنهگری و فتنهپذیری و فتنهگریزی اشاره کرد.
فصل سوم کتاب که به بررسی ماهیت فتنهگران و چگونگی شکلگیری فتنههای اجتماعی اختصاص دارد و در این فصل مطالی چون «روش بحث درباره فتنههای اجتماعی، مؤلفههای فتنه، سادهترین راه شناخت فتنهگران، ویژگیهای روانی سران فتنه، علاقهمندی به دنیا؛ ویژگی کارگزاران و مباشران فتنه و سه ویژگی عناصر مزدور بیگانه» مورد بررسی قرار گرفته است.
«راهبردها و رویکردهای فتنهگران» عنوان فصل چهارم کتاب «طوفان فتنه و کشتی بصیرت» است. تغییر باورها و ارزشها؛ دو راهبرد مهم فتنهگران، راههای پیشبرد فتنه، تهاجم فتنهگران معاصر به باورهای اسلامی و پیچیدگی روشها در فتنههای معنوی از جمله موضوعهایی است که در این فصل پیرامون آنها بحث شده است. همچنین «استفاده ابزاری از قرآن و حدیث، سخنان متشابه بزرگان، رفتارها و آداب متفاوت در مناطق گوناگون، اختلاف و تغییر فتاوای مراجع دینی و اختلافافکنی فتنهگران و بهرهگیری از اختلافات» از دیگر مطالب موجود در این فصل کتاب است.
فصل پنجم کتاب «طوفان فتنه و کشتی بصیرت» به بیان وظایف مؤمنان در برابر فتنههای اجتماعی پرداخته است. «هدایتناپذیری فتنهگران، امکان هدایت عوامل میانی فتنه، نادانی و تمایلات نفسانی؛ دو عامل مهم فتنهپذیری، وظایف ما در پیشگیری و مقابله با فتنههای آینده، وظایف فردی مؤمنان در برابر فتنه، وظایف نخبگان و وظایف دولت اسلامی در برابر فتنه» از مهمترین عنوانهای این فصل است.
291/60
نظر شما