رئیس جمهور در گفت و گو با شبکه یورونیوز به تشریح نظراتش درباره مسائل داخلی و بین المللی پرداخت.

به گزارش خبرآنلاین، آنچه در ادامه می آید، متن کامل گفتگوی جان دیویس، خبرنگار یورونیوز با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران است که وب سایت فارسی یور نیوز منتشر کرده است:

از دفتر ریاست جمهوری در تهران به شما شب بخیر می‌ گویم. این فرصت را یافتیم تا با محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران برای بیست تا سی دقیقه گفتگوی اختصاصی داشته باشیم و نظرات ایشان را پیرامون اتفاقات جاری در ایران، خاورمیانه و سراسر دنیا جویا می‌شویم.
 
یورونیوز: آقای رئیس جمهور، می‌توانیم گفتگو را با تصاویر تکان دهنده‌ای که امروز در تلویزیون ایران و تلویزیون‌های خاورمیانه و سراسر جهان در ارتباط با محاکمه حسنی مبارک دیدیم شروع کنیم. تصاویر حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر بر روی برانکار و در داخل قفس در دادگاه، در حالی که متهم به فساد و کشتار جمعی است. با دیدن این تصاویر شما چه فکر می‌کردید؟ 
محمود احمدی‌نژاد: ما باید اظهار تاسف کنیم از اینکه بعضی‌ها روابطشان آنقدر با ملت‌هایشان تیره است که در ‌‌نهایت به اینجا می‌رسند و اظهار تاسف کنیم از مدیریتی که حاکم بر جهان است. بعضی دولت‌ها را از ملت‌هایشان آنقدر دور می‌کنند، که ملت‌ها برای اینکه درجه ای از آزادی را داشته باشند مجبورند محاکمه رهبران خودشان را مطالبه کنند.
 
امیدوارم که شرایط مدیریت در جهان بگونه‌ای اصلاح شود که مدیران همیشه از دل ملت‌ها، برای ملت‌ها و در کنار ملت‌ها باشند و شاهد درگیری نباشند.
 
 
یورونیوز: در واقع شما از اینکه حسنی مبارک در دادگاه و در پیشگاه عدالت حاضر شده است خوشحال هستید؟
 
محمود احمدی‌نژاد: ما نظر خاصی نداریم. ما متاسفیم که مدیریت جهانی بگونه‌ای جهان را اداره می‌کند که اینقدر فاصله بین ملت‌ها و دولت‌ها هست.
 
 
یورونیوز:در سوریه هم شاهد ادامه اعتراض‌ها هستیم که مثال دیگری است از اعتراضهایی که در خاور میانه ادامه دارد و البته با کشتار هم همراه بوده است. به نظر شما آقای اسد اوضاع را به درستی اداره می‌کند؟  
محمود احمدی‌نژاد: ما فکر می‌کنیم حق ملت‌ها است که آزادی داشته باشند، انتخاب کنند و در سایه عدالت زندگی کنند. اما فکر می‌کنیم که اگر دیگران دخالت نکنند ملتهای خاورمیانه قادر هستند مسائلشان را حل کنند.بسیاری از مشکلاتی که ما امروز شاهد آن هستیم و از گذشته شاهد بودیم حاصل دخالتهای دیگران است.
 
اگر جایی مشکلاتی بوجود می‌آید، باید ریشه آن را در روابط تاریخی گذشته جستجو کرد.
 
  
یورونیوز:شما می‌گویید که هر یک از مردم حق دارند که حکومتشان را به چالش بکشند و ما همین مسئله را اینجا در ایران در سال ۲۰۰۹ دیدیم. فکر نمی‌کنید آنچه را ما جا به جا در خاورمیانه دیدیم، ممکن بود در ایران نیز اتفاق بیفتد؟ و آیا مطمئن هستید که اینجا همه چیز با ثبات است؟ 
محمود احمدی‌نژاد: ببینید، آن اتفاقاتی که در ایران افتاد مشابهتی ندارد با آنچه که امروز در بعضی کشور‌ها می‌افتد. در ایران یک انتخابات کاملا آزاد برگزارشد. آزاد‌ترین انتخابات و بیش از ۸۵ درصد مردم، یعنی ۴۰ میلیون نفر در آن شرکت کردند و همه این ۴۰ میلیون نفر شهروند ایرانی هستند و با هم زندگی می‌کنند. اما حمله کردن به ساختمان‌ها و مردم و ماشین‌ها در هر کشوری ممنوع است و طبیعی است که پلیس و قوه قضاییه رسیدگی می‌کند. 
 
یورونیوز: من نمی‌گویم که موقعیت‌ها مشابه است. حتی در کشورهای خاورمیانه که اعتراضات وجود داشته هم شرایط متفاوتی وجود داشته است. اما به نظر من یک شباهتی وجود داشته. آنچه در خیابان‌ها دیده می‌شود، نارضایتی عمومی است که متاثر از‌‌ همان دلایلی است که گفتید. بله انتخابات بوده، ولی آن‌ها که برای بیان نارضایتیشان از نتایج این انتخابات به خیابان‌ها آمدند، آیا حق بیان نارضایتی خود را دارند یا نه؟    
محمود احمدی‌نژاد:بله، در قوانین ما راه‌های قانونی برای اعتراض وجود دارد. مراجع قانونی هستند که به شکایت درباره انتخابات رسیدگی می‌کنند. اما همین تظاهرات را امروز در اروپا می‌بینیم وبرخوردهای بسیار شدید پلیس. آیا فکر می‌کنید در اروپا شاهد تحولات خواهیم بود؟ آیا مردم در اروپا از حکومت‌هاشان راضی هستند؟ آیا می‌توانند حکومت‌هایشان را تغییر دهند؟
 
 
یورونیوز:  بله می‌توانند!  
محمود احمدی‌نژاد: چطور می‌توانند؟  
 
یورونیوز: ولی فکر می‌کنم که تفاوت در این است که در کشورهای اروپایی رهبران احزاب سیاسی مخالف، وقتی با حکومت‌هایشان توافق ندارند، الزاما بازداشت نمی‌شوند و یا در حصر خانگی قرار نمی‌گیرند. زیرا آن‌ها حق فعالیت سیاسی و حق بیان نقطه نظرات سیاسی مخالف خود را دارند، بدون اینکه با اعمال خشونت یا بازداشت و یا نقض حقوق بشر علیه خود روبرو شوند. این جنبه متفاوت وضعیت در خارج از ایران است.  
محمود احمدی‌نژاد: فکر می‌کنم اروپا چند قدم جلو‌تر است. دولت‌ها اصلا اجازه نمی‌دهند که اپوزیسیونی شکل بگیرد. کسانی که در مورد مسائل اساسی اروپا اظهار نظر می‌کنند در زندانند. مثلا مسائل امروز منطقه ما و جهان همه به ما بر پایه جنگ دوم جهانی بنا شده است. آیا در اروپا می‌توانند راجع به حقایق جنگ دوم جهانی بنویسند؟ راجع به سیستم حاکم اقدامی کنند؟ حتما نمی توانند. اما در ایران چرا، از طریق قانونی اعتراض کردند و رسیدگی هم شد. اما بعضی دانشمندان به خاطر اظهار نظر تاریخی در اروپا در زندان هستند.  
 
یورونیوز: بسیار خوب، این بعد کاملا متفاوتی از سوال مد نظر من است. شما در مورد عملکرد اپوزیسیون در اروپا در ارتباط با مدیریت قدرت سئوال کردید. من می‌توانم نمونه عملکرد دیوید کامرون در سال گذشته که منجر به رسیدنش به قدرت در یک انتخابات شد را مثال بزنم.
  
محمود احمدی‌نژاد: اپوزیسون، آنهایی هستند که در خیابانهای لندن کتک خوردند. دانشجویانی که کتک خوردند و خونین شدند. چه کسی حرف آن‌ها را در اروپا گوش می‌دهد؟ الان در یونان، در اسپانیا و در ایتالیا چه کسی حرف مردم را گوش می‌دهد؟ کسی نیست. قبول کنید کسی نیست.  
 
یورونیوز: یعنی شما می‌گویید که تظاهرات اعتراضی علیه قوانین ریاضت اقتصادی که در یونان و لندن اتفاق افتاد، مانند آن چیزی است که در سال ۲۰۰۹ در ایران دیدیم؟ 
 
محمود احمدی‌نژاد: نه، نه، آنجا در اروپا وضع خیلی بد‌تر است. برای اینکه در اروپا یک عده قلیلی...  
 
یورونیوز: روشن‌تر بگویم، یعنی که می‌گویید شرایط در اروپا خیلی متفاوت است نسبت به آنچه در ایران وجود دارد؟  
محمود احمدی‌نژاد: حتما متفاوت است، توضیح می‌دهم. برای این که در اروپا اکثریت مردم جریمه می‌شوند به خاطر کارهایی که هیچ نقشی در آن ندارند. سیاستهای اقتصادی را مردم تعیین نمی‌کنند. مردم در بهره برداری‌های اصلی اقتصادی هیچ نقشی ندارند. اما دارند جریمه‌اش را می‌دهند. وقتی اعتراض می‌کنند کتک می‌خورند، این خیلی بد است.
 
در حالی که مردم در اروپا کیوسک تلفن را نشکسته‌اند. حمله نکرده‌اند. اعتراض ساده کرده‌اند. من فکر می‌کنم باید مشکل را ریشه یابی کرده و حل کرد.
 
یورونیوز: اینکه می‌گویید درست است. بسیاری از مردم در اروپا و آمریکا و سراسر جهان هستند که هزینه اشتباهات دیگران را می‌پردازند. شاید عجیب نباشد اگربگویم که در شرایط مشابهی می‌توان از مردم ایران گفت که در زندگی روزمره‌شان هزینه افزایش تحریم‌های اقتصادی، که از سال گذشته اعمال شد، از قبیل تحریم تجاری و نیز محرومیت از ارتباط با بسیاری از کشور‌ها را می‌پردازند. آیا این‌ها مردم عادی نیستند؟ مردم هزینه‌های تحریم را می‌پردازند. 
محمود احمدی‌نژاد: چرا، مردم ایران هم هزینه سیاستهای غلط مدیران اروپایی را می‌پردازند. این‌ها سیاستهای غلط آنهاست.  
 
یورونیوز:و نه سیاست های شما؟  
محمود احمدی‌نژاد: ما که کار غلطی نکردیم. سی سال است که رهبران اروپایی با ما مخالفند. واقعا برای چه مخالفتند؟ چون ما آزادیم. چون دموکراسی برقرار است؟ برای اینکه یکی از دوستان اروپا که شاه بود را ملت کنار گذاشتند؟ برای اینکه ما با بعضی سیاستهای توسعه طلبانه بعضی کشورهای اروپایی مخالفیم؟ افغانستان را ببینید، عراق. آن‌ها چه گناهی کرده‌اند؟ من فکر می‌کنم سیاستهایی که بعضی رهبران اروپایی دنبال می‌کنند همه مردم اروپا را به مشکل انداخته و هم سایر ملت‌ها را.
 
 
یورونیوز: نگویید که هر مسئله به خاطر اشتباه دیگران است و شما نقشی در آن ندارید. مثلا اینکه شورای امنیت یک روز از خواب که بلند شد و در مورد تحریم علیه ایران تصمیم گرفت.   
محمود احمدی‌نژاد: نه. صبح بلند نشد. سی سال است که آمریکا علیه ماست. چه کسی از صدام طی هشت سال حمایت کرد؟ امریکا، کشورهای اروپایی، هنوز‌‌ همان سیاست ادامه دارد.
 
من یک سوال جدی دارم. واقعا سیاستهای سی دو ساله بعضی کشورهای اروپایی علیه ما سیاستهای درستی بوده؟ آیا ما به کشوری تجاوز کردیم؟ ما رفتیم کنار مرزهای اروپا جنگ راه انداختیم؟ نه همیشه خواستیم ارتباط عادلانه و دوستانه داشته باشیم. من فکر می‌کنم رهبران اروپا باید بدانند که دیگر شاه به ایران بر نمی‌گردد. باید با ملت ایران همراهی کنند.
 
یورونیوز: شاه مربوط به سی سال گذشته بود. آقای رئیس جمهور، منظورم را می‌فهمید؟  
محمود احمدی‌نژاد:ولی هشت سال جنگ بعد از شاه بود. من فکر می‌کنم موقعی مشکل حل می‌شود که همه همدیگر را به رسمیت بشناسیم.  
 
یورونیوز: در داخل ایران، جایگاه شما به عنوان رئیس جمهوری در نیمه آخر دوره دوم چگونه است؟ آیا از جایگاه محکمی در ایران برخوردار هستید؟
  
محمود احمدی‌نژاد: ما داریم کارمان را انجام می‌دهیم. از هر یک دقیقه آن برای خدمت کردن استفاده می‌کنیم.  
 
یورونیوز: یک شکاف در حال افزایش وجود دارد. اینطور نیست؟ بین شما، و پارلمان؟ آیا در خارج از ایران چنین چیزی دیده می‌شود؟ شکافی هم بین شما و رهبری وجود دارد. آیا این موقعیت شما را تضعیف نمی‌کند؟  
محمود احمدی‌نژاد: من فکر می‌کنم این‌ها لوازم یک جامعه آزاد است. بین مجلس و دولت همیشه باید بحث باشد. چیز بدی است که مجلس آزاد است. دولت آزاد است؟ جایگاه رهبری هم در ایران کاملا روشن است. بحث اختلاف اصلا مطرح نیست.
 
ما یک جامعه آزاد هستیم، همه اظهار نظر می‌کنند. مشکلی وجود ندارد. دیدید که امروز مجلس به چهار وزیر رای داد. با رای بالا. اینجا آزادی است.  
 
یورونیوز: آیا این آزادی برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی که در بازداشت خانگی هستند نیز وجود دارد؟ آیا این‌ها آزادی را دارند که مواضع خودشان را که آشکارا مخالف شماست از سلول خودشان در زندان و یا از خانه تحت محاصره‌شان بیان کنند؟
  
محمود احمدی‌نژاد: ببینید در همه کشور‌ها زندان وجود دارد. در انگلستان زندان وجود ندارد؟
 
یورونیوز: بله، ولی آقای رئیس جمهور، من در مورد زندان‌ها و بازداشت‌گاه‌ها در ایران صحبت می‌کنم، یعنی جایی که آقایان کروبی و موسوی در آن به سر می‌برند. 
 
محمود احمدی‌نژاد:  اجازه دهید، در همه جا زندان است. در همه جا زندان هست.آن‌ها مسائلی با قوه قضاییه دارند. قوه قضاییه در ایران مستقل است. من حق دخالت در کارقضات را ندارم. فوانینی هست و افراد طبق آن قوانین می‌توانند با قوه قضاییه تعامل داشته باشند. اگر نظر شخصی من را می‌خواهید، من آرزو دارم در دنیا حتی یک زندانی هم وجود نداشته باشد. این نظر شخصی من است.  
 
یورونیوز: این شامل ایران هم می‌شود؟
محمود احمدی‌نژاد: در همه جا. در همه جای دنیا، در ابو قریب، در تمام زندانهای مخفی در اروپا
 
 
یورونیوز:آقای رئیس جمهور، شما به عنوان رئیس جمهور، برای حصول اطمینان از اینکه این آرزوی شما در ایران محقق شود، برای کسانی که صرفا به دلیل ابراز عقیده‌شان مثل هر کشور دموکراتیک دیگری در زندان هستند حاضرید اقداماتی انجام دهید.
  
محمود احمدی‌نژاد:در ایران کسی به خاطر اظهار نظر در زندان نیست. برای اینکه در قوانین ما اظهار نظر آزاد است. خوب است که یک هفته در ایران بمانید و روزنامه‌ها را ببینید. تند‌ترین انتقادات علیه رئیس جمهور است. افراد گوناگون بدون واهمه انتقاد می‌کنند. اوج آزادی است. نمی‌خواهم بگویم در نقطه ایده ال هستیم. اما از خیلی کشورهای اروپایی بهتریم. مشکلاتی هست که عمومی است، در همه دنیا هست. هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که در نقطه مطلوب عدالت قرار دارد. اما بی‌عدالتی در دنیا عمومیت دارد. ما جزء بهترین‌ها هستیم.  
 
یورونیوز: شما به کشورهای اروپایی و دموکراسی اروپایی تاخته‌اید. می‌خواستم بپرسم آیا بطور خاص در روابطتان با اتحادیه اروپا چیزی مورد نظرتان است؟  
محمود احمدی‌نژاد: ما علاقه مندیم روابط خوبی داشته باشیم. ببینید، من به صراحت می‌خواهم بگویم که دوران استعمار تمام شده است، دوره برده داری هم تمام شده. دوران برآمده از جنگ جهانی هم تمام شده.
 
امروز همه دنیا باید برای اداره دنیا مشارکت کنند. همه ملت‌ها و دولت‌ها. همه باید کمک کنند دنیای بهتری بسازیم. واقعا ما فکر می‌کنیم اقتصاد دنیا را بهتر می‌شود اداره کرد. فضای سیاسی دنیا را بهتر می‌شود اداره کرد. من فکر می‌کنیم به جای دشمنی باید همه با هم دوست باشیم. چرا نباید دوست باشیم؟ دشمنی چه نتیجه‌ای دارد؟ دست به دست هم بدهیم دنیا را عادلانه اداره کنیم. همه محترم باشند.  
 
یورونیوز: درباره اتحادیه اروپا، طور اخص در ارتباط با اروپا،  
محمود احمدی‌نژاد: من فکر می‌کنم روابط ایران و اروپا نباید تحت تاثیر آمریکا قرار بگیرد. جنگ دوم جهانی، خسارتش را مردم اروپا داردند اما سودش را سرمایه داران آمریکایی بردند. ما با اروپا همسایه هستیم و می‌خواهیم روابط دوستانه داشته باشیم.
این شرایطی که در افغانستان است به نفع هیچ کسی نیست. با احترام به حقوق مردم افغانستان باید مسائل را حل کنیم.
 
 
یورونیوز:آیا خروج کشورهای اروپایی و نیروهای ناتو از افغانستان برای شما به عنوان پیش شرط برقراری رابطه دوستانه با کشورهای اروپایی است؟  
 محمود احمدی‌نژاد:نه. نه، این یک پیشنهاد همکاری است. ما فکر می‌کنیم که کشورهای اروپایی بی‌جهت خودشان را اذیت می‌کنند که با مقابله می‌کنند. ما می‌توانیم روابط اقتصادی خیلی خوبی داشته باشیم. روابط سیاسی خیلی خوبی داشته باشیم. چرا باید با هم دشمن باشیم؟ 
 
یورونیوز: می‌خواهید گازتان را به اروپا بفروشید؟
    
محمود احمدی‌نژاد:نه. اگر بخواهند. ما اصراری نداریم. می‌دانید که گاز چیزی نیست که روی دست فروشنده بماند. مشتری زیاد دارد. همه این‌ها بهانه‌ای است برای تقویت دوستی‌ها. ما می‌توانیم همکاری‌های فنی داشته باشیم، همکاری‌های سیاسی داشته باشیم. همکاری‌های فرهنگی داشته باشیم. ما هیچ وقت با مردم اروپا مشکل نداشتیم. چه خسارتی از ناحیه ملت ایران به مردم اروپا رسیده؟ هیچ. از طرف ملت ایران هیچ خسارتی نبوده.  
اما بعضی از دولتهای اروپایی به ملت ایران خیلی خسارت زدند. اما نگاه ما همیشه به آینده است. 
  
یورونیوز: آقای رئیس جمهور، آیا آماده هستید در آینده نزدیک چنین دست دوستی را به طرف ایالات متحده هم دراز کنید؟ کشوری که در طول سی سال گذشته با آن روابط دیپلماتیک نداشتید؟ کشوری که در واقع بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی جهان است؟ 
ناگفته نماند، آمریکا کشوری است که می‌تواند برای منافع اقتصادی ایران مفید باشد. آیا این احتمال وجود دارد که در آینده نزدیک دست دوستی به سوی این کشور دراز کنید؟
  
محمود احمدی‌نژاد:ما فکر می‌کنیم اصل در روابط بین الملل، داشتن روابط دوستانه است. اما دولت آمریکا سردرگم است نمی‌داند چه کار کند. سیاستهای روشنی را دنبال نمی‌کند.
آن‌ها خودشان روابطشان را با ما قطع کردند. آن‌ها فکر کردند رابطه‌شان را با ما قطع کنند، ما از بین خواهیم رفت. الان ۳۱ سال از آن زمان گذشته است. الان ما اینجا نشسته‌ایم. ملت ایران در حال پیشرفت است. ما فکر می‌کنیم دولت آمریکا باید یک مقدار سیاست‌هایش را عوض کند. باید احترام بگذارد. عدالت را بپذیرد. 
 
یورونیوز: رئیس جمهور محترم، درباره مسائل هسته‌ای که باعث نگرانی ایالات متحده و البته نه تنها ایالات متحده شده. گفتار و عمل شما با هم کاملا متفاوت است. آیا فکر نمی‌کنبد این شرایط ایجاد رابطه دوستانه و رابطه صلح آمیز با دیگران را به خطر می‌اندازد؟  
محمود احمدی‌نژاد: چرا؟ ما چه کاری کردیم. چه خطایی کرده‌ایم؟
 
یورونیوز:بطور اخص در ارتباط با برنامه هسته‌ای شما این ادعا را دارید و من هم دلیلی نمی‌بینم که آن را باور نکنم...  
محمود احمدی‌نژاد: فعالیت هسته‌ای ممنوع است؟  
 
یورونیوز: من حتی نمی‌خواهم بگویم که ممنوع است.  
محمود احمدی نژاد:پس چه؟
 
یورونیوز: اجازه دهید سوالم را توضیح دهم. شما عنوان کردید که برنامه هسته‌ای تان برای مصارف صلح آمیز است، برای تولید برق و انرژی. من با مخالفین صلح آمیز بودن اهداف این برنامه حاضر به بحث هستم. با این همه در بین دانشمندان غربی خارج از ایران این باور وجود دارد که شما در حال غنی سازی اورانیوم با درجه بیست درصد هستید. و این ربطی به تولید صلح آمیز انرژی ندارد.  
بنابراین از یکسو، شما در مجامع عمومی صحبت از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای می‌کنید و از سوی دیگر به نظر می‌رسد در حال انجام کارهایی هستید در مسیر دستیابی به بمب.
  
محمود احمدی‌نژاد: سوال خیلی خوبی پرسیدید. سوال خیلی خوبی پرسیدید. من حس کردم خیلی صادقانه این سوال را پرسیدید. اجازه بدهید مقداری توضیح دهم. اولا آن کسانی که ادعا می‌کنند ما به سمت فعالیت نظامی هستیم دانشمندان غربی نیستند بلکه سیاستمداران غربی هستند. این را ببرید در‌‌ همان معادله غربی‌ها با ما.  
 
یورونیوز: ببخشید آقای رئیس جمهور اجازه دهید موضوعی را در همین رابطه روشن کنیم.  
محمود احمدی‌نژاد: بله 
 
یورونیوز: فکر می‌کنم ماه گذشته اعلام کردید که قصد دارید این سطح را تا سه برابر افزایش دهید.   
محمود احمدی‌نژاد:ببینید. تولید بیست درصد اوروانیوم برای استفاده کاملا صلح آمیز است. این برای رآکتوری است که داروهای اکتیو تولید می‌کند. فقط دارو تولید می‌کند. بیست درصد به درد هیچ چیز دیگر نمی‌خورد. فط به درد موارد دارو و کشاورزی می‌خورد.
کسی که غنی سازی را دراختیار دارد هر درصدی که بخواهد می‌تواند تولید کند.
این توان ما است، اما ما جزو معدود کشورهایی هستیم که تمام فعالیت‌هایمان زیر دوربین آژانس است. وقتی ما می‌گوییم بمب نمی‌خواهیم بسازیم. واقعا نمی‌خواهیم بسازیم.  
 
یورونیوز:بسیار خب.
  
محمود احمدی‌نژاد: ما فکر می‌کنیم اگر کسی امروز دنبال بمب باشد مغزش خراب است. به دو دلیل: اول اینکه آنهایی که بمب دارند خودشان بیشتر در خطرند. الان بمبهایی که در آلمان، بلژیک و ایتالیا انبار شده همه برای کل اروپا خطر است. بمب، بمب اتم ضد انسانیت خود انسان است.
 
علت دوم این است که بمب اتم دیگر خاصیت ندارد. مگر رژیم صهیونیستی بمب اتم ندارد. آیا توانست در مقابل غره پیروز شود. آیا بمب اتم توانست او را در جنگ سی و سه روزه علیه لبنان پیروز کند؟
 
بگذارید یک سوال دیگر بکنم. آیا بمبهای اتمی شوروی سابق توانست از فروپاشی شوروی جلوگیری کند؟ بمب اتم شصت سال قبل در معادلات سیاسی دست بر‌تر را می‌داد. الان که دیگر ارزشی ندارد. لان اندیشه است که ارزش دارد. افکار عمومی است که ارزش دارد. انسان‌ها هستند که ارزش دارند. ما فکر می‌کنیم که در اینده هیچ کس دیگر نخواهد توانست از بمب اتم استفاده کند.

/27212

کد خبر 166149

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 40
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    جواب به سوال بمب اتم جالب بود هم روشن ولی نفهمیدیم گناه موسوی و کروبی چه بود؟
  • بدون نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    خدایش دمش گرم. خوب جواب این خبرنگارو داده
  • بدون نام IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    جواب های احمدی نژاد منطقی بود.
  • سالار IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    باركلا خوب يارو اجنوي رو پيچوندي
  • خودم DE ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    ادب مرد به ز دولت اوست
  • بدون نام US ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    آخه اینام شد جواب که این بنده خدا به اون خبرنگار داده حتی یک سوال هم مثل همیشه جواب نداده
  • ارش US ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    زنده باد محمود احمدی نژاد
  • آریایی IR ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    مثل همیشه با کلمات بازی کرد یادش رفت از مردم فلسطین بگه
  • بدون نام MY ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    اصولا ایشان برای فرار از دست خبرنگاران سوالات آنها را با همان سوال از هودشان ذز رابطه با غرب پاسخ میدهد و این یعنی فرار رو به جلو.به فرض اگر سوالی از کهریزک کنند ایشان در جواب ابوغریب را مثال میزند گویی الگوی مدیریتی ایشان غربی است نه اسلامی به هر حال این روش پاسخگویی به مسائل نیست چیزی که در مناظره ها هم شاهد بودیم
  • صادق IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    چطور آقای احمدی نژاد در مورد همه چیز می تواند اظهار نظر کند و لی در مورد موسوی و کروبی آن را به قوه قضاییه مستقل مربوط می داند؟!!!
  • ایرانی IR ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    درود بر رئیس جمهور مستضعفان و پابرهنگان
  • بدون نام IR ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    ما هم ميدونيم در دنيا و جهان غرب عدالت نيست ولي ميخوام بدونم ايراني كه شأنش از همه اينها بالاتره چرا بايد زير سئوالات جهان غرب باشه بابا بيا به اينا گزك نده و نام ايراني رو دوباره مثل دولتهاي پيشين زنده كن
  • بدون نام IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    من مي خواهم بپرسم آيابه يك خبرگذاري ازايران هم اجازه ميدهندبايك ريس جمهور كشور اروپايي مصابه كنه !قطعنا نه وكسرشانشان مي شودامامافورا استقبال مي كنيم .يك تدبري بشود.
  • رضا IR ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    برای یک بحث سالم باید دو طرف بنیادهای مشترکی داشته باشند وقتی به این شکل نباشه از اون بحث هیچی در نمیاد مثلا دموکراسی,انتخابات و.... اما به قول فیلم آژانس شیشه ای اونی که این وسط قربونی عباس منه
  • بدون نام IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    جواب به موضوع بمب اتم بسيار عالي بود ولي ساير جوابهايش در خصوص آزادي وموضوع زنداني بودن موسوي وكروبي فرافكني بود
  • ... IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    قابل توجه سالار: اجنبي درسته نه اجنوي! بعدش هم بگيم خارجي يا اروپايي بهتره چون اين الفاظ به قول خود رئيس جمهور مال جنگ جهاني دوّمه.
  • علی کمالی IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    امکان این هست که یک خبر نگار ایرانی از رئیس جمهور امریکا یا یک کشور اروپایی با این صراحت سوال کنه و امنیت جانی داشته باشه
  • علي IR ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    به نظر من خيلي باسياست وزرنگي وبافكر جواب تمام سئوالات اين خبرنگار رو دادن دستش درد نكنه
  • بدون نام IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    سوال كردن به جاي پاسخ دادن تكنيك فرار به جلوي احمدي نزاد بود
  • بدون نام IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    خبرنگاره از همون اول سوالاتش جهت دار بوده خواسته حاشیه سازی کنه ولی غافل از اینکه آقای دکتر با هوش تر از اونیه که فکرشو میکنن
  • علی IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    امیدوارم انجام اینگونه مصاحبه ها و یا سخنرانی های هر ساله در آمریکا و سازمان ملل سیاسی و تبلیغاتی نباشد .
  • بدون نام IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    افرین ولی حیف که محمد خاتمی ایران را 8 سال عقب برد
  • بدون نام IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    کلن آقای احمدی نژاد مصاحبه میکنه که جواب نده و فقط به اروپا و آمریکا گیر بده
  • ایلوش IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    ايشون هیچ وقت کم نمیاره!!
  • ramin IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    مثل هميشه جوابهاي منحرف كننده و فرار از جواب . به نظر من بايد درست جواب سوال را ميداد نه اينكه جواب سوال يه خبرنگار را دوباره به خودش برگردوني آخه اون خبرنگاره نه يه سياستمدار و دولتمرد.
  • اقتصاد خوانده IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    تنها كاري كه احمدي نژاد خوب بلده فرار كردن از پاسخ به سوالاست. !!!
  • بدون نام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    دوستان عزيزواقعاجاي بسي تأمل داردكه چراخبرنگاران اوروپايي و آمريكايي هميشه سبك پرسش ونوع سئوالشان واحد است اما نبايد از ثبات پاسخ هاي آقاي دكتر هم غافل شدمخصوصا در مورد انرژي هسته اي و نيز تفاوت اعتراض واغتشاش و اينكه اروپائيهاچرا حق اعتراض را به مردم خود نميدهند اما در خصوص برخورد قانوني با اغتشاش گران در كشورهاي ديگر اينگونه پرسشگرندوزير سئوال ميبرندونوع پاسخ آقاي دكتربه سبك پرسشهاي انهاست .
  • بدون نام IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    آبرو داری کردند.با تشکر
  • جلال IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    خیلی خوب بود
  • بدون نام US ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    کیف کردم عجب رئیس با مغالطه ای
  • بدون نام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    متاسفانه در مورد موسوي وكروبي كه جواب درستي نداد
  • علی US ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    با سلام نگاه کنید تمام جوابهای احمدی نژاد فرافکنی بود و فرار از واقعیت ها مثلاً تمام گناهها را به گردن غرب انداخت کم کاری و نبود مدیریت منطقی در کشور نداشتن وزراء کاردان و اگر یکی دوتا هم بوده عزل شدن همه همه مقصر اروپاست نه احمدی نژاد و جالب اینجاست چون جواب منطقی ندارد سئوال را باسئوال جواب می دهد و شما جوابهای ایشان را با یکی مثل اقای خاتمی مقایسه کنید و خودتان قضاوت کنید کدام منطقی تر و با سوادتر هستند منتها باید خدایی قضاوت کرد و تعصبات بی مورد را کنار گذاشت
  • بدون نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    ایشان جوابی برای بازداشت موسوی و کروبی ندارتد که بدهند.این کار اشتباه است همه چیز واضحه.ای کاش منتشر کنید
  • سید مصطفی IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    خداییش آقای احمدی نژاد در هر زمینه ای قابل نقد باشه(که هست)، در رویارویی با این رسانه های خبری غربی، عالی عمل می کنه! اینا هادت کردن که از همه دنیا طلبکارانه بازخواست کنن و همزمان خودشون هر غلطی که خواستن بکنن، باید یکی جلوشون دربیاد که انصافا احمدی نژاد این کار و خوب انجام می ده! البته خیلی بهتر بود اگه ایشون همین برخورد رو در مقام عمل هم می داشت و با سیاستهای بهتری منافع ایران رو در جامعه جهانی با عزتمندی بیشتری حفظ می کرد!
  • درحیرتم بخدا.............................. IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    واقعا..مدیریت جهانی برازنده چنین اسطورهس..درکمال صلابت وقدرت وبا ان نگاه نافذشان...باباهرچی راجبعش بگم کم گفتم...واقعا استثنایی بخدا...........
  • کمال IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    درودبر احمدی نژاد و زنده باد
  • غلام IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    آقای احمدی نژاد از خبرنگار یورو نیوز سوال میکرده یا خبر نگار یورو نیوز از ایشان؟رییس جمهور ما در جواب همه ی سوالها سوال دیگری مطرح میکند.البته این از ساده ترین روشهای انحراف بحث است
  • بدون نام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    لطف میکنید مصادیق توهین رو معلوم کنید که میگید نظرات حاوی توهین رو منتشر نمیکنید
  • بدون نام CH ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    جهت ایجادوحدت بین آحاد مردم وبین سیاست مداران پیشکسوت باید مرتکبین وسرکرده گروه فتنه وگروه انحرافی (آقای مشائی)از میان برداشته شود
  • بدون نام IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
    0 0
    خدائیش دمش گرم خوب جواب خبرنگارهارو نمی ده!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین