۰ نفر
۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۶

وزارت علوم وعده داده بود دانشجوی پولی را از ترم دوم سال تحصیلی 91-90 اجرا می کند، اما اکنون خبر می رسد از مهر 90، دانشگاه ها می توانند 5 درصد از ظرفیت دوره دکترا را به دانشجویان پولی یا مازاد اختصاص دهند.

ابوالفضل حسنی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی دراین باره گفته است: "با تصویب شیوه نامه پذیرش دانشجوی مازاد بر ظرفیت (شهریه ای) دانشگاهها مجازند از 100 درصد ظرفیت دولتی خود تا سقف 5 نفر در هر رشته را با اخذ شهریه به دانشجوی مازاد اختصاص دهند. شیوه نامه پذیرش مازاد بر ظرفیت دانشجو براساس بند ح ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه تا هفته آینده به تصویب نهایی می رسد که بر اساس آن دانشگاهها مجازند از 100 درصد ظرفیت دولتی خود تا سقف 5 نفر در هر رشته را به دانشجوی مازاد اختصاص دهند."

آنطور که مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفته، این تعداد دانشجوی پولی، هم سهمیه ایست: "این مجموعه شامل مربیان، دوره های بین الملل و خانواده های شاهد و ایثارگر می شود، البته سایر داوطلبان نیز می توانند به صورت مازاد بر ظرفیت از این طریق پذیرش شوند. پذیرش دانشجویان مازاد باید با کسب کف نمره و از طریق آزمون سراسری صورت گیرد و این نوع پذیرش جدا از پذیرش استعدادهای درخشان است."

حسنی همچنین گفته: "میزان شهریه این نوع پذیرش هنوز قطعی نشده است. دانشگاهها می توانند برای این دوره ها از دانشجویان شهریه دریافت کنند که میزان شهریه دریافتی براساس سرانه سالانه تربیت دانشجوی دکتری در نظر گرفته می شود. شهریه از طرف شورای گسترش آموزش عالی به هیئت امنای مرکزی پیشنهاد می شود و با تصویب آن به هیئت های امنای دانشگاهها ابلاغ می شود پس از آن دانشگاهها می توانند تا سقف اعلام شده شهریه قطعی را اعمال کنند. این نوع پذیرش دانشجو، از مهرماه امسال در مقطع دکتری اجرایی می شود."

پیش از این وزیر علوم درباره دانشجویان پولی گفته بود: "این دسته از دانشجویان باید از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند و همچنین نوع مدرکی که به این دسته از دانشجویان ارایه می‌شود باید مشخص شود تا کارفرما بداند که دانشجو از چه مسیری به دانشگاه وارد شده است و در این راستا نیز سقف شهریه دانشجوی پولی در هیأت امنای دانشگاه‌ها تعیین می‌شود. قرار نیست با پول به دانشجویی مدرک بدهیم و در واقع چنین موضوعی را نیز خودمان قبول نداریم، بلکه کیفیت آموزش عالی در این موضوع حفظ خواهد شد."

دانشگاه های تهران و شریف در چند سال گذشته، دانشجوی پولی پذیرش می کردند و البته هیچ آزمون ورودی مشخصی هم برا آن وجود نداشت. هرچند که اعتراضات زیادی به نوع آموزش این دسته از دانشجوها وارد بود. مثلا گفته شده بود که این دانشجویان چون پول داده اند عمده کلاس ها را در نوبت صبح برگزار می کنند و دانشجویان پذیرفته شده از طریق آزمون های رسمی، مجبورند در نوبت عصر کلاس داشته باشند. غیر از این فخر فروشی های مختلف دانشجویان پولی هم باعث اعتراضاتی بود.

به هر حال وزیر علوم گفته با تعیین شیوه نامه جذب دانشجوی مازاد یا همان شهریه ای، به این وضع سر و سامان داده می شود.

4747

کد خبر 163137

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    5 نفر نه 5 درصد!
  • هومان IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    مبارک سهمیه هایی که بی زحمت به همه جا رسیدند...
  • بدون نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    البته صحبت از 5 درصد نشده، صحبت از 5 نفر است.
  • بدون نام IR ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    باید مخت عیب کرده باشه کلی پول بدی آخرشم اسم مدرکت بشه پولی توهم اسمت بشه بچه تنبلی که با پول مدرک خریده. همین پول رو کمی بالا و پایین میدیم می ریم خارج برمی گردیم کلی همین آقایون تحویلمون می گیرن که این آدم اروپا درس خونده همین جناب کارفرما هم پست های آنچنانی بهت پیشنهاد میده.
  • بدون نام IR ۰۳:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
    0 0
    اينهم يه جور رانت خواريست؛ و جالب اينكه پايه ها وبستر سازيش در دولت دهم ساخته وپرداخته ميشه ، بايد ديد جه كساني ، با چه امكاناتي واز كدام منابع مالي از اين فرصت بهره مي برند !!
  • علی فراهانی IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۳
    0 0
    سلام و خسته نباشید میرم سر اصل مطلب آقا من دیگه خسته شدم ازآزمون استرس چطور دکترا بخونم که آزمون ندم در داخل ایران تشکر از راهنمایی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین