آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور گفت: وقتی نظامی جدید در کشوری روی کار بیاید، پیاده کردن اهداف و برنامه های آن نظام به دست مدیران است و هیچگاه یکنفر حتی اگر پیامبر و امام باشد نمی تواند به تنهایی جامعهای را اداره کند. پیامبر با اینکه نظام اداری سادهای داشت، اما افرادی را مامور اداره امور جامعه کرد و روند مدیریت اسلامی که به صورت ساده ای آغاز شد، در دوران خلفا تکمیل و در دوره امام علی(ع) به اوج رسید.
مصباح یزدی با بیان اینکه در دولتهای سکولار افراد مشابهی سر کار می آیند که اهدافشان واحد و آن پرکردن جیب خود از راه های مختلف است، بیان داشت: در آمریکا جمهوری خواهان رفتند و دموکراتها روی کار آمدند و اتفاقا اوباما با شعار این که می خواهد رابطه خود را با کشورهای اسلامی ارتقاء ببخشد، روی کار آمد؛ اما بر عکس عمل کرد. در این کشورها دعوا بر سر لحاف ملاست. آیا هدف انقلاب این بود که شاه را کنار بزند و عدهای دیگر برای استفاده از بیت المال روی کار بیایند و چیزی شبیه آمریکا باشد؟
وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب و جنگ مجالی برای پرداختن به بحث مدیریت اسلامی به صورت دقیق و علمی پیش نیامد خاطرنشان کرد: اگر برنامه ریزی درازمدتی در این زمینه داشته باشیم کسانی که انگیزه اجرای آن را داشته باشند کم هستند و مدت چهار سال ریاست جمهوری هم کم است. انگیزه کارهای درازمدت در مسئولان ضعیف است و برنامه ها تابع اشخاص است و به شوخی یا جدی می گویند وقتی مدیری عوض می شود تا آبدارچی اداره را هم عوض می کند.
مصباح یزدی ادامه داد: بعد از جنگ افرادی به تصور اینکه تغییر فرهنگ یعنی اضافه کردن چند آیه و حدیث به کتب ترجمه شده غربی اقداماتی انجام دادند، اما سطحی بود و تاثیری نداشت.
وی با اشاره به فعالیت تحقیقی خود در این زمینه گفت: در دوران اصلاحات ما به همراه عده ای از بهترین استادان مدیریتی کشور اقداماتی را انجام دادیم، اما دلایلی از جمله سایه افکندن مسایل سیاسی بر مسایل فرهنگی که عمدتا هم از فرهنگ اسلامی بیگانه بود، سبب شد کار به جایی نرسد، زیرا سیاست ها گو اینکه اسم اسلامی داشت اما محتوای اسلامی نداشت.
/2929
نظر شما