نتایج تأثیر ۴ واکسن ایرانی و خارجی کرونا در استان فارس اعلام شد

ایسنا نوشت: بعد از انتشار نتایج مطالعه اصفهان، مقاله تأثیرگذاری ۴ واکسن کووید۱۹ در استان فارس را منتشر کرد.

در این مطالعه که توسط کامران باقری‌لنکرانی و همکارانش انجام شده و در وبسایت «medrxiv.org» منتشر شده است، افراد با سابقه ابتلای قبلی کووید-۱۹ کنار گذاشته شده‌ و فقط افرادی بررسی شدند که دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند. 

در بخشی ازاین مطالعه با بررسی تأثیرگذاری ۴ واکسن برکت، سینوفارم، اسپوتنیک و آسترازنکا در پیشگیری از مرگ، بستری و تست مثبت کووید-۱۹ آمده است: این مقادیر برای واکسن کوو ایران برکت به ترتیب ۸۷.۱، ۸۶.۴ و ۹۸.۳ درصد، برای آسترازنکا به ترتیب ۸۴.۴، ۸۱.۵ و ۹۱.۸ درصد، برای سینوفارم به ترتیب ۷۹.۹، ۷۱.۹ و ۸۶.۱ درصد و برای اسپوتنیک به ترتیب  ۷۴.۷، ۶۷.۵ و ۷۴.۷ درصد بوده است.

در ادامه آمده است: تأثیرگذاری برای کاهش ابتلا به عفونت در گروه‌های سنی بالای ۶۴ سال، برای برکت، آسترازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب  ۶۷ درصد، ۶۲.۴ درصد، ۲۹.۱ درصد و ۷۶.۳ درصد بوده است.

این مقاله می‌افزاید: درخصوص کاهش بستری در گروه سنی بالای ۶۴ سال نیز بین دریافت کنندگان این واکسن‌ها برای برکت، آسترازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب برابر با ۸۰.۳ درصد، ۷۶ درصد، ۴۵.۷ و ۴۵.۵ درصد بوده است.

در بحث کاهش مرگ و میر برای همه واکسن‌ها در همه گروه‌های سنی حداقل ۹۵% گزارش شده است.

نتایج این مطالعه درخصوص تأثیرگذاری دربرابر تست مثبت کرونا نیز به این ترتیب گزارش شده: واکسن برکت ۸۷.۱ درصد و فاصله اطمینان ۹۵% بین  ۸۶ تا ۸۸.۳ ، واکسن آسترازنکا ۸۴.۴ درصد (۸۳.۵ تا ۸۵.۳) ، واکسن سینوفارم ۷۹.۹ درصد ( ۷۹.۴ تا ۸۰.۴) ، واکسن ا سپوتنیک ۷۴.۷ درصد (۷۱ تا ۷۸.۴) است.

در بخش دیگری از این مطالعه نقش واکسن‌های مورد بررسی در کاهش بستری نیز مورد دقت قرار گرفته که موفقیت واکسن‌ها به این ترتیب  برکت ۸۶.۴ درصد ، آسترازنکا ۸۱.۵ درصد، سینوفارم ۷۱.۹ و اسپوتنیک ۶۷.۵ درصد بوده است.

همچنین درخصوص تأثیر تزریق واکسن کرونا در برابر مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیز واکسن‌ها این نتایج رابه دست آورده‌اند که برکت ۹۸.۳ ، آسترازنکا ۹۱.۸ درصد ، سینوفارم ۸۶.۱ درصد و اسپوتنیک۷۴.۷ درصد. گفتنی است از جمعیت مورد بررسی در این مطالعه علمی، ۷۵.۳۳% واکسن سینوفارم ، ۱۴.۸۷% آسترازنکا، ۸.۱۸%  برکت و ۱.۶۲% اسپوتنیک دریافت کرده بودند.

۲۳۵۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1595961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • reza TR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    4 0
    خیلی از متغیرها در این تحقیق بررسی نشده اول اینکه اگر اینقد خفنه چرا بهداشت جهانی تاییدش نکرده دوما خیلی از افرادی که برکت زدن از ترس اینکه درست عمل نکنه واکسن دیگه ای هم زدن ! و احتمالا فقط برکت در دیتابیس ایرانشون ثبت شده ، سوما افراد کمی واکسن برکت زدن و نمیشه با تعدادی که مثلا سینوفارم زدن مقایسه بشن ، چهارما آمار نمیتونه واقعی باشه چون که ما به چشم در داخل ایران میبینیم که افراد زیادی کرونا گرفتن و جز آمار رسمی نبودن هیچ وقت چون یا به بیمارستان مراجعه نمیکردن یا به صورت عمدی جز آمار حساب نمیشدن ، حتی تعداد مرگ و میر کرونا اون اوایل بیشتر به سکته و .. ربط داده میشد که اینطور نبود و به خاطر کرونا بود و فقط برای کم نشون دادن آمار این اتفاق میفتاد
  • IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    4 0
    بله کشور ایران هم از نظر تکنولوژی و اقتصاد بسیار برتر از انگلیس و کلاً اروپاست !!!!!!!!