رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: روحانیت در طول تاریخ به عنوان یکی از عناصر مولد فرهنگ مطرح بوده و در واقع بسیاری از رفتارها در جامعهای که مبنای فطری و فرهنگ آیینی دارد، نتیجهی زحمات روحانیت در طول تاریخ است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی در همایش بزرگ روحانیت تهران، که از سوی جامعهی روحانیت مبارز در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شده بود، اظهار کرد: روحانیت همیشه فرهنگساز بوده و رسالت تفسیر دین و تبیین آموزههای دینی را نیز برعهده داشته است. علاوه بر این روحانیت وظیفهی توزیع فرهنگ را نیز از فراز منبر چه با بیان و چه با قلم بر دوش دارد.
وی با بیان این که مرزبانی از جغرافیای فکر و فرهنگ آیینی بر عهده روحانیت است، گفت: تاریخ نشان میدهد هر جا به مرزهای دین و صیانت تهاجمی صورت گرفته، روحانیت با تمام وجود روبروی مهاجمین ایستاده است.
مسوول امور مناطق جامعه روحانیت مبارز، در ادامه « مردمی بودن» را از دیگر ویژگیهای روحانیت عنوان کرد و گفت: از 150 سال پیش روحانیت رقیبی به نام روشنفکران پیدا کرد. پایهگذار این تفکرات روشنفکرانه غربیها بودند که برای رقابت و تضعیف نفوذ روحانیت و همچنین در هم شکستن مرجعیت روحانیت وارد عرصه شدند. البته نه بیان اینها، بیان مردم بود و نه رفتارشان. بنابراین روحانیت همواره در حوزه دین و دیانت محور بوده و لذا باید هر چه بیشتر از این نهاد پاسداری کنیم.
تقوی در ادامه خاطرنشان کرد: در انقلاب هم شخصیتی روحانی مثل امام(ره) که فرزند فرزانهی فیضیه بود با تکیه بر همین مردم این زلزله را در جهان ایجاد کرد که این بیداری اسلامی امروز نتیجهی حرکت حضرت امام(ره) است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خاطرنشان کرد: امروز عصر ارتباطات است و ارتباطات جهان را به صورت یک دهکده درآورده است. این نسل هم ویژگیهایی متناسب با عصر خود دارد. لذا روحانیت باید خود را متناسب با نیازهای این عصر تجهیز کند. در این راستا تبلیغات فردی چندان نمیتواند کارساز باشد لذا باید جریانسازی کرد چرا که فلسفهی تشکیل روحانیت مبارز هم متناسب با این اصل است.
تقوی در پایان با اشاره به در پیش داشتن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: روحانیت تا به حال قدمهای بلندی در انتخابات برداشته و همه شما به ندای روحانیت پاسخ دادهاید. امیدوارم بتوانیم یک تشکل کشوری تشکیل دهیم تا در برهههایی خاص مانند فتنه، پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کنیم.
/6262
نظر شما