این درحالی است که بسیاری از اهالی استان های خوزستان، ایلام، کردستان، حتی سیستانی ها، امیدوار بودند با رسیدن غبار به تهران، برای نفس کشیدن آنها هم کاری شود.
اما محمدرضا محمودی، معاون استاندار تهران، درباره گرد و غباری که هفته ای یکی دو روز به تهران هم می رسد، گفته: "در حال حاضر مبنای آلودگی هوای تهران خودروها نیستند و این آلودگی مربوط به ذرات معلقی است که از کشورهای عربی به سمت ایران میآید و کاری نمیتوان برای آن انجام داد. برای حل مشکل ذرات معلق هوای تهران قرارداد یک میلیارد دلاری که سازمان محیط زیست با کشورهای عربی منعقد کردهاند باید پاسخگو باشد. به همین دلیل در حال حاضر برای بحث آلودگی هوای تهران و ذرات معلق آن کاری نمیتوانیم انجام دهیم."
پس از رسیدن گرد و غبار عربی به تهران، دولت یک میلیارد دلار به سازمان محیط زیست داد تا برای کور کردن چشمه های گرد و خاک در عراق، هزینه کند. پس از آن هم محیط زیست اعلام کرد در بیابان های عراق، درخت کاری می کند. با این حال این مصوبه و بودجه یک میلیارد دلاری، هرچند باعث خشنودی اهالی استان های غربی شد، اما اعتراض مردم و نماینده های این استان ها در مجلس را هم به همراه داشت که می گفتند چرا تا زمانی که غبار به تهران نرسیده بود، کسی به فکر مهار منابع گرد و غبار نبود. کاربران خبرآنلاین در موارد فراوانی چنین اعتراضی داشتند.
به هرحال اکنون هم معاون عمرانی استاندار تهران همه چیز را عملا به بودجه یک میلیارد دلاری و پروژه های تعریف شده برای آن موکول می کند و البته اذعان می کند این بودجه برای رفع گرد و غبار تهران است که عملا خیرات آن به استان های دیگر هم می رسد.
محمودی همچنین درباره وضعیت فعلی آلودگی هوای تهران به ایسنا گفت: "هنوز گزارشی مبنی بر اضطراری بودن هوای تهران اعلام نشده است که در خصوص آن تشکیل جلسه بدهیم. در صورتی که ذرات معلق براساس نظرات کارشناسان برای سلامتی شهروندان مضر باشد و نیاز به تعطیلی باشد در این صورت تصمیمگیری میکنیم."
4747
نظر شما