اقتصاد ترکیه در چهار ماهۀ اول سال 2011 از رشدی 11 درصدی برخوردار بود و بدین ترتیب توانست از چینی ها هم پیشی بگیرد و لقب ببر آسیای میانه را کسب کند.

در حالیکه بسیاری از کشورهای خاورمیانه درگیر ناآرامی و انقلابات هستند، ترکیه در چهارماهه اول سال 2011 توانست رکورد رشد اقتصادی را بزند. داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در جمع قانونگذاران حزب عدالت و توسعه ضمن تأیید این خبر گفت: ما از چین و آرژانتین جلو زدیم و بدین ترتیب اقتصاد شمارۀ یک جهان شدیم.

این در حالیست که رشد اقتصادی چین و آرژانتین در چهارماه اول سال جاری به ترتیب 9.6% و 9.9% بوده است. رشد اقتصادی بالای ترکیه به طرز قابل توجهی  قابل قیاس با همسایگان اروپایی اش از جمله یونان نیست و بخش قابل توجهی از کشورهای اروپایی هم اکنون با بحران مالی و بدهی بالا روبرو هستند.

اما پارادوکس قابل توجه در اقتصاد ترکیه اینست که سرمایه گذاران خارجی علاقۀ چندانی به سرمایه گذاری در این کشور ندارند. یکی از موارد قابل توجه در اقتصاد ترکیه به گفتۀ اقتصاددانان آنست که هنوز مشخص نیست دولت اردوغان چه راهکاری را برای کاهش کسر بودجه در نظر گرفته است که رقم آن 8 درصد بالاتر از تولید خالص داخلی و تورم سریع در این کشور است.

امر آلکین، یکی از اقتصاددانان ترک که گزارشی استراتژیک و راهبردی در 350 صفحه  پیرامون راههای توسعه اقتصادی ترکیه برای دولت اردوغان نوشته است، می گوید:آینده اقتصادی ترکیه بسیار درخشان است اما این کشور نیازمند مدل جدید اقتصادی برای توسعه است.

این کارشناس ترک معتقد است که رشد و توسعه اقتصادی ترکیه تاکنون برمبنای گسترش مالی، سرمایه گذاری در صنایع کوچک و همچنین رشد ساخت و ساز صورت گرفته که افزایش تقاضاها در این زمینه نیز عامل مهمی بوده است.

با این حال بسیاری از اقتصاددانان و بانکداران بر این اعتقادند که اقتصاد ترکیه جوابگوی نیازهای امروز کشور نیست. ترکیه میزان اندکی نفت و گار تولید می کند و از این رو تولیدکنندگان و صاحبان کارخانه به دلیل رقابت زیاد با هزینۀ بالایی روبرو هستند.

وزیر دولت ترکیه در امور تجارت خارجی نیز از هدف دولت برای رساندن سطح صادرات به 500 میلیارد دلار در سال 2023 خبر داد و بدین ترتیب طبق پیش بینی وی قرار است میزان صادرات ترکیه تا این سال سه برابر افزایش یابد.

وال استریت ژورنال/ اول ژوئیه 2011
ترجمه: زهرا خدایی

/3131

کد خبر 160574

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    1 1
    مسئولان کشور بروند نزد مدیران ترکیه شاگردی کنند.... نه نفت دارند و نه گاز.....
  • هين IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    1 0
    مسئولين خجالت بكشن از 96 هزار كارگر توي عسلوييه فقط 5 هزاركارگر مونده... بدون شرح...
  • بدون نام IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    1 0
    كار ما هم شده حسرت خوردن و ديدين كشورهايي كه هيچگونه معدني ندارند و با مديريت درست با سرعت پيش ميروند و به قدرت اقتصادي تبديل مي شوند اما كارمان .......افسوس كه با داشتن اين همه سرمايه جوانهاي تحصيل كرده يا بيكارند يا هعتاد ما فقط در قسمت شعار و لاف در دونيا اوليم
  • محمد KW ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    1 0
    حتما از اقتصاد دانهای دولت محترم ما الگو برداری کردن.
  • بهمن IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    0 1
    یادتونه 20 سال پیش ترکها با ماشینهای قراضه تریلی میومدندواسه بار تو ایران کارکنن . حالا اونا کجان و ما با این همه ذخایر خدادادی و معادن و.....
  • ساسان US ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    2 2
    خودم با چشمای خودم دیدم راننده های ترکیه ای توی همین تبریز خودمون توی کاسه نوشابه می ریختن و توش نون تلیت میکردن بعد هم نوش جون میکردن..... اما در سایه داشتن مردان کار آمد ووطن پرست که اکثرا" رفتند آلمان واسه کارگری و بعد از بزرگ شدن بچه هاشون که اکثرا" هم تحصیل کرده بودن با بچه هاشون به مملکتشون برگشتن و با کمک هم ترکیه رو از نو ساختن. ولی توی مملکت ما همه دارن فرار میکنند و میرن اونور آب و به همین دلیل ما توی مملکت قحط الرجال داریم.
  • عباس IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 2
    درود بر دولت هاي نهم و دهم كه به عنوان الگوي قوي اقتصادي دردنيا مطرح است .تركيه را ولش..
  • خودم IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    1 2
    بارها گفتم دولت ترکیه از سرحسرت ایران را میبیند حرف ترکیه در دلش این است اگر ما نفت و گاز و ذخایر شما را داشتیم الان در دنیا یکه تازی میکردیم اما شما به کجا دارید میروید نمیدانیم
  • بدون نام IR ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    دولت ترکان که بلندی گرفت .........مملکت از داد پسندی گرفت چون که تو بیدادگری پروری ......... ترک نه ای هندوی غارتگری