ناتوانی مشاور در درک دلایل تعارض زوجین و در نتیجه ناتوانی برای بدست آوردن راه حل، مشاوران را مجبور می کند که جلسات مشاوره را بی برنامه هر هفته تمدید کنند. این کار به آرامی آنها را به سمت جدایی سوق می دهد.
اگرچه مشاوره ازدواج برای بسیاری از زوج ها موثر بوده است، اما مواقعی وجود دارد که ممکن است مشاوره ازدواج بهترین گزینه برای شما نباشد.
- مشاوره ازدواج برای زوج هایی که با خشونت دست و پنجه نرم می کنند یا برای کسانی که قبلاً از رابطه خارج شده اند توصیه نمی شود.
- به زوجهایی که با خشونت دست و پنجه نرم میکنند، اغلب توصیه میشود قبل از شرکت در مشاوره ازدواج به مشاوره فردی مراجعه کنند.
- اگر یکی از طرفین یا هر دوی آنها رابطه را "ترک" کرده باشند، بعید است که مشاوره ازدواج موثر باشد. مهم است که هر دو طرف برای یکدیگر ارزش قائل باشند و متعهد به ایجاد تغییرات مثبت در رابطه خود باشند تا نتایج مثبتی را مشاهده کنند.
زوجهایی که مشکلات بزرگی را پشت سر میگذارند و با هم کنار نمیآیند، معتقدند که مشاوره ازدواج راهگشا نیست. در حالی که امتحان کردن مشاوره ازدواج ایده بدی نیست، برخی مواقع وجود دارد که کارساز نیست.
چرا مشاوره ازدواج موثر نیست؟
مردم فکر می کنند که فقط با شرکت در مشاوره ازدواج، رابطه خود را درست می کنند. جلسات مشاوره به طور خودکار مشکلات شما را حل و فصل نمی کند و گذشته شما را پاک نمی کند. مشاوره به طور جادویی شما را به همسرتان نزدیک نمی کند. مشاوره تلفنی فقط ابزاری است که به شما کمک می کند تا نقش خود و شریک زندگی تان را بهتر درک کنید. علاوه بر این، اشتباهات و باورهای غلط در مورد مشاوره ازدواج حتی می تواند رابطه شما را خراب تر کند.
برخی از این سناریوها که باعث می شود مشاوره قبل از ازدواج پول ریختن در جوی آب باشد عبارتند از:
1. جلسات مشاوره قرار نیست جای تلاش شما را بگیرد.
مشاوره ازدواج به طور جادویی مشکلات گذشته را پاک نمی کند. بدون تلاش شما هیچ مشکلی در رابطه برطرف نمی شود. مشاوره ازدواج ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد که به شما در برقراری ارتباط بهتر کمک می کند، اما شما و شریک زندگی تان نیز باید در بین جلسات مشاوره کارهای لازم را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که این تغییرات در رابطه به زمان و تمرین نیاز دارد و شما باید برای مهارت های جدیدی که در جلسات مشاوره می آموزید سرمایه گذاری کنید و مایل به تلاش باشید.
2. اغلب، درمان فردی برای شروع مشاوره بهتر است.
گاهی اوقات، مشکلات افراد ممکن است آنقدر جدی باشد که بر روابط زوجین تأثیر بگذارد. مواردی وجود دارد که اختلال روانی شریک زندگی باعث تخریب رابطه قبل از ازدواج می شود. در موارد دیگر، مسائل مربوط به اعتماد و خیانت، پایه های رابطه را متزلزل می کند. در هر صورت، در چنین مواقعی، درمان فردی باید اولین قدم برای درمان و بهبود رابطه باشد.
3. شاید مشاور ازدواج مناسب را پیدا نکنید.
غیر معمول نیست که اولین مشاوری که به آن مراجعه می کنید مناسب شما و همسرتان نباشد. مشاور ازدواجی که متناسب با نیازهای شما باشد، باید به شما کمک کند که احساس راحتی کنید، دیده شوید و شنیده شوید، و بر اساس نیازهای خاص شما به شما کمک کند. اگر مشاور ازدواج شما نیازهای شما را برآورده نمی کند، بهتر است که مشاوره دیگری را پیدا کنید. در هر صورت مشاوره باید برای شما مفید باشد.
4. شما فقط برای اثبات حرف خود به مشاوره ازدواج مراجعه می کنید!!
مشاوره ازدواج باید فضای امنی را برای هر دو طرف جهت بیان افکار و احساسات خود فراهم کند. برای موفقیت در مشاوره ازدواج، شرکای رابطه باید بدانند که مهم است که به نوبت افکار خود را بیان کنند. اگر برای گوش دادن به افکار، نیازها، احساسات و نگرانیهای شریک زندگی خود حوصله ندارید، راهی برای کمک به رابطه خود پیدا نمی کنید. هر دو طرف باید مایل به گوش دادن و درک یکدیگر باشند. در نهایت، درک کنید که یک مشاور طرف هیچ کس را نمی گیرد، بنابراین شما به مشاوره ازدواج نمی روید که چیزی را ثابت کنید یا در این موضوع پیروز شوید. مشاوره ازدواج دادگاه نیست.
5. هدف از مشاوره ازدواج تغییر شریک زندگی تان است!
در بسیاری از موارد افراد به این دلیل وارد مشاوره ازدواج می شوند که احساس می کنند مشاور شریک زندگی آنها را تغییر می دهد. در مشاوره ازدواج فقط می توانید خودتان را کنترل کنید. نه شما و نه حتی یک مشاور حرفه ای نمی توانید شریک زندگی خود را مجبور به تغییر کنید. به جای سرمایه گذاری در مشاوره ازدواج برای تلاش و تغییر شریک زندگی خود، با پذیرش رفتارهای خود در رابطه روی این موضوع سرمایه گذاری کنید که چگونه می خواهید تغییر کنید تا ازدواجتان بهتر شود.
6. زوجین با برنامه های مختلفی وارد مشاوره ازدواج می شوند.
وقتی دو طرف برنامه های متفاوتی داشته باشند، مشاوره ازدواج کارساز نخواهد بود. به عنوان مثال، اگر یکی از طرفین نسبت به دیگری متعهدتر به رابطه باشدو دیگری نباشد در این صورت مشاوره ازدواج کارساز نخواهد بود. اگر هر یک از زوجین کاملاً صادق نباشد، مشاوره ازدواج کارساز نخواهد بود. اگر یکی از زوجین با هدف جدایی به مشاوره ازدواج بیاید، قطعا مشاوره شکست می خورد. برای اینکه همه چیز به نتیجه برسد، هر دو طرف باید با این ذهنیت در مشاوره ازدواج شرکت کنند که این فرآیند مستلزم تعهد و تلاش یکسان از طرف هر دو طرف برای موفقیت است.
7. بین دو طرفه رابطه خلاء وجود دارد.
وقتی هیچ احساسی بین زوجین باقی نمانده باشد، احیای اشتیاق برای هر مشاور حتی حرفه ای سخت است. گاهی اوقات، وقتی واقعاً هیچ عشقی باقی نمانده باشد، افراد باید تصمیم بگیرند تا راه خود را جدا کنند.
8. یک ازدواج توهین آمیز
ازدواج نیاز به زمان و تلاش دارد. اگر شریک زندگی شما بدرفتاری می کند، مشاوره ازدواج راه حل مورد نیاز شما نیست. وقت خود را تلف نکنید؛ از عزیزانتان کمک بگیرید تا از شر این شریک زندگی آینده خود خلاص شوید.
9. سوء مصرف مواد
اعتیاد می تواند تأثیرات جسمی و روانی بر افراد داشته باشد اما می تواند تأثیرات مخربی بر ازدواج نیز داشته باشد. شریکی که از اعتیاد رنج می برد، اغلب وجود مشکل در رابطه را انکار می کند. سوء مصرف مواد فشار زیادی بر ازدواج وارد می کند و اغلب منجر به دوری و انزوا می شود. علاوه بر این، سوء مصرف مواد اغلب منجر به مسائل مالی می شود که به نوبه خود فشار بیشتری بر شما وارد می کند.
10. عدم اطمینان و خیانت
اعتماد برای همه روابط، به ویژه ازدواج، ضروری است. اگر اعتماد در ازدواج شکسته شود، رابطه نیز قطع خواهد شد. گاهی اوقات اعتماد قابل ترمیم است، اما در بیشتر مواقع نیاز به باور و تلاش هر دو نفر دارد. به عنوان مثال، یک نفر باید مایل به قبول مسئولیت باشد و شخص دیگر باید مایل به بخشش باشد.
11. عادت های بد و غیر قابل تغییر
افرادی که در زندگی زناشویی خود رفتارهای مشکل آفرینی مانند تحقیر و بی احترامی از خود نشان می دهند، می توانند باعث رنجش و عصبانیت هر دو طرف شوند. کسانی که برای تغییر این عادات تلاش می کنند و از ارتباط و تفاهم سالم استفاده می کنند، می توانند ازدواج خود را اصلاح کنند. زوج هایی که نمی توانند یا نمی خواهند این موضوع را بپذیرند ازدواجشان به جدایی ختم می شود.
12. خاطرات بد بیشتر از خوب است!
رابطه زوج هایی که بیشتر اوقات خاطرات بد با هم بودن را به یاد می آورند تا روزهای شاد را، از هم می پاشد. علاوه بر عدم اعتماد یا تمایل به تغییر زوجین در درمان، اشتباهاتی وجود دارد که مشاوران خانواده می توانند مرتکب شوند که می تواند بر اثربخشی مشاوره ازدواج تأثیر بگذارد.
چگونه مشاوره ازدواج خوبی انتخاب کنیم؟
چندین نکته مهم وجود دارد که باید در مورد انتخاب مشاور ازدواج بدانید. برخی از این سوالات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
معمولاً چه زمانی و چند وقت یکبار پاسخ می دهید؟
آیا عصرها و آخر هفته ها کار می کنید؟
رویکرد درمانی آنها چیست؟
زمینه های تخصص آنها چیست؟
مرکز مشاوره خانواده آویژه به شما این امکان را می دهند اگر با درمانگر خو ارتباط برقرار نکردید یک درمانگر جدید درخواست کنید. در هر حال باید مطمئن شوید که با شخصی که به او اعتماد دارید و می توانید با او ارتباط برقرار کنید مشاوره بگیرید. البته مدتی طول می کشد تا یک رابطه کارآمد و قابل اعتماد با درمانگر خود ایجاد کنید.
از اصول مشاوران مرکز آویژه کار و تعهد است، بنابراین به یاد داشته باشید که وظیفه مشاوران شماست که گاهی اوقات شما را به چالش بکشند و شما را در برابر خود مسئول بدانند. این روند می تواند ناراحت کننده باشد، و این اغلب به این معنی است که شما در حال پیشرفت هستید.
نظر شما