به گزارش خبرنگار خبرآنلاین، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری امروز خود با رسانهها که در محل این تشکل اصولگرا برگزار شد، در پاسخ به سوالی راجع به تشکیک وارد کردن به اصولگرایی جبهه پایداری خاطرنشان کرد: در مجموعه اصولگرایان نحله های فکری متفاوتی وجود دارد. اگر بخواهیم دو طرف این تفکر را تعریف کنیم یک طرف قضیه که جبهه پایداری هستند مدعی هستند اصولگرایی هر چه نابتر و خالصتر بهتر و بعد خلوص را به زعم خود تعریف میکنند. هنگامی که این مسئله مطرح میشود آنان میگویند تعداد برای ما مهم نیست. اما طیف مقابل تعریفی از اصولگرایی ارائه میدهد و میگوید که به جز افراد رسمی ضد انقلاب، همه رگههایی از اصولگرایی دارند. این افراط و تفریط مشکلاتی را به وجود میآورد که در اصلاح طلبان هم وجود داشت. ما دنبال این قضیه بودیم که اصولگرایی را در چهارچوب تعریف کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: توصیه ما به دوستان جبهه پایداری این است که مقداری دیدشان را باز کنند و مسایل را عمیق تر و واقع بینانه تر ببینند. تصور نکنند که هر قدر خود را محدودتر کنند مقبولیت شان بیشتر خواهد شد.
باهنر در خصوص جامعیت سازوکار 8+7 برای وحدت اصولگرایان گفت: اگر از نظر ریاضی همه اشخاص و طیفهای اصولگرا را دنبال کنیم خودمان یک مجلس می شویم. بقیه باید نماینده خود را در همان نمایندهها پیدا کنند. توصیه و خواهشم از سایر افراد و گروهها این است که بگردند از بین این هشت نفر نمایندگان خود را پیدا کنند. ما آمادگی داریم پیشنهادات دوستان را بشنویم و توجه جدی داشته باشیم.
وی راجع به احتمال افزودن نماینده رضایی و جبهه ایستادگی به ساختار 8+7 با تاکید بر اینکه ساختار 8+7 تغییری نخواهد کرد گفت: حتما آقای رضایی با تجربه ای که ما از ایشان داریم دنبال جدا شدن و ارائه لیست مستقل نیستند. تجربه نشان داده که آقای رضایی خیلی نرم تر و مدبرانه تر با مسایل برخورد می کند. ایشان هم قانع شدهاند که مسایل را مورد نظر خود را با دبیران کل جامعتین مطرح کرده و آقایان هم قبلا اعلام کرده بودند که آقای رضایی پیشنهادات خود را مطرح کند.
نایب رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ به اینکه چرا لاریجانی که خودش نماینده جبهه پیروان در انتخابات سال 84 بود، این بار نمایندهای مجزا در 7+8 دارد، گفت: زاوایای روشنی میان موضعگیری لاریجانی و جبهه پیروان خط اما و رهبری وجود دارد. البته صرف اینکه لاریجانی کاندیدای جبهه پیروان در انتخابات ریاست جمهوری گذشته بوده است به این معنی نیست که وی عضو جبهه بوده است.
به گفته وی، با بررسیهایی که شده است احساس شد لازم است غیر از سه ضلع اصولگرایی اگر آقایان لاریجانی و قالیباف بتوانند در کمیته هشت نفره اصولگرایان نماینده داشته باشند این جبهه جامعیت بیشتری خواهد داشت که این کار شد. آقای لاریجانی ظرفیت تشکیلاتی این را دارد که از سراسر کشور عضو تشکل داشته باشد.
وی در ادامه در خصوص حضور ضلعهایی مانند توکلی گفت: در این دوره تمام تلاش ما این است که بحث اضلاع را نداشته باشیم. چهرههایی مانند دکتر توکلی هم به تحولخواهان نزدیکاند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در واکنش به سوالی که به تلاش جبهه پایداری برای حذف نماینده لاریجانی در 8+7 اشاره داشت، گفت: موسسین جبهه پایداری بارها و بارها اعلام کردند که قطعا قصد ارائه لیست جداگانهای ندارند. برخی ها تصورشان در رابطه با سلوک اصولگرایی تند و افراطی است و برخی راجع به عده و عده نظر دارند. دوستان جبهه پایداری تصور میکنند که عده و عدهای دارند و احساس می کنند که باید چانه زنی داشته باشند که البته دوره چانه زنی گذشته است.
باهنر در پاسخ به سوالی راجع به برخی اظهارات مسئولین در خصوص احتمال دخالت دولت در انتخابات گفت: معمولا همه طیف ها و گروه ها نسبت به برگزاری یک انتخابات سالم و بدون حاشیه توصیه هایی را به مجریان انتخابات دارند. این توصیه لازم است ولی به معنای یک حرکت سازمان یافته برای ناسالم انجام دادن این انتخابات نیست. بلکه تذکری است تا تمامی دست اندرکاران انتخابات در تمامی حوزه ها و تک تک صندوق ها دقت داشته باشند و امانت را رعات کنند این تذکرات معمولی است و در هر دوره تکرار می شود.
باهنر در پاسخ به این سوال که طیفی از اصولگرایان میخواهند اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنند و برخی مخالف هستند نظر شما چیست؟، گفت: فکر میکنم اصلاحطلبان تحت عنوان اصلاحطلبی منعی برای شرکت در انتخابات ندارند. مهم این است که آنان مبانی اصلاح طلبی را تعریف کنند. موقعی فرد می گوید من اصلاح طلب هستم به این معنا که کل تمام اصول قانون اساسی تغییرکند. اگر اینها قانون اساسی و سیاستهای کلی را قبول نداشته باشد طبق قانون انتخابات؛ نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی مقام معظم رهبری تعبیری داشتند که از دید معارف اسلامی اصلاح طلب غیر اصولگرا نداریم و اصلا اصولگرای غیر اصلاحطلب نداریم. اگر یک نفر این طور اصلاح طلبی بود نه تنها ما با وی رقابت میکنیم، بلکه دست اش را می بوسیم و حتی ممکن است در لیست خود جای دهیم.
وی افزود: نکته دوم این است که اصلاحطلبان تکلیف و موضعشان را با فتنه 88 و سران فتنه مشخص کنند. با این شرایط ما از ورودشان به انتخابات استقبال میکنیم. رقبا فراتر از جریانات سیاسی هستند.
وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری در انتخابات مجلس برای ما بر پیروزی اصولگرایان ترجیح دارد، در پاسخ به خبرنگاری که معتقد بود گروه 8+7 بیش از اینکه عامل اتحاد شود منجر به اختلاف شده است؛ گفت: این تصور که اگر هیچ کس هیچ اقدامی نمیکرد، اختلافی پیش نمیآمد، به هیچ وجه درست نیست. تمام این تلاشها در جهت وحدت بیشتر است. وحدت هم سیاه و سفید نیست. ما برای وحدت نیز یک طیف صفر تا صد درصدی داریم. اگر بشود بین بیش از هشتاد درصد از اصولگراها یک جمع بندی و اتحاد بوجود بیاوریم خیلی خوب است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوال دوم خبرنگار ایرنا که پرسید آیا بهتر نبود به جای مشغول شدن به انتخابات به کارهای مملکت رسیدگی می کردید و هشت ماه زودتر از انتخابات به آن وارد نمی شدید؟، پاسخ داد: کارهای مهم مملکت دارد انجام می شود. حتی ممکن است برخی معتقد باشد که تمام کارهای دولت انتخاباتی است. کارهای مملکت دارد دنبال می شود و این طور نیست که تعطیل شده باشد. از سوی دیگر طبیعی است احزاب و گرایش های سیاسی بتوانند مدتی پیش از انتخابات با یکدیگر رایزنی و گفت و گو کنند. به صورت طبیعی سال پایانی مجلس وقت مناسبی برای شروع گفت و گوهای انتخاباتی است که ما نیز از امسال ورود به انتخابات را شروع کردیم.
وی در واکنش به سوالی که اینکه برخی از گروه های اصولگرا آهنگ جدایی سر داده اند گفت: معنای این حرف که ما می گوییم در تهران اصولگراها باید یک لیست بیرون بدهند این نیست که لیستهای ریز تشکیل نشود. اصلا مقصود این طور لیستها نیست. از این لیست ها صدها عدد وجود دارد. منظور ما این است که مردم احساس کنند در تهران دو لیست تشکیل شود و ما تلاش می کنیم که این اتفاق نیافتد.
به گفته وی، در انتخابات گذشته یک لیست به عنوان جبهه فراگیر اصولگرایان ارائه شد که لیست قویای نیز بود ولی خیلی حنای شان نگرفت. البته دها لیست دیگر در تهران منتشر شده بود. ما در سازوکار 8+7 آمادگی کامل برای مذاکره با گروه هایی که عده و عده دارند، داریم. ولی اشخاص و گروه هایی مدعی هستند که ما باید با آن ها کنار بیاییم که از این خبرها نیست.
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس در واکنش به اینکه بعد از انحلال کمیته سه نفره، احمدینژاد منفعل شده و بسیاری از این انفعال تفسیر به سکوت تاکتیکی کردهاند، گفت: ما موافق حضور رییس جمهور در انتخابات نبودیم و تا جایی که ما خبر داریم هیچ گاه ایشان علاقهای نسبت به ورود به انتخابات نشان ندادند. در همان جلسه سی نفره از اصولگرایان خود ایشان نیز اعلام کردند که رغبتی به این کار ندارند. بعد از جریاناتی که در دولت رخ داد و غیبت آقای رئیسجمهور از دولت، کمیته سه نفره نزد جامعتین رفتند و گفتند که از نظر ما کار تمام شده و ماموریتی نداریم. ولی جامعتین گفتند که شما از طرف ما مامور باشید و گروه هفت نفره تشکیل شد. آقای رییس جمهور هم خود اشتیاقی به ورود جدی به انتخابات نشان نداند که نظر ما هم همین امر درست است. اگر دولت به ماهو دولت به خصوص رییس جمهور در انتخابات به صورت یک حزب و فعال حزبی حضور داشته باشد به مصلحت نیست و ما نیز از سکوت رییس جمهور استقبال می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که مشایی کجاست؟ نیز گفت: اگر آقای مشایی را دیدید سلام ما را نیز برسانید. البته ایشان در دفتر رییس جمهور هستند و ماموریت خودشان را انجام می دهند ولی مدتی است رسانهای نمیشوند.
/29211
نظر شما