۵۴۷نفر در قزوین متقاضی فرزندخواندگی هستند

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: ۵۴۷نفر در استان قزوین متقاضی فرزندخواندگی هستند که از این تعداد ۲۸۷متقاضی مربوط به شهرستان قزوین و مابقی مربوط به دیگر شهرستان های استان هستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ علی دهباشی‌پور، مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اعلام این خبر اظهار کرد: در یک سال گذشته ۱۱فرزند به‌صورت فرزندخوانده و ۸‌فرزند به‌صورت امین موقت به خانواده‌های واجد شرایط فرزندخواندگی واگذار شده است.

او با بیان اینکه ۵۴۷نفر در قزوین متقاضی فرزندخواندگی هستند، افزود: از این تعداد ۲۸۷متقاضی مربوط به شهرستان قزوین، ۱۳۵متقاضی مربوط به شهرستان البرز، ۴۴متقاضی در شهرستان آبیک، ۴۲متقاضی در شهرستان تاکستان، ۳۴متقاضی در شهرستان بویین‌زهرا و پنج‌متقاضی شهرستان آوج وجود دارند.

مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: از بین متقاضیان ۲۱درصد متقاضی فرزند پسر، ۵۶درصد متقاضی فرزند دختر و برای ۲۳ درصد از متقاضیان جنسیت مطرح نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال۱۴۰۰ بالغ‌بر ۱۶۳متقاضی در سامانه فرزندخواندگی ثبت‌نام کرده‌اند و از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۴متقاضی به مجموع متقاضیان اضافه شده است و همچنین از ابتدای سال۱۴۰۱ تاکنون واگذاری ۶فرزند به خانواده‌های متقاضی واجد شرایط صورت گرفته است.

دهباشی‌پور بابیان اینکه اولویت اول در فرزندخواندگی بر زوج‌های جوانی است که پنج سال از ازدواج آن‌ها گذشته باشد و ازدواج فعلی خود صاحب فرزند نشده باشند، در اولویت اول پذیرش سرپرستی هستند، اظهارکرد: اولویت دوم بهزیستی برای فرزندخواندگی با زنان و دختران بدون شوهر و اولویت سوم با زوجینی است که خود دارای فرزند هستند.

او در خصوص شرایط عمومی برای متقاضیان سرپرستی گفت: تابعیت ایرانی، شرایط سنی متقاضی، تقید متقاضی به انجام واجبات و ترک محرمات، عدم سوءپیشینه کیفری، دارا بودن تمکن مالی عدم محجوریت، دارابودن سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، عدم اعتیاد به مواد مخدر، مواد روان‌گردان و الکل بخشی از شرایط عمومی برای متقاضیان است.

این مقام مسئول افزود: همچنین افراد متقاضی نباید، به بیماری‌های واگیر یا صعب‌العلاج مبتلا باشند. باید دارای صلاحیت اخلاقی باشند و معتقد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی (مسلمان، زرتشتی، کلیمی، مسیحی) باشند.وی در خصوص شرایط کودکان و نوجوانان برای واگذاری اظهار کرد: فرزندی واجد واگذاری است که امکان شناسایی هیچ‌یک از پدر، مادر و جد پدری آنان وجود نداشته باشد و یا پدر، مادر، جد پدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری آنان در قید حیات نباشند.

دهباشی‌پور ادامه داد: افرادی که سرپرستی آنان به‌موجب حکم مراجع صلاحیت‌دار به سازمان سپرده شده است در صورتی واگذار می‌شوند که ۲سال از تاریخ سپردن آنان به سازمان، پدر یا مادر و یا جد پدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری برای سرپرستی آنان مراجعه نکرده باشند. همچنین اگر کودکی دارای والد است اما هیچ‌یک از پدر، مادر و جد پدری آنان و وصی منصوب از سوی ولی قهری صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند و به تشخیص دادگاه صالح این امر حتی با ضم امین یا ناظر نیز حاصل نشود می‌تواند به خانواده دیگری واگذار شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بابیان اینکه متقاضیان فرزندخواندگی می‌توانند در سامانه http://adoption.behzisti.net درخواست خود را ثبت کنند، بیان کرد: اقدامات لازم تا زمان تحویل کودک یا نوجوان به متقاضیان سرپرستی شامل ثبت‌نام متقاضیان در سامانه فرزندخواندگی، بررسی مدارک پرونده متقاضیان توسط کارشناس شهرستان، مصاحبه، استعلام از مراکز پزشکی قانونی، تشخیص هویت و روانشناس، دعوت به کمیسیون فرزندخواندگی، معرفی جهت دیدار با فرزند و در نهایت معرفی به دادگاه جهت اخذ حکم موقت است.

48

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1660537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =