این نظر داوود دانش جعفری در یادداشتی تازه ای است که در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین منتشر کرده است.
وی در این یادداشت نوشته است: " اگر منابع مالی در اختیار بخش خصوصی به خوبی هدایت نشود، چه بسا ممکن است مشکلاتی نیز به وجود آورد و به اقتصاد کشور لطمه وارد کند. بنابراین برای ایجاد جهش دراقتصاد ایران، باید با دو بال، یعنی بخش خصوصی و بخش دولتی پرواز کرد. در این زمینه برای اینکه به اهداف مورد نظر برسیم باید الگوی واحد و نقشهراه جامع و حساب شدهیی داشته باشیم. یکی از مشکلات ما این است که غالباً طرحهایی در کشور به اجرا در میآمده که معطوف به یک بعد خاص یا یک هدف از مجموعه اهداف سیاستهای کلی مدنظر بوده و ابعاد دیگر موضوع به فراموشی سپرده میشود."
دانش جعفری ادامه داده است: " نکته مهم دیگر، اجماعنظر میان کلیه ارکان نظام برای اجرای الگوی موردنظر است. منظور از اجماع نظر این است که وقتی اجرای سیاستی برای کشوراولویت پیدا میکند، باید از ابعاد مختلف، و توسط آحاد کشور تبعیت شود. بطور مثال، وقتی توانمندسازی بخش خصوصی در کانون توجه کشور قرارمی گیرد، ترجمه این سیاست در سیستم بانکی چنین است که متقاضیان بخش خصوصی نسبت به بخشعمومی و دولتی در گرفتن تسهیلات دراولویت باشند.
اگر قوانین بودجه کشور چنین سیاستی را به روشنی بیان نکند نتیجه این خواهد بود که عمده منابع بانکی کشور متوجه نیازهای دولت شده و هدف توانمندسازی بخش خصوصی تامین نمیشود. یا زمانی که قصد داریم، سیاست توسعه صادرات را درپیشگیریم، باید نظام پولی ومالی کشور را برای افزایش تولید صادراتی، بسیج کنیم."
برای مطالعه متن کامل این یادداشت لطفا اینجا را کلیک کنید.
نظر شما