امیر محبیان با ارزیابی کارآمدی مدل انتخاباتی 7+8 اصولگرایان، به خبرآنلاین گفت: این مدل در هر صورت مدل در حال اجرایی است که در مورد کارآمدیش باید پس از انتخابات ارزیابی کرد. اما این که تنها مدل ممکن نیست و میتوان مدلهای دیگری را هم ارایه کرد چنانچه بعضی افراد نکاتی را گفتهاند. ولی تازمانی که مدل کارآمدتر و کاملتری ارایه نشده، همین مدل را باید مد نظر قرار داد. هر چند که نقد حساب شده و دلسوزانه مدل فعلی هم میتواند به غنای آن بیانجامد.
این روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در مورد ضرورت حضور گروههای اصولگرا بر اساس وزن سیاسی خود در مدل اجماعی برای انتخابات مجلس نهم، اظهار داشت: به نظر میرسد ارزیابی جدیدی از وزن سیاسی گروهها و جریانات وجود ندارد و بعضی از گروهها تمایلی هم به این کار ندارند. زیرا فعلا بر اساس پارهای از ذهنیتها در موقعیت ویژهای قرار گرفتهاند که در صورت ارزیابی مجدد ممکن است موقعیت خود را از دست بدهند. ضمن آن که وزن سیاسی در جامعه ما در موارد نه چندان کمی با وزن اجتماعی همخوانی ندارد. آنچه که در انتخابات مهم است پایگاه اجتماعی یا وزن اجتماعی یعنی میزان هواداران یک گروه سیاسی است. کافی است آنجایی که کاندیدای خاص یک گروه، بدون پوشش کلیت جناح در انتخابات شرکت کرده، بررسی شود تا وزن اجتماعی آنها معلوم شود.
محبیان با اشاره به مدل شورایی وحدت اصولگرایان گفت: من مدل شوراهای عجلهای نزدیک انتخابات را که با هدف گنجاندن افرادی در لیستها صورت میگیرد، مدل ناقصی میدانم .هر چند در حالت فعلی بر اساس قاعده دفع ضرر محتمل، چارهای جز تن دادن به آن نیست. متاسفانه مسکن را داروی قطعی تلقی کردهاند. بر این باورم باید شورای عالی اصولگرایان یا تشکیلاتی مشابه این با حضور تمامی جریانات موجود تشکیل شود و در طول سال توسط کمیتههای دائمی مختلف به آموزش و تحلیل اوضاع بپردازد. ضمن آن که دائما عملکرد و وزن احزاب اصولگرا را بررسی کند تا انگیزهای برای فعالیت به آنها بخشیده و در هنگام انتخابات هم وزن واقعی آنها را لحاظ کند. والا وضعیت همیشه همین است که هست.
این فعال سیاسی با ابراز امیدواری برای ایجاد وحدت میان گروههای اصولگرا، ادامه داد: تمام تلاش ما باید بر وحدت اصولگرایان و خروج یک لیست از میان آنان باشد؛ لیستی که با واقعیات و شرایط جامعه ما همخوان باشد و بر شان اجتماعی و بهبود تصویر ذهنی مردم از اصولگرایان بیفزاید.
/29214
نظر شما