یکی از عوامل نارضایتی شهروندان عراقی در سالهای اخیر، آن است که روزانه فقط چند ساعت به برق دسترسی دارند و معتقدند که دولت باید از درآمدهای عظیم نفتی کشور برای رفع این معضل استفاده کند.
هماکنون شبکه عمومی عراق به طور میانگین در زمستان شش ساعت در روز و در تابستان چهار ساعت برق تولید میکند. تنها کسانی که امکانات دارند بقیه نیاز برق خود را از طریق ژنراتورها تهیه میکنند.
عراق در فصل تابستان به بیش از 15 هزار مگاوات برق نیاز دارد. در تابستان امسال ظرفیت تولید و واردات برق عراق معادل 7 هزار مگاوات خواهد بود که با این مقدار برق تنها میتوان روزانه 8 ساعت برق شهروندان عراقی را تامین کرد.
در همین حال طی برگزاری اجلاس اقتصادی اخیر ایران و عراق توافق شده تا سرمایهگذاری و احداث نیروگاه به ظرفیت هزار مگاوات در ایران با انتقال برق آن به عراق ظرف مدت 8 ماه از آغاز پروژه توسط گروه مپنا صورت گیرد. به نحوی که نخستین واحد پس از 15 ماه از آغاز پروژه وارد مدار میشود و بقیه واحدها نیز بلافاصله پس از آن وارد شبکه برق آن کشور خواهد شد.
مزیت اصلی این طرح هم تامین سریع سوخت است که در ایران صورت میگیرد چرا که طرف عراقی در تامین سوخت نیروگاه ها با مشکل مواجه است.
همچنین سرمایهگذاری و احداث یک نیروگاه به ظرفیت حدود هزار مگاوات با توربینهای ساخت مپنا در جنوب عراق به روش BOO و یا BOT ضمن حل مشکل سوخت صورت خواهد گرفت.
عراق به عنوان یکی از کشورهای همسایه 7 هزار مگاوات برق تولید می کند، در حالی که ایران تولید برق ایران بالغ بر 62 هزار مگاوات است.
درخواست برق عراق در حال حاضر 12 هزار و 500 مگاوات بوده که تنها مصرف خانگی داشته و کمتر مصرف صنعتی و کشاورزی دارد، اما رشد تقاضا در کشور عراق بیش از 8 درصد برآورد می شود. کارشناسان پیش بینی می کنند این تقاضا طی 10 سال آینده به بیش از 24 هزار مگاوات افزایش یابد.
با توجه به گران بودن سوخت های فسیلی، برنامه ریزی 8 هزار مگاوات نیروگاه توسط عراق صورت گرفته است، بخشی دیگر از نیاز خود را از طریق واردات برنامه ریزی کرده اند و ایران می تواند از هر دو ظرفیت ساخت نیروگاه در عراق و فروش برق به این کشور فعالیت کند.
/3131
نظر شما