به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از منطقه آزاد اروند، امروز (سه شنبه ۱۹ بهمن ماه) ۱۴ پروژه فرودگاه بین المللی مرحوم آیت الله جمی (ره) آبادان با اعتباری بالغ بر ۵۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت فرودگاه ها و ناوبری هواپیمایی ایران و با مشارکت سازمان منطقه آزاد اروند طی آئینی با حضور معاون برنامه ریزی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، امام جمعه، فرماندهان سپاه، پلیس فرودگاه، معاون سیاسی امنیتی فرمانداری ویژه آبادان و دیگر مسئولان شهری افتتاح و به بهره برداری رسید.
بهسازی پایانه داخلی و ترانزیت خارجی، نمازخانه برادران و خواهران و پایانه ترمینال فرودگاه، احداث دیوار حفاظتی به میزان ۲۷۰ متر مربع، بهسازی کانترهای پلیس گذرنامه ناجا، آسفالت مسیر دسترسی به مرکز سوختگیری و همچنین بهسازی تسمه نقالهها، احداث سالن مدیریت بحران و اتاق اورژانس ۱۱۵ فرودگاه، ساخت دال بتنی، احداث دیوار حراستی ساختمان اداری، بهسازی محوطه ایرساید و جاده های دسترسی به سایت ها و فرستندههای ناوبری، بهسازی سالن پروازهای خارجی و تجهیزات اتاق سرور با سیستم FIDS، بهسازی و تجهیز سرور اتاق نهاد ریاست جمهوری، گذرنامه و بانک ملی شعبه ارزی جهت برقراری پروازهای خارجی از پروژه هایی هستند که امروز به بهره برداری رسید.
معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، در این آئین ضمن تبریک فرارسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در گذشته مدیریت فرودگاه آبادان نگاه سنتی به منطقه داشت اما اکنون این نگاه تغییر کرده و شاهد توسعه همه جانبه این فرودگاه هستیم.
احمد مظفر با بیان اینکه به منظور مدیریت انرژی در فرودگاه آبادان طرح تولید برق از انرژی خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با اجرای این پروژه علاوه بر تامین برق فرودگاه بخشی از نیاز شهر آبادان به برق نیز تامین خواهد شد.
وی علمیات نشست و برخاست هوایی در فرودگاه آبادان را به عنوان یک فرودگاه برتر در جنوب غرب کشور دانست و تصریح کرد: میزان انجام پرواز در فرودگاه آبادان از ۱۰ مرکز کشور بیشتر است و در بین ۵۴ فرودگاه کشور رتبه ۱۲ را دارد.
مظفر یاد آور شد: طرح های توسعهای جذب سرمایهگذاری، توسعه پروازهای ترانزیتی، ترانسفر هوایی و مرکز سوختگیری، توسعه پروازهای کارکو و مسافری در سند توسعه ۲۰ ساله فرودگاه آبادان مورد توجه قرار گرفته است.
وی از افزایش ۲۰ درصدی پروازهای بینالمللی این فرودگاه خبر داد و گفت: ۳۵ پرواز خارجی در چند ماه گذشته در فرودگاه آبادان انجام شده که ۳۰۰ تن بار و ۴۰۰ مسافر نسبت به مدت مشابه سال گذشته جابه جا شدند.
معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، فرودگاهها را محور توسعه طرحهای اقتصادی، اجتماعی، حمل و نقل زمینی و فرهنگی گردشگری دانست و تاکید کرد: طرح جامع توسعه فرودگاه آبادان با افق ۲۰ ساله به منظور توسعه سرمایه گذاری در جنوب غرب کشور تدوین شده است.
مسعود خواست خدایی نیز در ادامه، اظهار کرد: پروژههای خیلی خوبی با همکاری همه نهادها و دستگاههای مستقر در فرودگاه بینالمللی آبادان اجرا شد.
مدیر فرودگاه بین المللی آیت جمی (ره) آبادان، با بیان اینکه زیرساختهای پروازهای خارجی را طی مدت ۲۲ روز به سرانجام رساندیم، افزود: پرواز کارگو از پنج ماه پیش در فرودگاه آبادان با هماهنگی گمرک ایران و سازمان منطقه آزاد اروند دایر شده و از ۲ ماه پیش نیز پرواز مسافری خارجی این فرودگاه پس از چند سال وقفه برقرار شده است.
وی از انجام پرواز مسافری خارجی طی دو ماه گذشته خبر داد و یاد آور شد: به دنبال برقراری پرواز دوبی، استانبول و استکهلم هستیم. البته پرواز استکهلم مورد تقاضای اتباع عراقی بود که در حال پیگیری هستیم.
خواست خدایی بیان کرد: فرودگاه بینالمللی آبادان با توجه به قدمت ۹۰ ساله متاسفانه طرح جامع راهبردی نداشت اما اکنون این طرح را دارد.
به گفته مدیر فرودگاه بین المللی آبادان عملیات احداث دیوار فرودگاه به سمت مینوشهر از هفته آینده با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال آغاز خواهد شد.
در ادامه نیز حجت الاسلام عبدالحسین غبیشاوی، ضمن تبریک به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، فرودگاه بین المللی آبادان را دارای قدمت بسیار زیاد دانست و اظهار کرد: انتظار این است تا جایگاه این فرودگاه به پیش از شروع جنگ تحمیلی برگردد و شاهد انجام پروازهای بین المللی بیشتری از طریق این فرودگاه با توجه به ظرفیت اقتصادی، سیاسی و گردشگری منطقه باشیم.
امام جمعه آبادان توسعه فرودگاه آبادان را وابسته به توسعه اقتصادی و اشتغال این منطقه خواند و افزود: انتظار است توجه بیشتری به این فرودگاه شود.
وی با بیان اینکه مدیریت انقلابی تنها راه برون رفت از مشکلات و توسعه کشور است، تصریح کرد: همان گونه که در زمینه دفاعی شاهد پیشرفت کشور هستیم باید با مدیریت انقلابی و جهاد سایر مشکلات کشور نیز برطرف شود.
بیژن ربیعی نیز در این آئین، خواستار توسعه گردشگری هوایی و ایجاد تاکسی هوایی در فرودگاه آبادان شد و بیان: ظرفیت های مناسبی برای توسعه اقتصادی فرودگاه آبادان وجود دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه آبادان تاکید کرد: با توجه به زیرساختهای مناسب، فرودگاه آبادان میتواند به مرکز صادرات هوایی محصولات کشاورزی خوزستان تبدیل شود.
نظر شما