آیتالله محمدرضا مهدوی کنی در هفتمین همایش دکترین مهدویت گفت: امام در روزهای آخر عمر خود به ما گفتند که این انقلاب روی غلتک قرار گرفته و راه خود را باز کرده است و در حال پیشرفتن است و من نیز ترسی از دشمنان ندارم، زیرا در مقابل این انقلاب دیگر نمیتوانند بایستند، ولی شرط آن این است که شما با هم باشید و با هم مخالفت نکنید. البته معنای مخالفت این نیست که اختلاف سلیقه نداشته باشید بلکه پس از جمع سلیقهها باید یک فکر جمعی پیدا کرده و آنرا پیاده کنیم.
مهدوی کنی با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: در این انتخابات نیز نباید گروههایی بیایند و بگویند که کاندیداهای ما باید انتخاب شوند، بلکه باید بر شاخصها و ملاکهایی که برای خدمت به این نظام و مملکت مفید واقع میشوند تمرکز یابند.
رییس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اگر بخواهیم جزو منتظران باشیم باید با برادری، رفاقت، دوستی، فداکاری، مجاهده و تبعیت از مقام رهبری این نظام را حفظ کنیم.
آیتالله محمدرضا مهدوی کنی با قرائت آیه 55 سوره نور، گفت: ما باید بدانیم بحثی که مورد نظر این همایش است از لحاظ مختلف مانند مصداق، خواستگاه و وسیله و ابزار برای رسیدن به هدف دارای اهمیت است. وی با بیان اینکه در آیهای که قرائت شد اهمیت موضوع مطرح در این همایش مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد: یکی از موارد مطرح در این سوره وعده الهی است که قطعا تخلف ندارد. لذا این بخش موضوع قطعی است که قرآن کریم آن را برای ما بیان کرده است.
رییس مجلس خبرگان رهبری گفت: البته باید بدانید وعده الهی برای کسانی است که دارای ایمانی صالح هستند که به نظر من نخستین خطاب آن به مسلمانان است و منظور از این خطاب کسانی هستند که واقعا ایمان دارند و به عمل صالح مبادرت میورزند. مهدوی کنی ادامه داد: البته عمل صالح با عمل «حسن» متفاوت است، زیرا عمل صالح آن است که برای رسیدن به هدف عملی صحیح و مناسب باشد.
وی با بیان اینکه در روایات اهل بیت(ع) وظایفی که در زمینه ظهور برعهده ماست، آورده شده است، گفت: یکی از واژگانی که در آیه 55 سوره نور آمده است کلمه «استخلاف» است و باید بدانیم که منظور از این واژه خلافتی است که از باطن جمعیتها بیرون کشیده میشود و اشاره به عنایت ویژهی خداوند متعال نسبت به مومنان واقعی دارد که اینها افرادی عادی نیستند. رییس مجلس خبرگان گفت: نکتهای که باید در مورد واژه استخلاف که در آیه مذکور آمده است به آن اشاره کرد، این است که منظور از آن استخلاف آخرین است نه استخلاف در دوران گذشتگان و بر این اساس مربوط به امتی ناب میشود و شاخصههای این امت این است که دینی را که خدا برای آنان پسندیده است را، برای پیاده کردن آن امکاناتش را از جمیع جهات برای آنها فراهم میآورد و باید دانست که این دین دینی علوی و ولایتی است.
مهدوی کنی اظهار کرد: بر اساس این استخلاف و امکانات فراهم شده برای آن از سوی خداوند، حضرت باریتعالی خوف را از دل مومنان بیرون میآورد و این امر بدین گونه است که خود مردم تبدیل به «امنیت» میشوند، یعنی سراسر وجود آنها امن میشود و امنیتی که از ذات آنها نشات میگیرد خود و دیگران را شامل میشود و این افراد در جامعه خود مایه آرامش میشوند و این امت، امت امام زمان(عج) است.
وی گفت: این امت پس از آنکه شامل امنیتی خدایی میشوند دارای عبادتی هستند که این نوع از عبادت به معنای اطاعت مطلق خداوند است. رییس مجلس خبرگان گفت: تا قبل از استخلافی که ذکر آن رفت، عبادت خالصانه همراه با میزانی از خوف بوده است و این مورد حتی در زمان پیامبر(ص) نیز صدق میکند، زیرا افراد بعضا همراه با تقیه به عبادت و اظهار مسلمانی میپرداختند ولی پس از مسئله استخلاف، عبادات به طور کامل خالصانه میشود و دیگر ترسی از هیچکسی وجود ندارد و در این مرحله است که دیگر از سوی امام زمان(عج) تظاهر و نفاق پذیرفته شده نیست و کفر کسی نیز مورد قبول واقع نمیشود.
مهدوی کنی با بیان اینکه مهمترین چیزی که در آیه 55 سوره نور آمده است قطعیت وعده الهی است، ادامه داد: این وعده بزرگ الهی ما را به انتظار دعوت میکند. وی افزود: برخی انتظار را به «بی حالی» تفسیر میکنند و بر این اساس وظیفهای بر عهده ما نیست، در حالی که این نیست زیرا با تکیه بر متن آیه باید عدهای ناصر و یاری رسان خدا باشند.
رییس مجلس خبرگان گفت: این ناصر و یاری رسان بودن خداوند در عمل به اوامر الهی مبنایی بود که امام راحل نیز در مسئله جهاد و امر به معروف بر آن تاکید میکردند و همچنین مبنای ایشان در انقلاب بود و ایشان میگفتند که برای جلوگیری از فساد باید به دنبال فراهم آوردن وسیله باشیم و باید از نیروهای فکری مردم بهره برد.
مهدوی کنی گفت: در مورد پرداختن به مسئله مهدویت نیز بیان مقام معظم رهبری بیانی صحیح است، زیرا ایشان میفرمایند که باید در مسئله مهدویت با عرفان و عالمانه و مجتهدانه وارد شد و این نکات در روایات ما نیز وجود دارد و نباید با احساسات به دنبال این مسئله رفت. وی با بیان اینکه معصومین(ع) ما را به معرفت نسبت به امام زمانمان دعوت کردهاند و باید بدانیم که در صورت وجود آن دیگر اینکه امام زمان ما کی میآید برایمان فرقی نمیکند، ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که ائمه معصومین(ع) بر توجه آن از سوی شیعیان تاکید کردهاند پرهیز از اختلاف و تفرق است و گفتهاند که در زمان غیبت شیعیان ما باید در مسیر هدف متحد باشند.
رییس مجلس خبرگان ادامه داد: یکی از معصومین(ع) میفرمایند که شیعیان ما سه تکلیف بر دوش دارند که یکی از آنها شناخت امام زمان خود و دیگری عمل به دستورات و قائل بودن قول فصل برای امام است و این یعنی اینکه در اختلافات باید به حرف امام توجه کرد.
مهدوی کنی با بیان اینکه در ذیل بحث اختلاف بحث «مرابطه» مطرح میشود، گفت: در زمان گرفتاریها ما باید صبر فرضی و صبر جمعی داشته باشیم تا بدین وسیله به حل مشکلات بپردازیم. وی با بیان اینکه مرابطه با مرکز ولایت و امت همواره لازم است، گفت: کسانی که در مرزها خدمت میکنند اخبار را از نقاط مرزی اخذ کرده و به مرکز انتقال میدهند تا بر اساس تصمیم مرکز وارد عمل شوند و مومنان نیز باید همینگونه مرابطه داشته باشند و ببینند که رهبری چه میگوید و اینکه هر کسی به صرف و مصلحت خود توجه کند، این نظام نمیشود، هرچند که تصمیمات اخذ شده از سوی مرکز بر خلاف میل افراد باشد.
رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نظام ما نظامی اسلامی و ولایتی است، افزود: قوای متعدد ما نیز باید با هم تعامل و مرابطه داشته باشند و در صورت نداشتن توان در این زمینه، رهبری باید به حل مسائل بین آنها بپردازند. البته باید دانست که رهبری به معنای این نیست که باید در همه کارها دخالت کرد.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) در زمان مواجهه با مشکلات میگفتند که کارشناسان امر به وسیله مباحثی علمی به حل مسائل بپردازند و در صورتی که این اتفاق نمیافتاد و کارشناسان نمیتوانستند مشکلات را حل کنند، ایشان اظهار نظر میکردند، البته نه اینکه حق اظهار نظر را نداشتند بلکه میخواستند این نظام مردمی باشد و مردم پشتوانه آن بوده و فکر و حضور مردم در نظام وجود داشته باشد، همانطور که پیامبر(ص) نیز مامور به مشورت بودند.
مهدوی کنی گفت: رهبری در کشور ما هماهنگ کننده بین قوا هستند و شاید در هیچ نظامی در سطح جهان چنین شخصیتی وجود نداشته باشد. وی با بیان اینکه بهترین نظام در میان نظامهای جامعه بشری نظامی است که در کشور ما وجود دارد، ادامه داد: برای اینکه این نظام را حفظ کنیم باید مرابطه داشته باشیم و کسانی که به این مرابطه اهمیت نداده و آنرا تضعیف کنند از مجموعه طرد خواهند شد.
رییس مجلس خبرگان اظهار کرد: نظام ما نظامی است که مورد تایید رهبری، مردم و حضرت ولی عصر(عج) است و ما اگر میخواهیم جزو منتظران آن حضرت باشیم باید با برادری، رفاقت، دوستی، فداکاری، مجاهده و تبعیت از مقام رهبری این نظام را حفظ کنیم. بنابراین ما وظیفه داریم که در زمان انتظار این انقلاب را حفظ کنیم.
مهدوی کنی گفت: در حال حاضر دنیا در یک موقعیت خاصی قرار گرفته است و این موقعیت بر این دلالت میکند که همه مردم در سطح جهان حتی آنهایی که مسلمان نیستند منتظر هستند و باید دانست همین که مردم بیدار شده و طرفدار عدالت هستند و به دنبال حکومت عادلانهای میگردند، خود دلیل بر منتظر بودن آنان است و ما با بدانیم چه بخواهیم، چه نخواهیم این انقلاب سهمی اساسی در این حرکت داشته است و چه بخواهند و چه نخواهند این حرکت متاثر از حرکت اسلامی و ولایی ماست. /2727
نظر شما