دکتر بهرام اخوان کاظمی دانشیار دانشگاه شیراز کتاب نگرش هایی نو به آموزه مهدویت ، به قلم اینجانب در سال 1387 توسط انتشارات مؤسسه آینده روشن ( قم: پژوهشکده تخصصی مهدویت‌) ، در224 صفحه به رشته تحریر در آمده است که در اینجا به مناسبت نیمه شعبان،به بخشی از مقدمه این تالیف که حاوی معرفی کتاب مزبور نیز می باشد اشاره می شود:

اعتقاد به ظهور منجی موعود و برقراری حکومت جهانی امام عصر(ع)، از اصلی‌ترین اعتقادات متمایز مکتب نجات‌بخش تشیع به شمار می‌رود. این موضوع در باورها، مناجات‌ها و دعاهای شیعی به بارز‌ترین شکل به چشم می‌خورد. امروزه این باور، به دلایل مختلفی رفته‌رفته در حال تبدیل شدن به اعتقاد و خواست عمومی جامعه بشری است. بدبختانه، در عصر فرامدرنیته که علم و فن‌آوری استیلا دارد و انواع مکاتب به ظاهر عقلانی و پیشرفته بشری سردمدارند، نه تنها سعادت که صلح، امنیت و آرامش واقعی برای بشر حاصل نیامده است. بسیاری از انسان‌ها با معضلات بی‌شماری مانند جنگ، گرسنگی، بی‌سوادی، عقب‌ماندگی، جهل و خرافه‌پرستی مواجهند. جنگ‌ها و تهدید‌‌های بی‌‌پایان، هم‌چنان بر فضای زیست روانی و فیزکی انسان‌‌ها سایه می‌افکند. از سوی دیگر، انسان و جامعه به ظاهر پیشرفته غربی نیز با دوری از تعالیم الهی، سر در گریبان تمایلات نفسانی و مادیت صرف سوداگرایانه نهاده و در حقیقت معنا وهویت واقعی انسانی خود را از دست داده و در بحران معنای زندگی و تحیر، گم‌گشتگی و از خود بیگانگی بیشتری قدم نهاده است. همین مسئله، رفته‌رفته احساس منجی‌خواهی را در او بیدار کرده و می کند.

خوش‌بختانه با ظهور انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، توجه به امام عصر(ع) و آموزه مهدویت، چه در ایران و چه در کشورهای مسلمان و چه در سطح دنیا، افزایش فوق‌العاده‌ای یافته و البته این عنایت در چند سال اخیر بسیار بیشتر شده است؛ به‌ویژه آنکه طرح این‌گونه مسائل از قالب‌‌های سنتی پیشین خارج گشته و از منظر‌‌های مختلف و تازه، ابعاد آکادمیک گسترده‌ای یافته است. امروزه مراکز پژوهشی و آموزشی مختلفی در سطح حوزه‌ها، دانشگاه‌ها و رسانه‌‌های مکتوب، دیداری و شنیداری و در پاسخ به خواست و عطش بی‌پایان عمومی، با نگاهی ژرف‌اندیشانه و ملاحظه مقتضیات زمانی و مکانی جدید، در سطوحی به این موضوع گسترده می‌پردازند.

 کتاب نگرش‌های نو به آموزه مهدویت نیز به این منظور و برای پاسخ‌گویی به این نیاز نوشته شده و از منظر‌‌های جدیدی به مسئله آموزه مهدویت و حیات طیبه مهدوی می‌پردازد.

در فصل نخست، مفهوم و جایگاه و کارآیی آموزه مهدویت و نوع تعامل آن با پاره‌ای از مفاهیم به ظاهر هم‌پیوند تشریح می‌گردد؛ فصل دوم در بردارنده مستدلات اهتمام عالی دولت مهدوی به ارتقاء نهایی کرامت های انسانی و حقوق بشر دوستانه است ؛ در فصل سوم، به گونه‌ای تفصیلی به دو ارمغان اساسی حکومت طیبه مهدوی یعنی «عدالت» و «امنیت» پرداخته می‌شود؛ فصل چهارم، شامل مباحثی تطبیقی در مقایسه دو آموزه جهانی‌سازی غربی و جهانی‌سازی مهدوی است و در آن به طور مستدل و با ذکر معایب و معضلات جهانی‌سازی غربی، برتری جهانی‌سازی مهدوی اثبات می‌گردد؛ در فصل پنجم، پس از توضیح موضوع با اهمیت حقوق محیط زیست، رعایت آرمانی این حقوق در آموزه و حیات طیبه مهدوی به بحث کشیده می‌شود؛ در فصل ششم، ضمن نقد مبانی لیبرال ـ دموکراسی و تشریح ایراد‌‌ها بر این الگو و مدینه فاضله کاذب جهان سرمایه‌داری غرب، بیست شاخص برتری دین‌سالاری سپهری مهدوی (آخرین وجه تکاملی مردم سالاری دینی) بر نظام‌‌های بشری و به‌ویژه بر لیبرال ـ دموکراسی تبیین می‌شود.

 

کد خبر 162043

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار