آذرجزایری: تقریبا دوسال پیش بود.حدودا طی سال های 87-86 بود که خاموشی ها در کشور به اوج خود رسید.تا جاییکه بسیاری از مشترکین خانگی از خراب شدن وسایل برقی خود ناشی از قطع و وصل شدن مکرر برق گلایه کردند و شرکت توانیر نیز مجبور شد با انتشار خبری تاکید کند که خسارت این مشترکین پرداخت خواهد شد.همه ما به خاطر می آوریم زمانی را که در گرمای تابستان ساعت های متوالی خاموشی مهمان خانه هایمان بود.اما امروز کمتر شاهد خاموشی در خانه ها هستیم.چرا که خاموشی برنامه ریزی شده کاملا به صفر رسیده و تنها در معدود زمان هایی به دلیل تعمیرات یک پست احتمال خاموشی در خانه ها بالا می رود که البته زمان آن قطعا از یکساعت تجاوز نخواهد کرد.شاید این سوال برای همه مشترکین ایجاد شده باشد که چگونه این خاموشی ها یک مرتبه متوقف شد؟ این سوالی است که محمد بهزاد معاون وزیر نیرودر امور برق با حضور در کافه خبر به آن پاسخ داد.دلایل زیاد است اما آنچه جذاب تر است مدیریت شبکه برق از طریق پیام کوتاه است که مشروح آن را از زبان مرد اول صنعت برق کشور در ادامه می خوانید:
آقای بهزاد شما از جمله مدیران برقی هستید که در دو دوره وزارت فتاح و نامجو در وزارت نیرو سمت های مدیریتی داشته اید.کارکردن با کدام یک از این وزراء سخت تر است؟
اساس کار را بر این گذاشتیم که با توجه به نظرات دولت ما در خدمت مردم باشیم و سعی می کنیم که واقعا به صورت ولایی عمل کنیم.تا زمانیکه تصمیمی در حال گرفتن است ما نظریه می دهیم و وقتی تصمیم گرفته شد صدردصد و بلادرنگ عمل می کنیم. برهمین اساس هم مهندس فتاح وهم مهندس نامجو از برادران سخت کوشی هستند که در مجموعه وزارت نیرو بودند و به هر حال مهندس نامجو با تاکید خود مهندس فتاح وارد وزارت نیرو شد و هم من و هم ایشان همچنان از نظرات و تجربیات آقای فتاح استفاده می کنیم. به نظر من چیزی تغییر نکرده است.
پس همچنان از نظرات فتاح در وزارت نیرو استفاده می شود؟
منظورم این است که ما وقتی در حال حاضر از نظرات مهندس نامجو استفاده می کنیم با توجه به آنکه ایشان هم به هر حال پیرو نظرات مهندس فتاح بودند.بنابراین چیز خاصی تغییر نکرده است.ضمن آنکه باید فراموش نشود در مجموعه دولت ما به صورت ولایتی عمل می کنیم تا زمانیکه قراراست تصمیمی گرفته شود ما نظرات و پیشنهادات خودمان را ارائه می کنیم اما وقتی تصمیم گرفته شد ما صدردصد به آن عمل می کنیم.
تا حالا شده شما با یک نظریه و دستور وزیر نیرو مخالفت کنید؟
نه به هیچ وجه این اتفاق تا کنون نیفتاده است.تصمیم وقتی از سوی وزیر گرفته می شود حکم اجرایی دارد.بنابراین ما هم به آن عمل می کنیم.
تاحالا شده شما پیشنهادی را ارائه کنید و تصمیم برخلاف پیشنهاد شما گرفته شود؟
به خاطرندارم.اینقدر با هم صحبت و مذاکره می کنیم و هماهنگی میان نظرات بوجود می آید که اگر هم چنین شرایطی پیش آمده باشد اینقدر کم بوده که من به خاطر نمی آورم.معمولا با توجه به تجربه ای که دارم نزدیک به 39سال فعالیت که تقریبا 37 سال آن در وزارت نیرو بوده است می دانم که باید چگونه عمل کنم.یه جورایی بلدیم که چگونه باید در چنین شرایط هایی عمل کرد.
بهتر است وارد مسایل تخصصی برق شویم.آقای بهزاد یکی از سوالاتی که وجود دارد ابهامی است که در محاسبه قیمت قبوض برق است.در شرایطی که ما قیمت برق را به صورت پلکانی محاسبه می کنیم پس اعمال جریمه برای مصرف در زمان پرباری چه ضرورتی دارد؟
ما جریمه یا از این برنامه ها نداریم .به خاطر شرایط فنی شبکه، ما می آییم در 4 ساعت پیک 30 تومان به هر کیلووات ساعت اضافه می کنیم و در 8ساعت کم باری نصف این عدد یعنی 15تومان تشویقی می گذاریم.یعنی اگر 4ساعت را در نظر بگیریم و ضرب در 30 تومان کنید مساوی می شود با همان عددی که 8ساعت کم باری ضرب در 15 تومان کنید! حالا اگر یک مشترک بیاید و یک کیلووات ساعت از بار مصرف خودش را به ساعت کم باری انتقال بدهد علاوه بر اینکه این 30 تومان را نمی پردازد 15 تومان نیز تشویقی دریافت می کند.دراینصورت این مشترک از انتقال مصرف یک کیلووات برق از رمان پیک به زمان کم باری 45 تومان نفع برده است.پس بنابراین ما به خاطر مدیریت شبکه و به نفع مردم کار می کنیم.
همانطور که می دانید ساعت پیک از ساعت 6بعدازظهر تا ساعت 10 شب محاسبه می شود.دقیقا زمانیکه اغلب خانواده ها دور هم جمع می شوند و مصرف نیز به همین نسبت افزایش می یابد.شما برای چنین ساعاتی جریمه لحاظ می کنید و دقیقا از ساعت 10 شب تا 6صبح تشویقی محاسبه می کنید.زمانیکه اغلب خانواده ها به واسطه کارمند بودن بیشتر این ساعت را در خواب می گذرانند.بنابراین در چنین شرایطی نمی شود گفت این کار به نفع مشترکین است.
بعضی از مصارف را نمی شود به ساعتی دیگر انتقال داد.اما یک مشترک می تواند در این 4ساعت پیک، ماشین لباسشویی و ظرفشویی خودش را روشن نکند.این کارقابل اجراست.بعضی از لوازم حتما باید در این زمان استفاده شود.تلویزیون،یخچال از جمله لوازمی هستند که در این 4ساعت نیز مورد استفاده قرار می گیرند.ولی بعضی از وسایل اجباری نیست که حتما در ان ساعت استفاده شود.بنابراین با مدیریت مناسب می توان از این نحوه محاسبه به نفع مشترک بهره برد.
به هر حال به گفته خودتان یک سری از مصارف را نمی شود به ساعتی غیر پیک انتقال داد.همین مصارف هم شامل این افزایش قیمت می شوند.بنابراین وقتی میزان مصرف کم باری و پرباری مشترم را با یکدیگر مقایسه می کنیم کاملا برتری میزان مصرف در زمان پیک نسبت به زمان کم باری قابل احساس است.چرا که در بهترین شرایط هم میزان مصرف پرباری به مصرف کم باری برتری دارد؟
آنچه که آمارها نشان می دهد این است که این روش باعث شده مردم نسبت به مصرف و مدیریت آن حساس شوند. اینجا سوالی مطرح می شود که چرا بعد از اجرای هدفمندی یارانه ها 10درصد کاهش مصرف داشته ایم ؟ پاسخ این سوال کاملا مشخص است. چون خانواده نسبت به مصرف خود و مدیریت آن حساس شدند.بنابراین ما از زاویه مثبت این مساله را طراحی کردیم.وقتی می گوییم برق خانگی در مناطق عادی 48تومان و 5ریال است اما در 100 کیلووات اول مصرف مشترک ما از آن 30 تومان برای هر کیلووات ساعت دریافت می کنیم این خود یک تشویقی است که ما برای مشترکین خود لحاظ کرده ایم. بعد اگر شما از لحاظ ریاضی هم میزان رقم مازاد بر مصرف در 4 ساعت پیک و تشویقی 8ساعت کم باری را جمع کنید درحالت عادی رقم به دست آمده مساوی است. بنابراین میانگین تغییری نمی کند ولی اگر مدیریت کنید قطعا رقم تشویقی به نفع مشترک خواهدبود.
این روش ظاهرا برای همه مشترکین لحاظ نمی شود؟
دقیقا؛ این روش فقط شامل کسانی می شود که کنتورهای سه تعرفه ای دارند.کنتورهای تک تعرفه ای که شامل شان نمی شود.
ظاهرا مشترکین سه تعرفه ای فقط شامل یک چهارم مشترکین می شود.
بله دقیقا؛ در حال حاضر تنها یک چهارم مشترکین ما از کنتورهای سه تعرفه ای استفاده می کنند و این روش هم تنها شامل این میزان مشترک می شود.
کشورهای دیگر هم از همین روش محاسبه استفاده می کنند؟
قیمت مصرف برق در بعضی از کشورهای دنیا چون انگلیس، ایتالیا،کانادا در ساعت پیک شان حتی تا 20 برابر قیمت ساعت عادی است. برای اینکه هر چقدر بتوانیم در منحنی پیک از قله پایین تر بیاییم از نظر اقتصاد ملی سرمایه گذاری کمتری را برای تولید برق باید انجام دهیم.در واقع ما باید شبکه را برای روزهای پیک و ساعت های پیک آماده کنیم.روزهای پیک ما بر می گردد به سه ماه تابستان اما در زمستان ساعات پیک داریم که ساعت 7بعدازظهر تا 11 شب را شامل می شود.اما در روزهای تابستان هم که روزهای پیک است باز هم ساعات پیک داریم.مثلا در یکی از روزهای تابستان پیش آمده که ساعت پیک ما از ساعت 12 تا 4 بعدازظهر بوده است.بنابراین باید شبکه در ساعات پیک مدیریت شود و به همین دلیل است که ما این اختلاف قیمت را در ساعات پیک لحاظ می کنیم.ضمن اینکه میانگین این افزایش قیمت نباید زیاد شود.نکته همین است ما تا متوسط مجازیم.متوسط قیمت برق پارسال 43 تومان امسال هم 43 تومان است اما تغییری ندادیم.
یعنی شما معتقدید این روش محاسبه مصرف کم باری و پرباری در کاهش مصرف تاثیرگذاربوده است؟
هر سال مصرف برق در ساعات پیک به طور متوسط 8درصد اضافه می شد. ما در 25 تیر سال گذشته مصرف برقمان در ساعت پیک 41 هزار و یک مگاوات بود در حالیکه در مدت مشابه سالجاری به 41 هزار و 14 مگاوات رسیده است.یعنی می شود گفت رشد در پیک متوقف شده در حالیکه انرژی مصرفی هم 10 درصد کاهش پیدا کرده است.
همچنین امسال مصرف در ساعت پیک شب هزار مگاوات از سال قبل کمتر شده است.در شرایط فعلی پیک شب امسال دو هزار مگاوات از پیک روز کمتر است.پیک روز امسال نسبت به سال قبل فرقی نکرده است.اینها همه نشات گرفته از مدیریت مصرف توسط مردم است.
دمای هوا یکسان بوده است؟
نه امسال گرم تر از سال گذشته و مدت مشابه مذکور بوده است.
تعداد مشترکین افزایش پیدا کرده است؟
بله نسبت به سال گذشته 5/1 میلیون مشترک به شبکه ما اضافه شده است.به همین نسبت
16درصد صادرات برق افزایش یافته و 6درصد انرژی مصرفی صنعت رفته بالا! همچنین 14درصد توان تامین برق صنایع افزایش یافته است.واقعا این نشان می دهد که مدیریت مصرف توسط مردم پس از اجرای قانون هدفمندی فوق انتظار بود.
فکر می کنید این کاهش مصرف تنها مربوط به افزایش قیمت ها می شود ویا فرهنگ سازی مصرف هم در این کاهش بی تاثیرنبوده است؟
به نظر من هر چند تا در کنار هم موثربود.یکی قیمت بود بالاخره هر خانواری اقتصادی فکر می کند.بعضی از خانواده ها مشخص می کنند در یک ساعت مشخص مثلا لباسشویی به کار بیفتدکه در مصرف صرفه جویی شود.معتقدم مردم بسیار هوشیارند وهرراهی که احساس کنند درست است به بهترین نحو انجام می دهند.
اما فکر می کنم یک بخشی از کاهش مصرف در بخش برق به خاطر روش های مختلف برای کاهش مصرف است در حالیکه مثلا این امکان در بخش گاز و یا آب به چنین وسعتی وجود ندارد.
دقیقا در برق این امکان وجود دارد که شما بتوانید مصرف را تا حد امکان پایین بیاوری!برای همین است که امسال با وجود افزایش 5/1 میلیون مشترکی هزار مگاوات مصرف پیک شب نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. البته این تازه اول کار است.چرا که تازه به 10درصد صرفه جویی رسیدم که به نظر من 20 درصد دیگر برای صرفه جویی جا داریم.
این کاهش مصرف در بخش صنایع هم صورت گرفته است؟
تمام کارخانه ها و صنایع در حال حاضر در تلاشند تا مدیریت مصرف را اعمال کنند. این کارواقعا به صورت جدی بعداز قانون هدفمندی یارانه ها اجرایی شده است.در حال حاضر هم طرحی در وزارت صنایع با هماهنگی وزارت نیرو وجود دارد که صنایع با حمایت ما نصب دستگاه های بهینه را در دستور کار قرارداده اند.براساس این طرح میزان مصرف برق برای تولید بهینه هر یک کیلوگرم محصول مشخص می شود و میزان مصرف صنایع بر اساس تعیین این رقم ها نیز بهینه می شود.
به هدفمندی یارانه ها اشاره کردید.این روش محاسبه پلکانی قیمت برق در چه کشورهای دیگری اجرایی شده است؟ مشابه روش محاسبه قیمت ما در کشورهای دیگر هم وجود دارد؟
این بحث نحوه نرخ گذاری یک پیشینه قدیمی دارد.تازه به دستور رئیس جمهور خیلی از چیزهای زائد را حذف کردیم.
چه چیزهایی حذف شده است؟
مثلا آبونمان به طور کلی حذف شد.جریمه ها هم بود که این هم حذف شد.
آبونمان رقم بالایی را در قبوض برق شامل نمی شد؟
بالاخره تا سه هزار و 200 تومان بابت این بخش در قبوض برق به میزان مصرف اضافه می شد.الان فقط یک صورت حساب ساده مصرف به اضافه مالیات بر ارزش افزوده !
یعنی معتقدید در شرایط فعلی قبوض برق ساده نگاری شده در حالیکه در گذشته خیلی پیچیده بوده است؟
قبلا دیده بودید کتاب نحوه محاسبه قیمت برق مصرفی مشترکین 600 صفحه بود که حتی خود ما کارشناس های قدیمی این حوزه هم برای محاسبه قیمت هر کیلووات ساعت برق مصرفی خودمان با مشکل مواجه می شدیم اما الان تمام این 600 صفحه حذف شده و تبدیل شده به یک صفحه جامع که به راحتی هر مشترک از طریق آن می تواند میزان مصرف خودش را محاسبه کند. اینکه چرا پلکانی! ما بالاخره یک الگو مصرف داریم و باید کسانیک ه بیشتر از این الگو مصرف می کنند با پرداخت هزینه بالاتر توجه بیشتری نسبت به مصرف خود داشته باشند و از این طریق بتوان مدیریت مصرف را در جامعه جاانداخت.
فکر نمی کنم شخصی که از سطح مالی بالایی بهره می برد این افزایش قیمت چندان تفاوتی برایش داشته باشد تا جاییکه مصرف خودش را مدیریت کند و یا اصلا روی چنین مساله ای حساس شود؟
تا پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها 58 درصد مشترکین زیر الگو مصرف می کردند اما بعد از اجرای این قانون با 14 درصد افزایش مشترکینی که زیر الگوی مصرف قرار می گیرند به 72درصد رسیده است.برهمین اساس افرادی که دوبرابر الگو مصرف می کردند که قبلا 8درصد بودند 4درصد کم شدند. به هرحال مردم به اقتصاد خانواده حساس هستند.
این آمارهایی که شما مطرح می کنید آماری است که وزارت نیرو اعلام می کند یا سازمان آمار؟
وزارت نیرو تعیین می کند.ما در بخش برق سابقه 45 سال آمار مستند داریم. یک بانک اطلاعاتی بسیار قوی و قابل اطمینان در برق وجود دارد. ما الان به طور هفتگی این آماررا منتشر می کنیم.
پس ضدونقیض نبودن آمار مسوولان برقی کشور هم به همین مساله بر می گردد.همه از براساس یک آمار حرف می زنند؟
بله دقیقا؛ مثلا چند وقت پیش یک آماری از تعداد مشترکین به من دادند من متوجه شدم آمار کم شده پیگیری کردم و متوجه شدیم یک صفر از آمار داده شده جاافتاده! این آمار اینقدر دقیق و به طور مستمر ارائه می شود که کوچکترین اشتباهی کاملا مشخص است.اطلاعاتی که وارد این سامانه می شود دقیق است وبه خاطر اینکه از نظر ما بسیار قابل اعتماد است می بینید که از وزیر نیرو گرفته تا دیگر مسوولان زیر مجموعه همه یک حرف و یک آمار را مورد تاکید قرار می دهند.آمار مرکز آمار ایران و حتی بانک مرکزی هم همین رقم هارا مورد تایید قرار می دهد.
آقای مهندس قیمتی که ما در روش پلکانی براساس میزان مصرف محاسبه کردیم چقدر به قیمت های در نظر گرفته شده در کشورهای دیگر نزدیک است؟
پولی که الان از مصرف کنندگان برق می گیریم 4 سنت به ازای هر کیلووات ساعت است در حالیکه میانگین قیمت هر کیلووات ساعت برق در کشورهای اطراف ما 15سنت است.ما کمترین نرخ را در دنیا داریم هم در بخش صنعتی و هم در بخش خانگی! البته اشتراک های دولتی نه چون الان تقریبا قیمت تمام شده را از این بخش دریافت می کنیم.متوسط نرخ کشاورزی 9تومان است.مصرف برق در بخش پمپ آب کشاورزی 8تومان محاسبه می شود و حتی اگر کشاورزی اعلام کند که در 4 ساعت پیک از پمپاژ استفاده نمی کند در 20 ساعت بعد پول برق را نصف (4 تومان) پرداخت می کند.مثلا ما الان حدود 4 هزار مگاوات مصرف بخش کشاورزی داریم اگر 50 درصد از کشاورزها در ساعت پیک از پمپاژ آب استفاده نکنند 2هزار مگاوات از مصرف پیک ما کاسته می شود.بنابراین این روش پلکانی برد-برد است!هم به نفع اقتصاد ملی و هم به نفع مشترک است.
اما به نظر می رسد در شرایط پلکانی امکان افزایش قیمت برق در قبوض بالا رفته است؟
اگر کسی هر مقدار هم مصرف کند حاصل ضرب کیلووات اش از 130 تومان بیشتر نمی شود.یعنی اگر مشترکی 2 هزار کیلووات هم مصرف کند صورت حساب آن از 260 هزار تومان بیشتر نمی شود. یعنی قیمت هر کیلووات ساعت برق از 130 تومان بالاتر نمی رود.دراین شرایط اگر حتی 2هزار کیلووات هم یک مشترک مصرف کند قطعا قبض آن بالاتر از 260 هزار تومان نخواهد رفت.
آقای مهندس تقریبا دو سالی است که خاموشی ها تقریبا به صفر رسیده اند.این توقف خاموشی ها از چه مساله ای نشات می گیرد؟
ما مخصوصا از سال 88 که سال حساسی بود هدف گذاری کردیم که برق حتی یک مشترک در یک لحظه قطع نشود و اگر هم تحت هر شرایطی طوفان ،باد و شرایط نامساعد جوی این اتفاق افتاد مدلی داشته باشیم که بلافاصله مطلع شویم و در کمترین زمان ممکن مشکل را برطرف کنیم. ما در سال گذشته 5هزار مگاوات نیروگاه های جدید وارد شبکه کردیم.واحدهایمان را تعمیرات اساسی کردیم.در حال حاضر نیروهای صنعت برق از متخصص ترین آدم های فنی در کشور هستند.الان نیروگاه طرشت ما 50 سال عمر دارد.
ظاهرا از شرکت آلستوم هم برای بازدید آمده بودند آنها هم از تو مداربودن این نیروگاه با این سن تعجب کرده بودند.
بله دقیقا خودشان که آمدند اعتراف کردند که در هیچ کجای دنیا نیروگاهی ندارند که بعد از 50 سال همچنان در مدار باشد.حاضرشدند حتی برای هر واحد این نیروگاه دو واحد نیروگاه جدید بدهند اما این نیروگاه را ما به آنها بدهیم.ما مخالفت کردیم چون این سنبل پایداری برق ماست.همچنین تمام مشکلات و عیب های تمام شبکه های برق را شناسایی کردیم آن هم از طریق دستگاهی که گرماگرافی می کند. دوربین هایی هست که حساس به گرما است و با مانیتور کردن تاسیسات برق هرجا گرم باشد آن قسمت را با رنگ دیگری نشان می دهد.
این گرم بودن دلیلی بر خراب بودن بخشی از تاسیات است؟
دقیقا؛ در این شرایط مشخص می شود که این بخش اتصال ضعیفی دارد.درواقع در این شرایط برق از مسیر غیرعادی عبور می کند و اونجا را داغ می کند .به عنوان مثال چند روز پیش در ترانسفورماتور پست شیخ بهایی تهران عکسبرداری گرمایی کردیم که متوجه شدیم گوشه یکی از ترانس ها ایراد دارد. ساعت صفرروز بعداین ترانس را از مدارخارج کردیم وتا ساعت 5 صبح به مدار برگرداندیم. حالا اگر از قبل شناسایی نمی شد در ظهر گرما باراین ترانس افزایش پیدا می کرد و ترانس از مدار خارج می شد.بنابراین تعمیرات پیشگیرانه یکی از برنامه هایی است که به طور مرتبط در برق انجام می شود.
حالا اگر به هر دلیلی خاموشی ایجاد شود.چه برنامه ای دارید؟
مثلا چند شب پیش ساعت 20 دقیقه به 4 رعدوبرق شدیدی در تهران زد. رعدوبرق مستقیم به پست فراز بالای سعادت آباد برخورد کرد از مدار این پست را خارج کرد اما به دلیل نصب تجهیزات قوی ومناسب صدمه شدیدی ندید و ساعت 4 و 5دقیقه وارد مدارشد .ضمن آنکه در حال حاضر 50 هزار نفر نیروی واکنش سریع داریم که هر لحظه اتفاقی بیفتد سریعا در محل حادثه حضور پیدا می کنند.علاوه بر اینکه برق هر جایی قطع می شود مسوولین با ارسال پیامک در جریان قرار می گیرند.تمام حوادث مهم شبکه به صورت 24 ساعت کنترل و علاوه بر همکاران مسوول برای ما فرستاده می شود و ما از همین طریق پیگیری می کنیم.سیستم اتومات است.حتی اشکال جزئی هم به ما پیامک می شود.این حسایت باعث شده برای یک مشترک ارزش قائل شویم که برق آنها حتی یک دقیقه هم قطع نشود. بنابراین ایجاد ظرفیت های جدید، تعمیرات پیشگیرانه و نیروهای آماده کارسریع در 24 ساعت همه اینها باعث شده که حساسیت بوجود بیایدوشاهد خاموشی نباشیم.
تحریم ها در بخش برق ما تاثیری نداشته است؟
نه تاثیری واقعا نداشته فقط مارا در ساخت تجهیزات مصرتر کرده است.هر قطعه ای را بخواهید در دنیا می توانید پیداکنید اما همکاران ما در ساخت این تجهیزات پیشتاز هستند.
آقای مهندس از برق دزدی چه خبر؟
حدود 900 هزار اشتراک غیرمجاز حدود 4 سال پیش داشتیم.تو این مدت تمام اینها جمع آوری شد.چیزی به نام برق غیرمجاز نداریم.اما از زمان اجرای هدفمندی یارانه ها به اینور باید مراقبت کنیم که خلاصه مشکلی پیش نیاید.البته ما در جاهایی مثل خوزستان واقعا قیمت را خیلی پایین اوردیم متوسط تهران 48تومان و 5ریال در مناطق گرم 15 تومان و یک ریال اگر کسی در اهواز 3هزار کیلووات ساعت برق مصرف کند صورت حساب آن 33 هزار تومان خواهد بود.
به طور میانگین مصرف برق در مناطق گرمسیرچقدراست؟
99 درصد مشترکین در این مناطق زیر سه هزار کیلووات ساعت مصرف دارند.در دو ماه اگر 6هزار کیلووات ساعت هم مصرف کنند می شود 66 هزار تومان! همه این تمهیدات دیدیم که مشکلی پیش نیاید.اما ما مراقبینی گذاشتیم که به طور مستمر پیگیری می کنند تا مشکلی پیش نیاید.
ظاهرا بازار دلالی در بخش برق هم داغ شده.عده ای هستند که با گرفتن مبلغی و دستکاری در کنتورهای برق،میزان مصرف را پایین می آورند ؟
تعداد اینها بسیار کم در حد صفراست جریمه سنگینی هم دارد.
این جریمه ها در چه قالبی است؟
بستگی دارد.که چقدر انرژی مصرف شده و محاسبه شود چقدر از لحاظ هزینه ای ضرر به وزارت نیرو وارد شده است.برهمان مبنا هزینه های مازاد از مشترک گرفته می شودو در صورت لزوم به مراجع قضایی ارسال می شود.
این دستکاری ها در کنتورهای برق در کدام بخش بیشتر است؟
در همه بخش ها خیلی کم است اما معمولا در بخش خانگی دیده شده است.ضمن اینکه با هوشمندی شبکه این مسایل به حداقل می رسد.چراکه با هوشمندی شبکه کنتور در محل مصرف نصب نمی شود در نزدیکی ترانس نصب می شود که امکان دسترسی وجودندارد.ضمن اینکه اگر کوچکترین دستی به این کنتورها بخورد بلافاصله ما متوجه می شویم.
به عنوان سوال آخر بالاترین قیمت قبض برق بعد از هدفمندی یارانه ها و قبل از آن چه رقمی بوده است؟
اول اینکه بعد از اجرای این قانون کسی تاحالا به ما مراجعه نکرده که قبض اش مشکل داشته باشد.قبض برقی که تا الان بعداز هدفمندی صادر شده حدود130 هزار تومان بوده که متعلق به مشترکی بود که نزدیک هزار کیلووات مصرف کرده بود.حالا بعضی وقت ها می بینید در قبض ارقامی دیگر نوشته میشود مربوط به بدهی ماههای قبل بوده است. به قولی بدهی گذشته محسوب می شود. ولی قبل از هدفمندی ما رقم های خیلی بالاتری داشتیم.به عنوان مثال تابستان گذشته در مازندران قبض های 300 هزار تومانی هم داشتیم.
/22131
نظر شما