کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد نوشت:

جمهوری فنلاند کشوری در شمال اروپاست که از شمال با نروژ، از شرق با روسیه و از غرب با سوئد همسایه است. فنلاند سرزمینی است پست، مشتمل بر چندین دریاچه و بیش از ۸۰ درصد کشور پوشیده از جنگل است. به علت نامساعد بودن آب و هوای شمال فنلاند، اکثر مردم در جنوب کشور زندگی میکنند. واحد پول فنلاند یورو و فنلاندی و سوئدی دو زبان رسمی این کشور است.

هرینه تحصیلات: برخی از رشته ها در تعدادی از دانشگاههای فنلاند، طرح گرفتن شهریه را از دانشجویان اجرا کرده اند ولی بیشتر رشته ها و دانشگاهها هنوز کماکان بصورت رایگاناند.

هزینه زندگی در فنلاند: به طور تقریبی هزینه زندگی دانشجویی در این کشور به طور تقریبی شامل: مسکن180 تا 300یورو، غذا150 تا 250 یورو، هزینه های درسی50 یورو، سایر هزینه های شخصی چون سفر و خرید و... 150 یورو است که در مجموع بین 600 تا 900 یورو هزینه را در بر دارد.

تحصیلات پیش دانشگاهی: آموزش رسمی و اجباری در کشور فنلاند از 7 سالگی آغاز میشود و 9 سال به طول میانجامد. این تحصیلات اجباری شامل 6 سال ابتدایی و 3 سال متوسطه است. در این مدت دانش آموزان با محیط و دروس پایه و زبانهای خارجی آشنا میشوند. پس از تحصیلات متوسطه دانش آموزان وارد دبیرستانها که به دو دسته نظری و حرفه ای تقسیم شده است، میشوند. طول دوره دبیرستان از سه تا چهار سال است که در پایان دیپلم دبیرستان داده میشود. در دبیرستانهای نظری، دانشآموزان دروس ادبیات، زبانهای خارجی، علوم، ریاضی، ورزش، موسیقی و هنر را فرا میگیرند. دوره های حرفهای تواناییهای فنی - حرفهای دانش آموزان را بالا میبرد و برای دانش آموزانی که جذب بازار کار میشوند مناسب است. برای ورود به دانشگاههای فنلاند، کلیه دانش آموزان پس از اتمام دوره دبیرستان در آزمون سراسری دانشگاهها شرکت میکنند.

در فنلاند کمتر از نیمی از داوطلبین موفق به ورود به دانشگاهها میشوند. شرط ورود دانشجویان خارجی به مراکز آموزش عالی نیز داشتن دیپلم دبیرستان فنلاند یا معادل آن و قبولی در آزمون ورودی است. زبان تحصیل در دانشگاهها در این کشور، فنلاندی، سوئدی و گاهی هم انگلیسی است.

در نظام آموزشی جدید فنلاند سال تحصیلی دو نیم سال دارد که در هر کدام 20 واحد (Credits) و در هر سال تحصیلی 40 واحد گذرانده میشود. در سال 1995 میلادی مجلس فنلاند قانون تأسیس پلی تکنیکها (AMK/YH) را تصویب کرد. هدف از تأسیس پلی تکنیکها راهیابی سریعتر به بازار کار است. تاکنون 30 پلی تکنیک مجوز تأسیس گرفته اند که در رشته های گوناگون دورههای 4 ساله برگزار میکنند. برای ادامه و اتمام دوره، هر دانشجو نیازمند یک سال تمدید است. تفاوت پلی تکنیکها با دانشگاهها در کاربردی و حرفهای بودن تحصیلات است. شرط ورود به پلی تکنیکها داشتن دیپلم حرفهای از دبیرستانهای حرفهای و موفقیت در آزمون ورودی هر پلی تکنیک به همراه سابقه کار است.

دوره های تحصیلی: دوره های پلی تکنیکها که سبب گرفتن مدرک Bachelor میشود، 4 سال طول میکشد و شامل گذراندن 140 تا 160 واحد است. تعداد واحدهای مورد نیاز بستگی به رشته تحصیلی دارد و حداقل 20 واحد به یک دوره تجربه کار علمی اختصاص دارد. در پایان دانشجویان پایان نامه نیز ارائه میدهند.

(Kandidaati/ Kandidat Bachelor): که شامل سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت است. این دوره در نظام جدید آموزشی فنلاند در دانشگاهها گذرانده میشود که حداقل شامل 120 واحد است که دانشجو طی آنها دروس پایه و تخصصی را میگذراند. در سال آخر دانشجو باید پژوهش علمی را همراه پایان نامه ارائه دهد.

(Maisteri Master): که شامل 5 تا 7 سال تحصیل تمام وقت است. این دوره بعد از دیپلم دبیرستان، شامل گذراندن حداقل 160 تا 220 واحد تحصیلی و انجام پژوهشهای علمی و ارائه پایان نامه است.

اگر این تحصیلات بعد از دوره Kandidaatti ) Kandidat Bachelor) گذرانده شود، واحدهای مورد نیاز حداقل 40 واحد است. درکشور فنلاند اعطای مدرک Lisensiaatti / Licentiat نیز ممکن است که دانشجو برای گرفتن آن موظف به گذراندن 30 واحد خواهد بود. این دوره پژوهشی است.

دانشجو موظف به نوشتن پایان نامه و دفاع موفقیت آمیز در مقابل استادان است. اکثر دانشجویان، این دوره را به عنوان مرحله ابتدایی دوره دکترا میگذرانند که 2 تا 3 سال تحصیلی طول میکشد.

(Tohtori / Doktor Ph.D): شرط ورود به دوره دکترا، داشتن مدرک Maisteri Magister/ (Master) یا کارشناسی ارشد است. دوره دکترا نیز در فنلاند پژوهشی است و 4 تا 5 سال طول میکشد.

دکتری در فنلاند: روند اخذ پذیرش در مقطع دکتری در فنلاند شامل: یافتن مکان خالی تحقیقاتی در یک دانشگاه؛ ارتباط با استاد مربوط به گروه تحقیقاتی یافته شده؛ گرفتن نظر موافق استاد نسبت به سوابق شما؛ صحبت برای پشتیبانی مالی؛ گرفتن نامه پذیرش؛ مراجعه به سفارت است. جالب است بدانید که برای اقدام در مقطع دکتری هیچگونه زمانی (Deadline) وجود ندارد. ضمنا دانشجویان مقطع دکتری از پرداخت هزینه انجمن دانشجویی معافاند و از هیچکدام از مزایای این انجمن از جمله تخفیفات دانشجویی برخوردار نیستند.

کمک هزینه تحصیلی: به علت رایگان بودن تحصیل در فنلاند تقریبا هیچگونه کمک هزینه ای در دانشگاههای فنلاند وجود ندارد و دانشجو ملزم به تامین نمودن هزینه زندگی خود است. با این وجود در بعضی از دانشگاهها به بعضی از دانشجویان خاص که از لحاظ علمی در مرتبه خوبی قرار دارند کمک هزینه داده میشود ولی این موارد در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس بسیار نادر است و میتوان اینگونه فرض کرد که کمک هزینه ای برای دانشجویان این مقاطع وجود ندارد. در مقطع دکترا علاوه بر کمک هزینه ای(حقوق) که دانشجو برای کار بر روی پروژه دریافت میکند.

30147

کد خبر 165470

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
    3 0
    هزینه هایی که نوشته اید برای چه مدت زمانی است؟ یک سال، یک ماه؟!
  • گروه جامعه IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
    2 2
    هزینه ها برای یک ماه است
  • بدون نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
    0 0
    متن نیمه کاره رها شده!؟
  • شاهین AE ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
    3 0
    برای ثبت نام آیا احتیاج به ایلتس یا تافل داردشروع ترم مثل ایران در مهر ماه است و برای گرفتن پذیرش از چه راهی باید اقدام کنیم؟
    • بدون نام IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
      0 0
      گاهی به زبان انگلیسی متن رو درست بخون
  • نگار IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
    0 0
    برای ثبت نام نیاز به تافل داریم؟ برای گرفتن پذیرش چه کار باید کنیم؟
  • نگار IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
    2 0
    باسلام ایا در فنلاند در کنار تحصیل میشود کار هایی مثل روزنامه پخش کنی و... انجام داد؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین