به گزارش خبرآنلاین، جسد شان هوار 47 ساله صبح دوشنبه در خانهاش پیدا شد. این روزنامهنگار زمانیکه در «نیوز آو د ورلد» فعالیت میکرد اندی کولسن، سردبیر هفتهنامه را متهم به دست داشتن در فعالیتهای غیرقانونی کرده بود. جسد او در حالی کشف شد که در این چند هفته اتهامات متعددی به کولسن وارد شده است.
پلیس درمورد قتل توضیحی ارائه نداد و اعلام کرد در این مرحله از تحقیقات نمیشود اتهامی وارد کرد. این اتفاق درحالی رخ داد که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در سفر آفریقا به سفر میبرده و مجبور شده سفر خود را رها کرده به بریتانیا برگردد.
پرونده شنود روزنامههای روپرت مرداک، غول رسانهای دنیا چندی است دامن شخصیتهای اصلی این روزنامه و برخی از سران بریتانیا را گرفته است.
رابطه کامرون و کولسن به زمانی برمیگردد که کامرون از کولسن درخواست کرد به عنوان استراتژیست رسانهای در نشریه «داونینگ استریت» با او همکاری کند. کولسن هم از سمت سردبیری «نیوز آو د ورلد» کنارهگیری کرد. کامرون روز چهارشنبه به سوالات پلیس بریتانیا پاسخ گفت.
از طرف دیگر شرکت رسانهای «نیوز کورپوریشن» تصمیم گرفته است چیس کری، مدیر اجرایی ارشد را به عنوان مدیرعامل این شرکت معرفی کند، در این بین مرداک در سمت ریاست شرکت باقی میماند. این تصمیم هنوز قطعی نشده است و به عملکرد مرداک در برابر پارلمان بریتانیا بستگی دارد. مرداک امروز (سهشنبه) باید به سوالات کمیته انتخابی مجلس عوام پاسخ دهد.
در زمینه رسوایی شنود تماسهای تلفنی روزنامههای روپرت مرداک خبرهای زیر به گوش میرسد:
- جان ییتز، رئیس پلیسی که دو بار از به راه انداختن پرونده شنود سرباز زده بود از سمت معاونت کمیسری پلیس بریتانیا استعفاء داد. او با نیل والیس، معاون سردبیر سابق «نیوز آو د ورلد» دوست بوده است.
- بوریس جانسن مجبور شد به اتهام دخالت و تلاش برای جلوگیری از استعفای سر پل استفنسن، کمیسر عالی پلیس بریتانیا و ییتز به سوالات پاسخ دهد.
- ربکاه بروکس، مدیرارشد سابق «نیوز اینترنشنال» اعلام کرد روز چهارشنبه به سوالات کمیته انتخابی مجلس عوام پاسخ میدهد، این در حالی است که او به اتهام شنود توسط نشریهای که دبیر آن بود دستگیر شده است.
شان هوار تا سال 2005 برای روزنامه «سان» و هفتهنامه «نیوز آو د ورلد» کار میکرد، او سال گذشته به چهره اصلی پرونده رسوایی شنود تلفنهای همراه چهرههای فرهنگی و سیاسی از سوی نشریات روپرت مرداک تبدیل شد. او اولین کسی بود که اعلام کرد کولسن نه تنها از ماجرای استراق سمع آگاه بوده بلکه کارکنان خود را به این کار تشویق می کرد.
او به روزنامه «نیویورک تایمز» گفته بود اظهار بیاطلاعی کولسن از ماجرای شنود غیرقانونی «یک دروغ محض» است و بعدا هم به «بیبیسی» گفت کولسن شخصا از او خواسته بود تماسهای تلفنی را شنود کند.
هوار هفته گذشته به پلیس گفت «نیوز آو د ورلد» حتی به نیروهای پلیس پول میداده تا از طریق تلفنهای همراه محل «اهداف» را ردیابی کند.
سخنگوی پلیس گفت: «فعلا توضیحی درمورد مرگ هوار نیست، اما این مرگ مشکوک حساب نمیشود.» این در حالی است که هوار پیشتر به دلیل مشکلات موادمخدر و مشروبات الکلی به دردسر افتاده بود و اوایل ماه در یک تصادف دچار آسیبدیدگی از ناحیه پا شده بود.
ونکوور سان / 18 ژوئیه / ترجمه: حسین عیدیزاده
57241
نظر شما