پس از آن که نزدیک به سی سال روابط اقتصادی دو کشور باستانی و کهن ایران و مصر به دلیل اختلاف دولت ها بسیار کاهش یافته بود و سفرهای هیات های تجاری از بازرگانان دو کشور انجام نمی گرفت، روز گذشته هیاتی متشکل از 17 بازرگان و مدیر اقتصادی بخش خصوصی مصری به اتاق تهران آمدند و در مورد زمینه های لازم برای توسعه روابط تجاری بحث و گفت و گو کردند. در این دیدار علاوه بر مسئولان اتاق بازرگانی تهران و هیات تجاری مصری تعدادی فعالان اقتصادی نیز حضور داشتند و از نزدیک در روند مذاکرات حضور داشتند.
معاون امور بین الملل و قائم مقام دبیرکل اتاق تهران که مدیریت جلسه دیروز را برعهده داشت با استقبال از هیات مصری و برقراری مجدد روابط دو کشور پس از انقلاب 25 ژانویه مصر گفت: «بخش خصوصی ایران بیش از پیش مشتاق برقراری و توسعه روابط تجاری با کشور کهن و پراستعداد مصر است که با توجه به توانمندی های دو کشور می توان آینده روشنی برای مروابط اقتصادی دو کشور رقم زد».
سطح فعلی مراودات درخور دو کشور نیست
علی اکبر جوان جاویدان ادامه داد: «سطح فعلی مراودات اقتصادی بین ایران و مصر درخور این دو کشور بزرگ نیست. در حال حاضر صادرات ایران به مصر چیزی کمتر از 140 میلیون دلار و واردات ما از کشور مصر نیز نزدیک به 80 میلیون دلار است».
معاون امور بین الملل اتاق تهران با اشاره به ظرفیت های موجود در دو کشور مثل صنایع نفت و پتروشیمی ایران، خودروسازی، صنایع غذایی و کشاورزی، فرش و صنایع دستی...زمینه های گسترش مبادلات را فراهم خواند و گفت: «در نتیجه انقلاب مصر و رفع سوءتفاهمات بین دو کشور باید هر چه سریع تر دست به حل مشکلات و موانع بر سر راه مراودات اقتصادی زد. باید مشکلاتی چون مبادلات بانکی بین دو کشور و انتقال پول، قوانین گمرکی، حمل و نقل، صدور ویزا... را به سرعت حل کنیم تا در جلسه بعدی که در تهران یا قاهره پیش روی هم می نشینیم وارد فاز عملیاتی کار شویم».
جاویدان هم چنین در مورد اتاق بازرگانی تهران، فعالیت ها و اعضای آن برای هیات مصری توضیحاتی ارائه کرد.
لزوم اطلاع رسانی به بازرگانان مصری و ایرانی
هم چنین رییس شورای بازرگانی ایران و مصر نیز که در این دیدار حاضر بود از روند شکل گیری تعاملات دو کشور و لزوم اطلاع رسانی و آگاه سازی بازرگانان ایرانی و مصری از فرصت های اقتصادی دو کشور سخن گفت.
حسین صباح زنگنه گفت: «امیدواریم که در شورای بازرگانی ایران و مصر بتوانیم شناخت بیشتر و کاملتری از اقتصاد ایران و مصر به بازرگانان و تجار دو کشور بدهیم. این سفر اولین سفر یک هیات تجاری مصری به ایران است و امید داریم تا با فراهم کردن زمینه ها و زیرساخت ها رفت و آمد هیات های تجاری و اقتصادی افزایش یابد».
آمادگی حوزه حمل و نقل برای توسعه روابط
ریس شورای بانوان بازرگان اتاق تهران با اشاره به پیشینه کهن ایران و مصر، قرابت فرهنگی مردم دو کشور را نقطه ای قابل اتکا برای توسعه روابط دو جانبه خواند.
سیده فاطمه مقیمی صنعت گردشگری را یکی از منابع ارزآور برای هر دو کشور خواند و فرصت پیش آمده را برای گسترش مروادات تجاری مغتنم شمرد. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و فعال حوزه حمل و نقل افزود: «بین ایران و مصر راه زمینی مستقیم وجود ندارد اما ما از طریق خلیج فارس خط کشتیرانی به مصر داریم که در حال حاضر کم رونق است و امیدواریم با تغییر و تحولاتی که در مصر به وجود آمده بتوانیم این خط را را پررونق و پر رفت و آمد کنیم».
مقیمی هم چنین آمادگی صنعت حمل و نقل برای جابجایی کالا و مسافر و بیمه کامل کشتی و محموله را برای رفت و آمد بین ایران و مصر اعلام کرد.
استقبال مصری ها از توسعه روابط تجاری با ایران
هم چنین فعالان اقتصادی مصری که در بخش هایی چون گردشگری، دارو و لوازم بهداشتی و آرایشی، مواد غذایی، صادرات میوه و محصولات کشاورزی، پوشاک، سرمایه گذاری و بازرگانی فعالیت داشتند از لزوم افزایش روابط اقتصادی و تسهیل مراودات تجاری سخن گفتند.
بازرگانان مصری حاضر در این هیات که همگی از فعالان بخش خصوصی بودند اعلام کردند که در بازگشت به مصر از دولت حاکم مصر خواهند خواست تا مشکلات اعطای روادید بین کشور ایران و مصر را هر چه سریعتر رفع کند تا علاوه بر هیات های تجاری، صنعت گردشگری بین دو کشور نیز توسعه یابد.
چندین فعال اقتصادی مصری که در حوزه گردشگری فعالیت داشتند اعلام کردند حاضر هستند تا در این حوزه در ایران نیز سرمایه گذاری کنند و تورهای گردشگری بین دو کشور ایران و مصر برقرار کنند.
این بازرگانان مصری هم چنین از پیشرفت و توسعه صنایع ایران و افزایش تولیدات داخلی کشور به رغم وجود تحریم های ناعادلانه آمریکا تقدیر کردند.
/39/39
نظر شما