نمایشگاهی که بدون سر و صدا و حاشیه​های معمول رویداد​های فرهنگی راه افتاد حالا به هفتمین سال برپایی​اش رسیده​است.

 به گزارش خبرآنلاین، نمایشگاه پوستر​های اسماءالحسنی، حالا هم ابعاد بین​المللی پیدا کرده و هم در بعد داخلی توانسته مخاطبان خاص خودش را پیدا کند.

دبیر این نمایشگاه و صاحب ایده اولیه برپایی این رویداد علی وزیریان، گرافیست و فیلمساز است. کسی که معتقد است خودش نباید زیاد در مورد این رویداد حرف بزند و دیگران باید در مورد موفق بودن یا نبودن آن نظر بدهند.

 نمایشگاه در سال هفتم
نمایشگاهی که هفت سال پیش راه افتاد و اوایل تنها یکی از نگارخانه​های خانه هنرمندان را در بر می​گرفت امسال در دو بخش اصلی و جنبی و در تمامی نگارخانه​های خانه هنرمندان ایران برپا شده​است.

بخش جنبی نمایشگاه امسال و در نظر گرفتن فضایی برای ارائه پوستر​های فرهنگی، وجه ممیزه نمایشگاه امسال با دوره​های گذشته است. وزیریان می​گوید:«امسال ما در کنار بخش اصلی این نمایشگاه که متعلق به پوستر​های اسماءالحسنی است، تصمیم گرفتیم بخش جنبی را هم راه بیندازیم که به پوستر های فرهنگی اختصاص داشته باشد.»

پوستر​های فرهنگی از نگاه بانیان این رویداد، پوستر​هایی است که در حوزه​های مختلف فرهنگی و هنری (از تئاتر و سینما گرفته تا موسیقی و...) تولید شده باشند.

امسال 1260 اثر از 23 کشور به دبیرخانه نمایشگاه رسیده بود که از این بین 99 اثر برای نمایش در بخش اصلی انتخاب شد و 110 اثر هم به بخش جنبی راه یافت.

به گفته وزیریان« همین که رویدادی مثل نمایشگاه اسماءالحسنی، توانسته در بین مخاطبان جا باز کند و هر ساله میزبان آثار متعددی از داخل و خارج از کشور باشد ، نشان می​دهد که این رویداد پتانسیل پرداختن به یک موضوع خاص را در بین هنرمندان به وجود آورده است.»

 احمدرضا دالوند، کوروش پارسانژاد، صداقت جباری، بیژن صیفوری و مسعود نجابتی اعضای هیئت انتخاب و داوری نمایشگاه هفتم را به عهده داشتند.

دالوند در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که روز 25 تیر در خانه هنرمندان برگزار شد، به نمایندگی از هیئت داوران بیانیه آن​ها را قرائت کرد.

در این بیانیه آمده بود:« اسماءالحسنی ، یعنی زیباترین نام​های خداوند که بی شمار است و دقت در معانی آن​ها و اقدام به طراحی آن​ها با توجه به غنای خودی و دستاوردهای نوین جهانی می​تواند منجر به موجی تاثیرگذار در گرافیک معاصر جهان شود.»

در این بیانیه همچنین تاکید شده​ بود:« نام های متعدد عشق آمیز و دل انگیز حضرت حق ، برکات بسیار دارد. کمترین آنها شاید پشتوانه سازی ارکان گرافیک معاصر ما باشد؛ یعنی اهتمام به مفاهیمی که از آب و نمک چند هزار ساله گذشته است ، مفاهیمی که در یک سده گذشته تحت تاثیر جریانات عاریتی به پس رانده شده بود. در این راستا باید هوشیار باشیم که نه به " گذشته گرایی نسنجیده " بلغزیم و نه به " نوگرایی بی پشتوانه" سقوط کنیم.»

این مساله نشان​دهنده، رویکرد داوران و هیئت انتخاب است، هیئتی که انتخاب​هایش نشان می​دهد هم به استفاده از عناصر بومی و اینجایی توجه داشته و هم از تکنیک​های نو و روزآمد غفلت نکرده​است. داوران جدا از انتخاب آثار برای شرکت در نمایشگاه برگزیدگان این دوره نمایشگاه را در مراسم افتتاحیه اعلام کردند.

پایان آغاز

هفتمین دوره این نمایشگاه حالا به روز​های پایانی​اش رسیده​است، پایان این نمایشگاه به نوعی مصادف با روز​های آغازین ماه مبارک رمضان است، ماهی که اسماء الحسنی در دعا​های سحری و افطار آن بیش از سایر ماه​ها شنیده می​شود.

نمایشگاه «اسماءالحسنی» حالا راه خودش را یافته و اگر حمایت​های لازم از آن صورت بگیرد می​تواند به افق​های بهتری هم دست یابد.

 برگزیدگان هفتمین نمایشگاه اسماءالحسنی

جایزه

هنرمند

ویژه بخش اصلی(اسماءالحسنی)

محمدعلی انتظاری

اول بخش اصلی

علی معتمدیان

دوم بخش اصلی

جووانا واسیاک بسا

سوم بخش اصلی

عیسی صادقی

ویژه بخش جنبی( پوسترهای فرهنگی) 

استودیوی طراحی  Zwolf  از آلمان

 5757 

کد خبر 165573

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین