اهدای خون، روزه را باطل نمی کند. به ازای هر واحد خون، 100 دلار هزینه می کنیم و کمترین آلودگی عفونی در سطح جهان را در خونهای اهدایی شاهدیم

امید سلیمی بنی: دکتر ابوالقاسمی مدیرعامل سازمان در سالروز تشکیل این سازمان به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به سئوالی درباره شیوع عفونتهای خطرناک در خونهای اهدایی گفت: سازمان انتقال خون ایران به دلیل استفاده از تستهای غربالگری دقیق، دارای کمترین میزان آلودگی در خونهای اهدایی است.

به گفته وی غرباال اول با اظهارات اهدا کننده شکل می گیرد و اگر فرد دارای رفتار پرخطر باشد، از او خون دریافت نمی شود.

در مرحله بعد، سیستم آنلاین اطلاعات اهدا کنندگان باعث می شود هر اهدا کننده ای در هر گوشه ایران که خون خود را می دهد، بلافاصله اطلاعات سلامت او در اختیار سازمان قرار می گیرد. به همین دلیل، اهدا خون برای چک کردن سلامت خون افراد انجام نخواهد شد.

وی از حساسیت سازمان انتقال خون برای دریافت خونهای افرادی که دارای رفتارهای پرخطر هستند، خبر داد و گفت: "کسانی باید به پایگاه ها مراحعه کنند که متعهد هستند رفتارهای پرخطر در زندگی آنها وجود ندارد."

آلودگی در خونهای اهدا شده در ایران

به گفته این مقام مسئول، هر ساله از حدود 1 میلیون و 900 هزار واحدی که در این سازمان گرفته می شود حدود 60 تا 70 مورد اچ آی وی مثبت تشخیص داده می شود و سازمان، این خونها را از سیستم خارج می کند.

هپایتیت Bبه 25 صدم و هپاتیت C به 7 هزارم درصد رسیده و این عدد در بین اهدا کنندگان سال به سال کاهش می یابد.

وی درباره میزان خون از بین رفته در بیمارستانها به خبرآنلاین گفت: میزان خون پرتی در بیمارستانها معمولا زیر 5 درصد است. ما نیازمند تغییراتی در سطح بانک خون بیمارستانها هستیم که با ایجاد غربالگری آنتی بادی در بیمارستانها این میزان کم خواهد  شد.همچنین برای کاهش آمار ضایعات خون در بیمارستانها باید اتاقهای عمل به یخچال مجهز شوند. با این همه در حال حاضر حدود 5 درصد از خونهای سازمان برگشتی است یا ضایعات می شود که باید این میزان کمتر شود.

رمضان و اهدای خون

این مقام مسئول همچنین از مردم خواست در ایام ماه مبارک رمضان، همچون سالهای گذشته خون اهدا کنند تا ذخایر خونی کشور کاهش نیابد. به گفته ابوالقاسمی، طبق استفتائات موجود، اهدای خون به دلیل کمک به همنوع و نجات جان افراد، باعث ابطال روزه نمی شود و بهترین زمان برای اهدای خون روزه داران، ساعات ابتدایی صبح و یا بعد از افطار است.

وی همچنین میزان هزینه صرف شده برای هر واحد خون را در حال حاضر 100 دلار عنوان کرد و گفت برای هر 420 واحد اهدای خون، ما یک نفر پرسنل داریم که نسبت به استاندارد پرسنل جهانی، هنوز وضعیت مناسبی را نیافته ایم.

45/233

کد خبر 165055

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 0
    من آخرش نفهمیدم چرا وقتی خون میگیرن پول نمیدن و میگن ثواب داره ولی وقتی می خوان خون بدن به مردم اونو میفروشن!!! یعنی ثواب نداره خونی را که مجانی مردم بهشون دادن مجانی به مردم نیازمند بدن؟
  • امیرحسین US ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 0
    کاملا با آقا حامد موافقم. من خودم از اهداکنندگان دائم خون هستم. ولی یک دفعه که پدرم نیاز به خون داشت بیمارستان لاله پول گرفت فکر کنم 30 هزار تومان برای یک کیسه. چه حکایتی هست من نمیدونم!!
  • امید IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 0
    بی انصافی نکنید. اکن وجه دریافت شده برای خدنات بانک خون بیمارستانه نه وجه خون. ارتباطی هم با سازمان انتقال خون نداره
  • رسول IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 0
    من بعنوان پدر یک بیمار تالاسمی مراتب تشکر وامتنان خود را از کلیه دست اندرکاران بانک خون کشور اللخصوص بندر انزلی وکلیه اهدا کنندگان خون در سراسر کشور اعلام میدارم در اخر از مسئولین گرامی بانک خون کشور تقاضا دارم کیسه های جدید خون را برای بیماران تالاسمی همگانی کنند.با سپاس