امروزه با رشد و گسترش ساخت برجها و ساختمانهای چند طبقه، زندگی افراد هم دچار تغییر و تحول شده است. زندگی و کار در چنین ساختمانهایی مدیون وجود آسانسورهای پرسرعت و با ظرفیت کافی است. در مواقعی که آسانسور دچار خرابی شده است لازم است اقداماتی را انجام دهیم. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.
علل خرابیهای رایج آسانسورها
در این قسمت به عللی اشاره می کنیم که باعث بروز خرابیهای شایع در آسانسورها میشود:
- در صورتی که از ظرفیت آسانسور، بیش از حد مجاز استفاده شود.
- اگر دربهای آسانسور به سرعت و با شتاب زیادی بسته شود.
- در مواقعی که چراغ شاسی احضار روشن است، این شاسی را مکررا فشار دهیم.
- فن کابین اگر دائما روشن بوده و کار کند.
- نصب و استفاده از لامپهای بیکیفیت در کابین و یا روشن بودن دائمی آنها.
- اگر از بسته شدن درب اتوماتیک کابین با دستها جلوگیری شود.
- اگر افرادی گه درون کابین هستند، عمدا کابین را تکان دهند.
- در صورتی که کاربران پیش از رسیدن کابین به طبقه مورد نظر دربهای درستی یا همان لولایی را باز کنند.
- در صورتی که آب و مواد شوینده به درون کابین و چاهک آسانسور یا هر قسمت از سیستم نفوذ کند.
- اگر برای کاهش هزینهها یا به دلیل سهلانگاری، قطعات فرسوده و کهنه شده، به موقع تعویض نشود.
- ضربه زدن کاربران به شاسیها و دربهای آسانسور میتواند باعث خرابی آن شود.
- در صورتی که کاربران به صداهای غیر عادی آسانسور توجهی نکرده و به شرکت سرویسدهنده هم اطلاعی ندهند.
- بیتوجهی به تذکرات و نکات شرکت سرویسدهنده آسانسور میتواند باعث بروز خرابی و نقص فنی در سیستم شود.
- استفاده بسیار زیاد از آسانسور هم میتواند یکی از علل اصلی خرابی آن باشد.
- عدم سرویس و نگهداری منظم و دوره ای آسانسورها یکی از علل مهم خرابیها و ایرادات فنی در آسانسورهاست.
اقدامات لازم به هنگام گیر کردن در کابین آسانسور
یکی از مشکلات و نگرانیهایی که برای کاربرانی که از آسانسور استفاده میکنند، وجود دارد، گیر کردن احتمالی آن ها در کابین آسانسور است. احتمال توقف حرکت کابین در صورت بروز نقص فنی و خرابی آسانسور پدیده ای است که احتمال بروز آن هر چند اندک است، اما وجود دارد. از این رو لازم است اقدامات زیر را در صورت وقوع این مشکل انجام دهید:
-
حفظ آرامش و خونسردی
در صورت وقوع هر مشکل بسیار ناخوشایند و استرس زا، از جمله گیر افتادن در کابین آسانسور، آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید تا بتوانید عملکرد بهتری برای رفع مشکل و جلوگیری از اتفاقات بد داشته باشید.
-
در جستجوی منبع روشنایی در کابین بگردید
یکی از علل توقف حرکت آسانسور، قطع ناگهانی برق است. در این شرایط استفاده از نور موبایل یا چراغقوه میتواند مفید باشد. زیرا برای پیدا کردن شاسیها و دکمهها و نیز دریچه آسانسور ضروری است. توجه کنید از نور موبایل خود زیاد استفاده نکنید زیرا برای تماس گرفتن نیاز به شارژ خواهید داشت.
-
فشار دادن دکمه تماس با تکنسین
در موقع گیر کردن در کابین، با فشار دادن دکمه تماس با تکنسین، میتوانید با تکنسین ارتباط برقرار کرده و به ذکر مشکل بپردازید.
-
تماس با آتش نسانی
در صورت نبودن دکمه تماس با تکنسین، لازم است فورا با آتشنشانی تماس برقرار کنید تا سریعا برای رفع مشکل وارد عمل شوند.
-
فشار دادن سایر دکمههای کابین
اگر موفق به برقراری تماس با تکنسین یا آتشنشانی و سایر مراکز نشدید، با حفظ خونسردی سایر دکمههای کابین را فشار دهید. برای مثال ممکن است با فشار دادن دکمه بستن مشکل آسانسور رفع شود.
-
فریاد زدن و کمک خواستن
در صورت عدم موفقیت در تماس تلفنی و کار نکردن دکمهها، با حفظ آرامش و خونسردی سعی کنید با فریاد زدن یا کوبیدن اشیایی همانند کفش، کیف و .... توجه افراد بیرون از آسانسور را به خود جلب کنید.
-
صبر کردن
در صورت عدم حصول نتیجه با انجام اقدامات بالا، به جای این که خود را در شرایط مرگ و زندگی قرار دهید، آرامش خود را حفظ کرده و برای مدتی صبر کنید. زیرا آسانسور وسیلهای است که دائما مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت گیر کردن در آن، به زودی افرادی که قصد استفاده از آن را دارند، متوجه مشکل پیش آمده میشوند.
اقدامات لازم برای تعمیر آسانسورها پس از خرابی
وقتی سیستم آسانسور دچار خرابی و نواقص فنی میشود، لازم است اقداماتی برای رفع عیب و خرابی انجام شود. البته این اقدامات پس از آن باید انجام شود تا افرادی که احیانا در آسانسور گیر کردهاند، از کابین خارج شوند و اطمینان شود که هیچ فرد دیگری درون کابینها قرار ندارد. اقداماتی که برای تعمیر و رفع عیب آسانسورهای خراب انجام میشود شامل موارد زیر میشود:
- اگر موتور آسانسور سوخته یا دچار ایراد شده است، باید سریعا تعویض یا تعمیر شود.
- ممکن است سیم بکسلها فرسوده شده و روان کار نمیکند که در این صورت باید حتما تعویض شود.
- اگر کابلها و سیمهای جریان برق در قسمت الکتریکی آسانسور سوخته یا فرسوده شده که باعث قطع جریان برق شده است، باید تعویض شود.
- ممکن است یکی از علل بالا یا پایین نرفتن آسانسور کج شدن یا شکستگی ریلها باشد که در این صورت باید تعویض شود.
- در صورت خرابی و از کار افتادن تابلو کنترل آسانسور، لازم است تعمیرکار این قسمت را تعمیر کرده یا در صورت سوختگی کامل آن را تعویض کند.
- برخی از مواقع ممکن است سیستمهای ایمنی درون چاهک آسانسور دچار ایراد شده باشد که در این صورت لازم است تعویض شوند.
- در نهایت اگر کابین آسانسور همانند دربها، اتاقک، لامپهای روشنایی، دکمهها، آیینه داخل کابین و .... دچار خرابی، شکستگی، کج شدن و .... شده اند لازم است تکنسین یا تعمیرکار به بازسازی و تعمیر و همچنین تزیین آنها بپردازد.
اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور
سرویس و نگهداری آسانسور مسئلهای است که اهمیت بسیاری دارد. زیرا بسیاری از خرابیها و نواقص فنی به دلیل عدم سرویس و نگهداری اصولی و منظم آسانسورها اتفاق میافتد. به این منظور برای پیشگیری از خرابیهای رایجی که علت اصلی آنها بیتوجهی به سرویس و نگهداری آسانسور است، با انجام دورهای این اقدامات میتوان تا حد زیادی از بروز خرابیهایی که پیامد آن به بار آمدن هزینههای هنگفت و حتی خطرات جانی است، جلوگیری به عمل آید.
شرکت هیرو آسانسور، پیشرو در تعمیر و نگهداری آسانسورها
شرکت هیرو آسانسور از جمله شرکتهای مطرح در زمینه خدمات مربوط به آسانسور است که علاوه بر طراحی و اجرای آسانسورها، خدمات مربوط به سرویس و نیز تعمیرات این سیستم ها را با کیفیت بالایی ارائه میدهد. این شرکت ضمن بهرهگیری از توانمندیهای پرسنل و تکنسینهای متخصص خود و نیز برخورداری از انواع تجهیزات و دستگاههای مدرن، می کوشد تا خدمات خود را آن طور که مورد رضایت کارفرمایان باشد، ارائه دهد. رعایت اصل مشتریمداری و ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت بالا جزء اهداف اساسی شرکت هیرو آسانسور است. در پایان باید بگوییم در صورت بروز هر گونه نقص و خرابیهای احتمالی در آسانسور ساختمان، شرکت هیرو آسانسور آمادگی کامل دارد تا با تمام توان به انجام اقدامات لازم و رفع هر گونه ایراد و خرابی بپردازد.
نظر شما