مدیران تلویزیون می‌گویند نوبت ماست و با کسی شوخی و تعارف ندارند!

رضا درستکار، منتقد سینما و تلویزیون معتقد است کوچ هنرمندانی چون ایرج طهماسب و مرضیه برومند از تلویزیون به شبکه نمایش خانگی، به خواست مدیران سازمان صداوسیما است، چون این مدیران که نه اصلاح طلبند و نه اصولگرا معتقدند که حالا نوبت ماست و با کسی هم شوخی و تعارف ندارند.

مهسا بهادری: یک پسر بچه بامزه مو فرفری که چندان هم مودب نیست، یک قیمه خانم که دست‌پخت خوبی دارد، یک پشه که دنبال زدن است، یک مگس مهربان مودب و ایرج طهماسب که کلاه قرمزی او را آقای مجری خطاب می‌کرد اما حالا همه به او می‌گویند طهماسب، دور هم جمع شده‌اند و یک سریال به نام «مهمونی» را به شبکه نمایش خانگی آورده‌اند. درصورتی که این سریال هم می‌توانست مانند «کلاه قرمزی» روی آنتن تلویزیون برود که نشد یا نخواستند.

طهماسب که کارگردان «مهمونی» است، سال‌ها قبل «کلاه قرمزی» را برای تلویزیون می‌ساخت، ولی از یک‌جایی به بعد، دیگر نتوانست همکاری خود با صدا و سیما را ادامه دهد و با یک ایده جدید به شبکه نمایش خانگی آمد.

پس از کوچ ایرج طهماسب، نوبت به مرضیه برومند رسیده است؛ کارگردانی که آثاری مانند «قصه‌های تابه تا»، «خونه مادربزرگه»، «مدرسه موش‌ها» و... روی آنتن تلویزیون برده بود، حالا به سمت شبکه نمایش خانگی رفته و سریال عروسکی جدیدش به نام «کلیله و دمنه» را ساخته است.

به جز مرضیه برومند و ایرج طهماسب، هنرمندان زیادی یا با خواست خود و یا با خواست مدیران از سازمان صداوسیما جدا شده و به سمت شبکه نمایش خانگی رفته‌اند، هنرمندانی مانند هومن سیدی، جواد عزتی، سید شهاب‌الدین حسینی، عادل فردوسی‌پور و... که ترجیح دادند یا مجبور شدند به‌خاطر محدودیت‌ها، تنگ نظری‌ها و حتی مسائل مالی، به سمت شبکه نمایش خانگی بروند و دست تلویزیون را خالی بگذارند. اما چرا این کوچ آن هم با این شدت در حال رخ دادن است؟

مدیرانی که روی کارآمدند نه با کسی تعارف دارند نه شوخی

همکاری هنرمندان باشبکه نمایش خانگی هیچ ایرادی ندارد، چون اگر کمی منطقی باشیم فقط هنرمندان هستند که می‌توانند در آن‌جا فعالیت کنند، اما ماجرای اصلی این‌جاست که چرا این هنرمندان از تلویزیون به سمت شبکه نمایش خانگی کوچه می‌کنند و دیگر هرگز باز نمی‌گردند؟

رضا درستکار، منتقد سینما، در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «رسانه‌های رسمی ما مانند رادیو و تلویزیون به تصرف درآمده‌اند و بعد هم نسلی جدید از مدیران روی کار آمده‌اند که تعارف و شوخی هم ندارند، نه اصلاح‌طلب‌اند و نه اصولگرا؛ در صحبت‌های مختلفی که با برخی از این مدیران داشتم، با صدای بلند خواهان کنار رفتن دیگران هستند و بی‌رودرواسی می‌گویند حالا نوبت ماست. آن‌ها نمی‌خواهند اجازه دهند اتفاقی دیگر رخ دهد، حتی به قیمت از دست رفتن کیان فرهنگی کشور، بنابراین دیگر جایی برای امثال مرضیه برومند و ایرج طهماسب در تلویزیون نیست و این پایان ماجراست. تازه! شما نگاه کنید که هنرمندانی مثل این عزیزان و بیرون رانده شده از سازمان صداوسیما کارشان در حوزه سرگرمی است، نه سیاسی‌اند و نه حتی اجتماعی و تلخ و گزنده! حالا بنگرید وضع دیگران چیست.»

مدیرانی که در صداوسیما روی کار آمده‌اند، می‌گویند نوبت ماست، باکسی شوخی و تعارف ندارند و اصلاح طالب و اصولگرا هم نیستند

این منتقد درباره یک دست‌سازی فضای فرهنگی و هنری کشور به ویژه در پهنه تلویزیون، توضیح می‌دهد: «یک تئوری است که می‌گویند همه چیز باید در حوزه فرهنگ و هنر یک‌دست شود و طبعا نتیجه این اتفاق در حوزه فرهنگ و هنر این سرزمینِ متنوع و خدادادی از انواع فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها، زبان‌ها، آواها، قوم‌ها، طوایف مختلف و... یک شکست تمام عیار است. بروید به سرنوشت کره شمالی و روسیه و کشورهای بسته‌ کمونیستی نگاه کنید، هر جا که مقابل فکر و فرهنگ و اندیشه سد زدند و به هنرمند و پیام‌آور فشار آوردند و به چشم سرباز نگاه‌شان کردند و خواستند ارتش متحد بسازند، همین شد. کار فرهنگ‌ها، تفکیک و تمیز سره از ناسره است، کار دولت‌های یادشده، ارتش‌سازی بود، حوزه فرهنگ با حوزه سیاست و قدرت متفاوت است. آن‌ها می‌خواهند همه با یک فرمان بنشینند، و با یک فرمان هم بلند شوند. این نمی‌شود.»

مدیران تلویزیون می‌گویند نوبت ماست و با کسی هم شوخی و تعارف ندارند!
رضا درستکار، منتقد سینما و تلویزیون

عملکرد صداوسیما به ضرر قدرت سیاسی است

به نظر می‌رسد که مدیران سازمان صدا و سیما با پافشاری کردن روی عقیده و سلیقه خود، نمی‌دانند از همان دری که تفکرات شخصی وارد سازمان صداوسیما شود، از همان در هم هنرمندان و مخاطبان بیشتری خارج می‌شوند.

درستکار در این‌باره می‌گوید: «یک طرف داستان هم بحث رفتن به سمت صنعتی شدن و خصوصی شدن است، این یکی از نتایج این اتفاق است، قبلا قرار بود آموزش و مدرسه و تحصیل در دانشگاه‌ها رایگان باشد، اما حالا فرهنگ و هنر هم پلی شده است برای درآمدزایی! این با ذات قانون اساسی ما در تعارض است. همه جای جهان، دولت‌ها به فرهنگ و هنر سوبسید و یارانه می‌دهند و این را برای در تعادل نگاه داشتن فرهنگ با سایر حوزه‌ها ضروری می‌دانند.»

این که مدیران صدا و سیما، کار را به نابلدها بسپارند و تجربه و کیفیت را با عنوان جوان‌سازی مدیران از میدان به‌در کنند، عین خیانت به آرمان‌هاست و نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت.

او با اشاره به کوچ هنرمندان از تلویزیون به سمت شبکه نمایش خانگی، ادامه می‌دهد: «این چه پروژه، برنامه یا انتقامی است؟ کدامین نیرو این بلا را سر ایران و فرهنگ ما می‌آورد؟ واقعا نمی‌دانم، اما هر کسی هست، انگار دارد کارش را به درستی انجام می‌دهد. وقتی کوچ هنرمندان و کارگردانان به شبکه نمایش خانگی رخ می‌دهد، هزینه سرگرمی هم گران‌تر می‌شود، شاید این ماجرا برای هنر در نگاه اولیه بد هم نباشد که بتواند روی پای خودش بایستد، ولی برای مردم که باید با حوزه فرهنگ و سینما ارتباط برقرار کنند، این اتفاق رسما نامردی است. در واقع با این اتفاق، مردم باید برای سرگرمی حداقلی خود هزینه‌های بیش‌تری پرداخت کنند و این برای دوش مردم ایران آن‌هم با گرانی‌ها واقعا سنگین است.»

بیشتر بخوانید:

تصمیم پرریسک آقای مجری

ابراز شرمندگی مرضیه برومند از کوچ اجباری به شبکه نمایش خانگی

مرضیه برومند با یک سریال تازه می‌آید

این منتقد می‌افزاید: «اتفاقا صاحبان قدرت این‌جا شاید متضرر هم بشوند؛ چون تلویزیون ایران موجب استحکام قدرت سیاسی است و این رویه در نهایت ممکن است به سود آن‌ها هم تمام نشود.»

تلویزیون پول ندارد، هنرمند عطایش را به لقایش می‌بخشد

موضوعات مالی هم یکی دیگر از مواردی است که باعث دفع هنرمندان از صدا و سیما شده است. مهران مهام، تهیه‌کننده، در گفت‌وگویی اعلام کرده بود چون نتوانسته است از لحاظ مالی، جواد عزتی را نگه دارد، ادامه سریال «دردسرهای عظیم» را نساخته است.

هنرمند وقتی می‌بیند از یک طرف با افکار عمومی مردم در چالش است، از سوی دیگر مدیران تلویزیون می‌خواهند با حداقل‌ها عقاید خودشان را اعمال کنند و در نهایت هم پولی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد، ترجیح می‌دهد به شبکه نمایش خانگی برود

درستکار در واکنش به این سخن، می‌گوید: «اتفاقا جواد عزتی را می‌شناسم، هنرمندی فرهیخته‌ است و ملاکش برای پذیرفتن یا نپذیرفتن یک نقش، مسئله مالی نیست. اما هنرمند می‌بیند از یک طرف با افکار عمومی مردم در حال چالش است، از یک طرف هم مدیران می‌خواهند با حداقل‌ها عقاید خودشان را اعمال کنند، در نهایت هم پولی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد، بنابراین در ارزیابی نهایی، آن‌ها ترجیحا به سمت شبکه نمایش خانگی میل می‌کنند که انتظارات نامعقول‌شان هم خیلی کم‌تر از تلویزیون است.»

او در پایان تاکید می‌کند: «مع‌الوصف! من انتهای این پروژه را یک شکست تمام عیار برای موضوعات بنیادی می‌بینم. این که شما کار را به نابلدها بسپارید و الکی تجربه و کیفیت را با عنوان جوان‌سازی مدیران از میدان به‌در کنید و شایستگی را که ارجح و ناظر بر جوانی است، حذف کنید، عین خیانت به آرمان‌هاست و نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت. باور کنید این داستان خیلی زودتر از آن چیزی که همه فکرش می‌کنند رخ خواهد داد.»

۵۷۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1631675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    74 9
    حالا نویت ایناست که بودجه های هزار میلیاردی رو هپل هپو کنند. به کجا رسیده ایم!
    • IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
      21 2
      هر روز ، سیاه تر از روز قبل
  • 4579259882 IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    70 2
    سیاهی زلشکر نیاید به کار که یک مرد جنگی به از صد هزار. بابا این همه شبکه الکی و 31 استانی بی مصرف را جمع کنید 3 تا شبکه خوب در بیارید تا مردم رو به قبله شبکه های ماهواره ای اقتدا نکنند.
    • IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
      15 0
      حرف حساب زدید من خودم خیلی روی زبان و استانمون غیرت دارم اما شبکه‌های استانی واقعا حرفی برای گفتن ندارن. بهتر بود جای سی و یک تا شبکه برای قومیت‌ها چند تا شبکه می‌ساختن که هم بودجه بیشتر بشه هم سوژه. علاوه بر این‌ها واقعا آیفیلم برا نشون دادن فیلم‌های تکراری کافیه، ولی الان هر شبکه‌ای که می‌زنی فیلم تکراری پخش می‌کنه. همین طور خیلی از شبکه‌های تلوزیون ملی شدن مرکز تبلیغ فرهنگ چین و کره که واقعا جای تاسف داره. این وسط فقط چیزی که فراموش می‌شه فرهنگ و هنر ایرانیه که یواش یواش داره تبدیل می‌شه به شعار.
    • داود IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
      4 0
      آفرین. درود به شرفت
  • جواد IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    32 7
    باسلام من فکر کنم دستی در کا هست که تلوزیون فقط خبر وفوتبال ومیز گرد داشته باشد این یکخطر جدی است یکی پیگیری نماید.
  • IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    38 0
    قربون آدم چیز فهم. انتقادات درست و بجا از یک آدم فهیم و کاربلد. سیما در فراری دادن آدم های کاربلد متعهد نهایت کج سلیقگی و حتی می شه گفت خیانت رو به خرج داده. حاصل کار مثلا جوان تر هارو هم که قراره طراوت و تازگی و خلاقیت داشته باشن داریم می بینیم. سریال های سطحی و عامه پسند، برنامه های کودک افتضاح، برنامه های گفتگو محور لوس و بیخود، برنامه های ورزشی همچنان در تسخیر مافیای فوتبال و موسیقی فاجعه و... ارمغان کسانی یه که سال ها ادعا می کردند اگر کار به دستشون بیفته چنین و چنان خواهند کرد. متاسفانه مدیریت فرهنگی در تمام عرصه ها به خصوص سیما بدترین صدمات رو به اعتماد مردم زده. این گروه که دیگه محشر اندر محشر. دست گلشون درد نمکنه واقعا!!!
  • نون خالی خور IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    19 3
    من که اصلاتلویزیون نمیبینم ازفیلم مهمونی خوشم میادچندبار میبینم انهم اتفاقی منزل یکی ازبستگان دیدم وخیلی خوشم آمده
  • راد IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    2 87
    سلام اولا : صدا وسیما مثل شبکه خانگی پول ندارد بدهد دوم : بلاخرا باید جوانها بیایند و اجازه رشد به انها داده شود . تا کی باید جوان مستعد هنرمند صبر کند نوبتش بشود
    • IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
      22 1
      بیا پایین
  • IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    56 9
    تمام مدیران صدا و سیما ، از بزرگ تا کوچکشان ( تاکید میکنم ؛ مدیران ) را روی هم جمع کنی انگشت کوچک این دو هنرمند با سواد و کاربلد نمیشوند ؛ مخصوصا مدیران جوان و بی تجربه.
    • حسین IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
      0 0
      مشکل اینجاست این اقایون میگن حتما باید روی خط و روش من برنامه بسازید هیچ هنرمند با اصالتی قبول نمیکنه خط و روش کسی رو پیروی کنه.در نهایت هم جدا میشن از تلوزیون.
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    39 4
    عاشق هر دوشونم خانم برومند و اقای طهماسب حرف ندارید سلامت باشید ❤
  • امید IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    13 3
    گاهی دعوا سر پول بیشتره نه رسالت هنرمند
  • علیرضا IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    4 67
    ادعای مردمی بودن میکنن ولی فقط دنبال مادیات هستن وگرن تلویزیون میموندن. فدای سرم ک رفتن. توقعاتشون رو کم کنن همه چی حل میشه
  • اخوان IR ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    2 48
    بنده کاری به این افراد ندارم چون نمیشناسمشان با رفتن بعضی ها کیان فرهنگی لطمه نمی‌خورد. فرهنگی که فساد در او فریاد می‌کند بگذارید برود.
  • جواد IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    45 0
    همه چیز ارث پدری مدیران بود فقط مانده بود تلویزیون که مدیرانش خواهان سهم خودشان هستند.این را هم به آنها بدهید.در فرهنگ را هم تخته و تعطیل.بنشینید سریال‌های ۳۰ سال قبل را صد باره تماشا کنید. ...
  • رضوان IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    8 1
    برنامه هاشون به درد خودشون میخوره نه مردم چون بسیار بی کیفیته
  • علی IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    5 1
    ساترا یعنی پول گرفتن از مخاطب صداو سیما در شبکه خانگی و صدا و سیما هم میداند با توجه به نبود قانون کپی رایت و حق انتشار شبکه های ماهواره ای و شبکه های مجازی شبکه خانگی را ورشکست میکنند پس هم از این بسترها پول در می آورد هم نگرانی فرهنگی و مسئولیت خودش را با گرفتن پول از مخاطب انجام داده است
  • IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    1 15
    هنوز یارو نمیدونه روسیه کشور کومونیستی نیست!! ثانیا اون زمان شوروی نقطه ی عطف و اعتلای فرهنگ و هنر و موسیقی بود و حمایت ویژه ای از سوی دولت شوروی میشدن،عزیز من مثالی بزن که واقعا ازش اطلاع داری نه اینکه یه چیزی به خاطر تبلیغات غرب شنیدی
  • لکستان IR ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    18 1
    سلام با این بودجه های نجومی صدا و سیما چه نتایج فرهنگی و اخلاقی بدست آمده است جز رویگردانی مردم از تلویزیون ؟ این همه شبکه ی کذایی چقدر مخاطب دارند ؟! باور کنید کمتر از ۴۰ درصد ، آنهم با نظر سنجی خود رادیو و تلویزیون ! هزاران افسوس از این همه بودجه که در این شرایط بسیار خطیر و حساس کشور هدر میرود !!
  • ایرانی IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    16 4
    وقتی کار دست افراد کج فهم و لجوج و پرمدعا و بیسواد بیافتد ملت باید صداو سیما را تحریم کنند
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    0 2
    اون زمانی که مردم به اصلاح طلبها رای می دادند و می رفتید در مجلس سکوت می کردید باید فکر اینجا را هم می کردید جیک جیک مستونت بود فکر زمستونت نبود؟ فرصت را از دست دادید الان اون طرف مخالف هم حق داره این کارها را با شما بکنه
  • مهران IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
    0 1
    کشورهای کره شمالی و روسیه کمونیستی نیستن اقای با سواد ، روسیه کشوری فدرالیه و سرمایه داری و ضد کمونیست و کره یک کشور دیکتاتوری ، لا اقل کتاب نمیخونی از ویکی پدیایی که برای بچه هاست نگاه کن😂
  • ناشناس IR ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۰
    0 0
    جالبه بدونید کم کم داره نوبت آموزش و پرورش می رسه که یارانه و سوبسید آموزش مجانی و همگانی رو قطع کنن،و بعدش چه اتفاقات ناگواری که قراره بیافته.چرا هرروز بدتر از دیروز میشه؟چرا کم کم ایرانیان جاشون رو به مردمی دیگر دارن میدن؟کارگردان این همه بدبختی کیا هستن؟آیا این سناریوها برنامه ریزی شده اند؟یا بی برنامگی ها باعث این همه بی عدالتی شده؟
  • سعیدی IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    1 0
    دم آقای رضا درستکار گرم. توی این وضع که کسی درباره این موضوعات حرف نمیزنه، صریح و جسورانه حرف ها رو زده. بله با این روش ها قطعا شکست خواهند خورد
  • Nili IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۲
    2 0
    کاش این روند جوان سازی همه جا کاربرد داشت نه فقط هرجا که به نفع بعضی هاست