ضرغامی: برخی دعواهای قبیله‌ای درباره بافت تاریخی راه می‌اندازند

فارس نوشت: عزت الله ضرغامی در حاشیه مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات هنرمندان صنایع دستی اظهار داشت: صنایع دستی یکی از مهم ترین موضوعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور است و ما در تمام جلسات اداری سطح بالا بحث صنایع دستی را به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی مطرح می کنیم.

وی افزود: در حوزه صنایع دستی۷۰ درصد خانم ها فعال هستند و  ۲۰ درصد از این افراد خود سرپرست محسوب می شوند.
ضرغامی تصریح کرد: ۱۲۰ هزار نفر ثبت رسمی و ۱.۵ میلیون نفر شاغل در این حوزه داریم، اما مشکلاتی وجود دارد که ما در صدد رفع آنها هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در هر استان که می روم با فعالان صنایع دستی نشست می گذارم، یکی از مهم ترین مشکلات شان مساله بیمه است، در حال حاضر برخی بیمه شده اند و برخی دیگر در نوبت قرار دارند.
وی ادامه داد: رییس جمور در جلسه هیأت دولت دستور جدی به دو وزیر برای پیگیری این موضوع دادند اما هنوز  به دلیل اینکه اعتبارات شان تعریف نشده نتوانسته اند حرکت روشنی انجام دهند اما قطعاً این مشکل برطرف خواهد شد.
ضرغامی مسأله مبادی عرضه و فروش را مشکل دیگر هنرمندان صنایع دستی دانست و گفت: ما این موضوع را پیگیری کردیم البته به این افراد گفتیم که باید بسته بندی استاندارد و کاربردی داشته باشند و برندسازی کنند.
وی افزود: با توجه به اهمیت مبادی عرضه و فروش ما در مراکز استان ها بازارچه ها را دایر کردیم و به وسیله سازه های پرتابل هماهنگ کردیم تا از همه استان ها صنایع دستی وارد شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص‌ اعتراض هنرمندان صنایع دستی به اجاره بهای غرفه های نمایشگاه صنایع دستی گفت: من هرجا رفتم اجاره بهای محل ها را بخشیدم، در خصوص نمایشگاه صنایع دستی تهران امکان مهمی است که در اختیار بخش صنایع دستی قرار گرفته و من در مورد حضور فعالان صنایع دستی تمام توضیحات لازم را ارائه کردم اما از آخرین تصمیمات اطلاع ندارم، البته همچنان زمان داریم و اطلاع رسانی می کنیم.
ضرغامی گفت: در خصوص بازپرداخت تسهیلات کرونایی استمهال تمام وام ها را مصوب دولت کردم، یک مقدار سوتفاهم در گستردگی شمولیت قانون بود که در آخرین جلسه ستاد مدیریت کرونا موضوع بررسی و حل شد اما با همه این اوصاف معتقدم تمام این کارها ذره ای از مشکلات گسترده این حوزه باز نمی‌کند و باید کارهای بزرگ تری انجام داد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص بافت های تاریخی گفت: برخی تصور می کنند بافت تاریخی یعنی فرسوده و در این خصوص دعواهای قبیله ای هم راه افتاده اما مهم نظر کارشناسی میراث و قوانین ثبتی ماست.
وی افزود: کسانی که فکر می کنند بافت تاریخی مشابه بافت فرسوده است و می توان آن را تخریب کرد و بنای جدید ساخت اشتباه می کنند. ما تلاش می کنیم درمحورهایی که به ثبت رسیده اگر بناهای مشهور خاص تاریخی وجود دارد آن ها را حفظ و مرمت کنیم.
ضرغامی تصریح کرد: کمیته ای با حضور مرکز پژوهش های صدا و سیما، معاونت میراث فرهنگی و کارشناسان مجرب تشکیل شده تا موضوعات به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پاسخ به خبرنگاری درباره بافت تاریخی شیراز هم گفت: تمام این موارد در مورد بافت تاریخی شیراز هم صدق‌ می کند و ما تلاش داریم در این مورد با حفظ جایگاه میراث فرهنگی، نیازهای آن منطقه رفع شود.

بیشتر بخوانید:

اخبار عجیب از مدیریت ضرغامی در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری

عزت الله ضرغامی باز هم زیر میز زد!

47231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1588618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =