مروری بر حوادث جمعه جهان مورخه 14 مرداد 1390

همه نیروهای پلیس یکی از شهرهای مکزیک استعفا کردند

همه نیروهای پلیس یکی از شهرهای مکزیک در اقدامی عجیب، استعفا کردند. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، بحران قاچاق مواد مخدر و فعالیت گسترده گروههای قاچاق در مکزیک همچنان چالشی جدی برای این کشور امریکای لاتین به شمار رود. در همین راستا، همه نیروهای پلیس یکی از شهرهای مکزیک با تحویل دادن سلاح و لباس فرم، از کار خود استعفا کردند.
انها اعلام کردند از گروههای قاچاق مواد مخدر می ترسند و امنیت جانی ندارند. پس از استعفای دسته جمعی نیروهای پلیس شهر آسنسیون، نیروهای نظامی ارتش در حال گشت زنی در این شهر هستند تا امنیت این منطقه تامین شود. آسنسیون (Ascencion) در کانون فعالیت قاچاقچیان مکزیک قرار دارد.درگیری های مرتبط با قاچاق مواد مخدر در این شهر، در سالهای گذشته هزاران نفر را قربانی کرده است. در گذشته نیز، یک مرتبه همه نیروهای پلیس این شهر از کار خودشان کناره گیری کرده بودند. حملات گسترده به نیروهای پلیس این شهر، انها را به شدت دچار وحشت کرده است. در چند روز گذشته دو نفر از افسران پلیس این شهر بدست گروههای قاچاق مواد مخدر کشته شدند. مردم این شهر از ناتوانی پلیس در تامین امنیت این شهر به ستوه امده اند. آسنسیون یکی از خطرناکترین شهرهای مکزیک به شمار می رود زیرا قاچاقچیان در این شهر ، فعالیت گسترده ای دارند. در پنج سال گذشته بیش از سی و پنج هزار نفر در مکزیک بخاطر درگیری های مرتبط با قاچاق مواد مخدر کشته شده اند.

 

مصرف مواد مخدر در مدارس روسیه افزایش یافته است

کارشناس ارشد وزارت بهداشت و توسعه اجتماعی روسیه گفت : از هر ده دانش آموز سال های آخر دوره متوسط و هر پنج دانشجو در روسیه یک نفر مواد مخدر مصرف می کند. به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از مسکو، «یوگنی بریون» افزود : 10 تا 13 درصد دانش آموزان سال های آخر و 15 تا 30 درصد دانشجویان روسیه مواد مخدر مصرف می کنند. به گفته وی، تاثیر پیشگیری در این مرحله باعث می شود تا تعداد مصرف کنندگان مواد روانگردان به میزان 5 تا 7 برابر کاهش یابد. بریون تصریح کرد : برای پیشگیری از اعتیاد در میان جوانان در سایت سازمان فدرال نظارت بر گردش مواد مخدر روسیه مطالب ویژه ای منعکس شده است که تاکنون بیش از 7 میلیون و 500 هزار نوجوان آنها را مطالعه کرده اند.

 

یک لکه نفتی در آبهای شمال چین مشاهده شد

مقامات دولت چین از پیدا شدن لکه عریض نفتی در آبهای شمال این کشور خبر دادند. سخنگوی مرکز رسیدگی به امور آبهای استان تیانجین چین امروز جمعه اعلام کرد این لکه نفتی که حدود نه کیلومتر عرض و سه تا چهار متر طول دارد در چند کیلومتری سواحل این استان مشاهده شده است. وی افزود محققان نمونه هایی از این لکه را مورد بررسی قرار داده اند تا به ارتباط احتمالی آن با حادثه نشت نفت در خلیج بوهای که ماه ژوئن ، خردادماه ، روی داد پی ببرند. به گزارش خبرگزاری شین هوا از تیانجین ، شرکت کونوکوفیلیپس چاینا وابسته به شرکت بزرگ انرژی کونوکوفیلیپس آمریکا که مسئولیت پاکسازی لکه های ناشی از نشت نفت را در خلیج بوهای بر عهده گرفته بود هفته گذشته به سبب از دست دادن مهلت تعیین شده برای پاکسازی این لکه ها مورد انتقاد مقامات چین قرار گرفت. لکه های ناشی از نشت نفت به سواحل استان های هبی و لیائونینگ چین نیز کشیده شده و به بخش گردشگری این استان ها زیان مالی وارد کرده است.

 

کوه اتشفشانی در هاوایی فوران کرد

فعالیت اتشفشان کیلاوئا در جزیره هاوایی امریکا و خارج شدن مواد مذاب از این اتشفشان تصاویر شگفت انگیزی خلق کرده است. به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر،اوضاع در این منطقه نسبتا با ثبات گزارش شده است اما بسیاری از راههای منتهی به این کوه بسته شده اند به علاوه دسترسی زمینی و پرواز بر فراز این اتش فشان ممنوع است.

تنها محلی که از ان می توان خروج گدازه های اتش فشانی را از دور مشاهده کرد مقابل موزه جگوار است.

7 نفر در حمله شورشیان به نیروهای دولتی میانمار کشته شدند

رسانه های دولتی میانمار روز جمعه از کشته شدن هفت تن در حمله شورشیان کاچین به یک خودروی دولتی در شمال این کشور، خبر دادند. روزنامه  نیولایت آو میانمار  و دیگر روزنامه های دولتی این کشور، اعضای  ارتش استقلال کاچین  را به تیراندازی به سوی خودروی حامل سه مکانیک، یک مترجم، دو راننده و دو مامور پلیس در روز سه شنبه متهم کردند. همه سرنشینان این خودرو به غیر از یک نفر، در این حمله کشته شدند. رسانه های دولتی میانمار، ادعای شورشیان کاچین را در خصوص دست نداشتن در این حمله، رد کردند. گفته می شود این حمله نزدیک یک نیروگاه آبی در تارپین واقع در یک هزار و چهار صد و هفتاد کیلومتری شمال یانگون روی داده است. به گزارش خبرگزاری آلمان از یانگون، ارتش استقلال کاچین یکی از پنج گروه اقلیت قومی است که با ارتش میانمار مبارزه مسلحانه می کند.

طوفان سهمگین مویفا جنوب ژاپن را درنوردید

طوفان سهمگین مویفا جنوب ژاپن را درنوردید. به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، طوفان سهمگین دریایی موسوم به مویفا به مناطق جنوبی چین و سواحل ژاپن رسیده است. این طوفان دریایی قوی با سرعت بسیار مجموعه جزایر اوکیناوا واقع در جنوب ژاپن را درنوردید. سرعت طوفان در این منطقه حدود دویست و شانزده کیلومتر در ساعت براورد شده است. براساس اعلام سازمان هواشناسی ژاپن، همچنان جزیره اوکیناوای ژاپن در روزهای اینده شاهد وزش بادهای شدید خواهد بود زیرا طوفان دریایی مویفا همچنان منطقه را تحت تاثیرخودش قرار خواهد داد. طوفان مویفا پیش از رسیدن به ژاپن ، فیلیپین را درنوردیده بود که در این کشور چهار قربانی هم گرفته بود.
هنوز از امار تلفات وخسارتهای احتمالی این طوفان سهمگین در ژاپن گزارشی منتشر نشده است.مقامات ژاپنی با لغو پروازها و صدور دستور بازگشت قایق ها به بندرهای برای مواجهه با طوفان مویفا اماده شده بودند. به همین علت کشتی های تفریحی و ماهیگیری، در آب های بندرهای ژاپن پهلو گرفتند.همین امر سبب شد صدها گردشگر در منطقه اوکیناوای ژاپن، به علت لغو پروازهای فرودگاه اوکیناوا، سرگردان بمانند. باانکه کارشناسان هواشناسی پیش بینی کرده بودند، طوفان مویفا،با بارش شدید باران و درنتیجه جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر، و همچنین ریشه کن شدن درختان و وارد آمدن خسارات به ساختمان ها در مناطق طوفان زده همراه باشد، این طوفان در ژاپن با بارندگی همراه نبود. طوفان مویفا پس از عبور از ژاپن ، به سمت شرق چین حرکت می کند و بخش های ساحلی استان ژجیانگ می رسد.این مساله خبر خوشایندی برای بسیاری از شهروندان چینی است زیرا پیش بینی می شود، دامنه باران های ناشی از طوفان مویفا به برخی از مناطق خشکسالی زده در چین برسد که از مدتها قبل با مشکل خشکسالی مواجه هستند.

یونیسف خواستار خودداری استرالیا از اعزام کودکان مهاجر به مالزی شد

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز جمعه از دولت استرالیا خواست برنامه غیر انسانی اعزام کودکان و اقلیتهای بدون همراه را به مالزی متوقف کند. طبق توافقنامه تبادل پناهندگان استرالیا و مالزی، کانبرا در دوره زمانی چهار ساله هشتصد تن از پناهندگانی را که با قایق به این کشور وارد می شوند، با چهار هزار پناهنده رسمی از کوالا لامپور معاوضه خواهد کرد. اولین قایق پناهندگانی که قرار بود معاوضه شوند دیروز به مرکز نگهداری مهاجران  کریسمس آیلند  رسیدند.

این قایق پنجاه و پنج سرنشین داشت که در میان آنان هجده کودک و عده ای از اقلیتهای قومی نیز بودند. در این حال کانبرا در اجرای این توافقنامه حتی کودکان را مستثنی نمی داند و قصد دارد حدود سیزده نفر از این کودکان را بدون همراه به مالزی بفرستد. یونیسف در این خصوص ابراز نگرانی کرد و افزود: مالزی از امضا کنندگان کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل نیست و استرالیا نباید کودکان را به این کشور بفرستد. به گفته نُرمن گیلِسپی رئیس آژانس یونیسف استرالیا، یونیسف در خصوص این توافقنامه به شدت نگران است.

تعداد پناهندگان زیاد نیست و قطعا کودکان نباید از استرالیا اخراج شوند. وی افزود:  اخراج این کودکان که تا همینجا نیز سختی کشیده و آسیب دیده اند و قرار دادن آنها در معرض آسیبهای روحی و روانی، اقدامی افراطی است.

 گیلسپی در ادامه اعلام کرد استرالیا کنوانسیون حقوق کودکان را امضا کرده است و حال یونیسف معتقد است این کشور به تعهدات خود عمل نمی کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از سیدنی، جولیا گیلارد نخست وزیر استرالیا که سعی دارد از ورود مهاجران کشورهایی همچون افغانستان و ایران به کشورش جلوگیری کند، از توافقنامه بین دو کشور دفاع کرد. گیلارد در این خصوص اعلام کرد وضعیت مهاجران به خوبی بررسی و سپس در خصوص اعزام آنها تصمیم گیری خواهد شد؛ اما کودکان در این برنامه مستثنی نیستند و همانند باقی مهاجران با آنها رفتار می شود.

 

نشت گاز سمی در شمال غربی چین سه نفر را به کام مرگ فرستاد

مسئولان محلی امروز جمعه اعلام کردند بر اثر نشت گاز سمی در یک کارخانه دارویی در شمال غربی چین سه کارگر جان باختند و یازده نفر مصدوم شد. این حادثه روز پنج شنبه در شرکت دارویی نینگشیا تایروی واقع در بخش یونگ نینگ اتفاق افتاد.

یازده کارگر که بر اثر نشت گاز سمی در این حادثه آسیب دیده بودند به بیمارستان منتقل شدند. به گزارش خبرگزاری شین هوا از یینشوان ، به گفته دینگ مقامات محلی در حال تحقیق درباره علت این حادثه هستند.

خشکسالی در تگزاس تا 2012 ادامه خواهد داشت

مرکز هواشناسی آمریکا امروز جمعه اعلام کرد خشکسالی در ایالت تگزاس احتمالا تا سال آینده ادامه خواهد داشت. میزان بارش باران در تگزاس در ماه ژوئیه بسیار اندک بود و در حال حاضر خشکسالی در بیش از نود درصد از مناطق این ایالت قابل مشاهده است. به گزارش مرکز هواشناسی آمریکا، پدیده آب و هوایی لا نینا - عامل اصلی کاهش بارش در این ایالت - احتمالا بزودی در این منطقه به وقوع خواهد پیوست. دوره پیشین پدیده آب و هوایی لا نینا دو ماه قبل در این ایالت پایان یافت. این مرکز افزود متخصصان هواشناسی پیشتر ادامه خشکسالی را تا ماه اکتبر پیش بینی کرده بودند، اما اگر لا نینا باز هم به ایالت تگزاس برگردد خشکسالی قطعا تا سال دو هزار و دوازده ادامه پیدا خواهد کرد. خشکسالی در این ایالت به ترک خوردن زمین، خشک شدن مراتع، از بین رفتن دانه ها و تلف شدن حیوانات و ماهیها منجر شده است. در پی خشکسالی سطح ذخایر آب در بیشتر نقاط این ایالت به شدت کاهش یافته و بسیاری از کشاورزان و دامداران را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است. تاد استَپِلز کمیسیونر کشاورزی ایالت تگزاس در این خصوص گفت:  با افزایش دما شرایط وخیم تر و نیاز این ایالت به کمکها بیشتر می شود. قطعی برق نیز یکی دیگر از مشکلات ناشی از خشکسالی در این ایالت است. امروز بسیاری از کارخانه ها مجبور شدند در پی کمبود برق، چندین ساعت کار خود را متوقف کنند. همچنین احتمال دارد ساکنان این ایالت تا مدتها روزانه شاهد چندین ساعت قطعی برق باشند. به گزارش اسوشیتدپرس از سن آنتونیو، خشکسالی امسال در ایالت تگزاس شدیدترین خشکسالی از دهه پنجاه تا کنون بوده است. تنها در شهر دالاس افزایش دمای هوا در فصل تابستان به کشته شدن سیزده نفر منجر شد.

سیلاب در جنوب غرب چین موجب تخلیه هزاران نفر شد

مقامات چین اعلام کردند با بالا آمدن آب رودخانه شهری واقع در جنوب غرب این کشور سیلاب خیابان های این شهر را فراگرفت و موجب تخلیه هزاران نفر از ساکنان آن شد. بنا به گفته مقامات چین ، عمق آب ناشی از سیلاب در خیابان های شهر داجو در استان سیچوان به سه متر می رسد و بسیاری از فروشگاه ها زیر آب رفته است. گزارشی از تلفات احتمالی این سیلاب منتشر نشده است و دست کم هجده هزار و ششصد نفر از ساکنان شهر داجو مجبور به ترک خانه های خود شده اند. به گزارش خبرگزاری شین هوا ، سیلاب همچنین به بیش از ششصد خانه خسارت وارد کرده و بسیاری از مسیرهای ارتباطی قطع شده است. بارش شدید باران از روز چهارشنبه در شهر داجو و مناطق حومه آن آغاز شده است .

تظاهرات دانشجویی در شیلی به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد

تظاهرات دانشجویی در شیلی به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، روز گذشته صدها نفر از دانشجویان و دانش اموزان دبیرستانی در شیلی در اعتراض به سیاستهای دولت درشهر سانتیاگو، پایتخت این کشور،تظاهرات برپا کردند. پلیس ضدشورش شیلی برای متفرق کردن دانشجویان و دانش اموزان معترض در سانتیاگو وارد عمل شد. تظاهرات کنندگان خواستار اصلاحات در نظام آموزشی کشورشان بودند و اینکه دولت شیلی ، بودجه بیشتری برای ارتقای وضع نظام اموزشی این کشور اختصاص بدهد.پلیس شیلی برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان به استفاده از ماشین های آبپاش و گاز اشک آور متوسل شد. در این تظاهرات بیش از دویست نفر از معترضان دستگیر شدند. دانشجویان و دانش اموزان معترض با آتش زدن لاستیک در خیابانهای سانتیاگو راهبندان ایجاد و رفت و آمد خودروها را متوقف کرده بودند. انها به سمت نیروهای امنیتی سنگ پرتاب می کردند.
تظاهرات کنندگان قصد داشتند تجمع خود را به منطقه پلازا ایتالیا در پایتخت بکشانند که از میدانهای اصلی شهر است اما نیروهای امنیتی وارد عمل شدند و مانع این کار شدند. پیش از این نیزدرگیریهایی در نقاط مختلف این شهر رخ داده بود.دانشجویان و اساتید دانشگاههای شیلی به همراه دانش اموزان دبیرستانی این کشور اعلام کرده بودند روز پنجشنبه اعتصاب ملی برپا خواهند کرد و دو راهپیمایی برگزار خواهد شد. اما رودریگو هینز پتر وزیر کشور شیلی تصریح کرده است مجوزی برای این تظاهرات صادر نشده بود. پلیس ضدشورش شیلی توانست پس از چند ساعت نظم و آرامش را به شهر بازگرداند و رفت و آمد خودروها از سر گرفته شد. ماموران پلیس شیلی سوار بر اسب به گشتزنی در خیابانهای پایتخت پرداختند تا از حفظ امنیت و ارامش اطمینان حاصل کنند.

/5656

کد خبر 166116

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =