آقای پزشکیان! حفر 100چاه در دشت تهران و انتقال آب از دریای عمان هزینه های بیهوده است/ بحران کم آبی را هم تشدید می کند

دلم به حال دکتر پزشکیان می‌سوزد. او دولتی ورشکسته را تحویل گرفته و در اولین سال تشکیل دولتش با بحران‌های بسیار بغرنجی نیز درگیر شده است. وفاق را محور کارش قرار داده امّا زیاده خواهی طرف وفاق مجالی برای دولتش نگذاشته است.

به گزارش خبرآنلاین دکتر مهدی قمشی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اوتنگناها را خوب تشخیص داده امّا توانایی و یا امکان تغییر برایش اصلاً مهیا نشده است. برای مثال بخوبی تشخیص داده که در شرایط مشکلات بودجه‌ای کشور، دادن اعتبار مالی به برخی دستگاهها هیچ سودی برای مردم و کشور ندارد و یا حداقل اولویت ندارند، امّا به این مراکز و دستگاهها زورش نمی‌رسد و لذا علی‌رغم اینکه تشخیص درست است امّا عملاً درمان دشوار بلکه غیرممکن می‌نماید.

نا شکری نمی‌کنم کارهای خوبی هم انجام داده مثلاً در حوزه مسائل اجتماعی و باز شدن فضای عمومی کشور کارهای خوبی صورت گرفته، امٍّا کارهای انجام شده در حد قد و قواره قدرت و مسئولیت رئیس‌جمهور یک کشور نیست. خیلی از قول‌هایش روی زمین مانده و نتوانسته آنها را به سرانجام برساند.

متأسفانه در سال اول کارش، آسمان هم با کشورمان قهر کرده و دولت را علاوه بر ناترازی برق وارد مشکلات ناترازی‌های آب نیز نموده است تا اینجای کار دولت، ربطی به من به عنوان یک متخصص آب ندارد تنها به عنوان یک شهروند عادی می‌توانم ایشان را درک کنم و حیف و دریغا بگویم و البته از صمیم قلب دوستش دارم و برایش آرزوی موفقیت می‌نمایم.

با این مقدمه می‌خواهم وارد بحث خودم بشوم که نام هزینه‌های بحران‌زا بر آن نهاده ام. بله هزینه کردن برای هیچ و پوچ قطعاً بی‌معناست امّا از آن مهمتر این است که وقتی پول نیست هزینه کردن برای ایجاد بحران چه معنایی دارد؟ جناب آقای دکتر پزشکیان با همه حساسیتی که در مورد هزینه کرد بودجه‌های کشور دارند باید به این مقوله نیز ورود نمایند زیرا در این مقوله هزینه‌هایی صورت می‌گیرد که ظاهری آراسته و شبه علم دارند ولی نه تنها فایده‌ای به کشور نمی‌رسانند بلکه سبب مشکل و بحران نیز می‌شوند.

جناب آقای رئیس جمهور! لطفاً برای دولت خودتان و کشور با پیش بردن چنین پروژه‌های ظاهرالصلاح بدنبال ایجاد بحران جدید نباشید و از همین ابتدا جلوی آنها را بگیرید.

مثال‌ها در این مورد زیاد هستند امّا چند مورد را ذکر می‌کنم تا به عنوان نمونه در پیش روی شما باشند.

مورد اول این است: درحالی که رودخانه کارون از بی‌آبی رنج می‌برد و درحال حاضر در منطقه آبادان و خرمشهر ایجاد بحران نموده و در تابستان گذشته نیز به جهت کم آبی و شوری آب بسیاری از نخیلات آن منطقه از بین رفته اند، تحت فشارها و لابی‌های ناصواب، علاوه بر طرحهای انتقال آب گذشته که بیش از یک میلیارد مترمکعب آب را از سرشاخه‌های کارون و دز به سایر حوضه‌ها انتقال داده اند، طرح جدیدی به نام ماندگان برای انتقال بین حوضه‌ای آب از سرشاخه کارون به بهانه تامین آب شرب تصویب و به اجرا رفته که هیچ توجیه علمی و کارشناسی ندارد و فقط فشار و لابی است که انجام طرح را به پیش می‌برد و گر نه بدنه کارشناسی دستگاههای متولی امر واقف هستند که این طرح سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی و ایجاد بحران بیشتر منابع آب در پایین دست کارون خواهد شد.

مطمئن باشید پیشبرد این طرح و هزینه‌ای که در آن صرف می‌شود فقط سبب ایجاد تنش بین هموطنان خواهد شد و هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد.

مثال دیگر مشکل آب تهران بزرگ است که شورای تامین آب تهران و وزارت نیرو برای حل آن مجوز زدن 100 حلقه چاه جدید را در دشت تهران داده‌اند. این درحالی است که درحال حاضر دشت‌های تهران بزرگ به جهت برداشت بی‌رویه آبهای زیر زمینی سالیانه بطور متوسط با وضعیت حاد 19 سانتی متر فرو نشست زمین روبروست. زدن چاه‌های جدید ممکن است به صورت موقت مختصری تنش را کاهش دهد امّا قطعاً مشکل و بحران چندین برابری را در آینده نزدیک برای تهران در پی خواهد داشت.

مثال دیگر انتقال آب دریای عمان برای برخی استان هاست. گرچه این کار به عنوان یک کار پدافندی غیرعامل می‌تواند قابل توجیه باشد امّا در شرایط فعلی و با توجه به عدم مدیریت صحیح منابع و مصارف آب در مناطق مقصد، انتقال این آب‌ها، هم هزینه بسیاری بر کشور تحمیل خواهد کرد و هم مشکل مناطق مقصد را حل نخواهد کرد بلکه به تشدید بحران دامن خواهد زد.

مثال‌های دیگری می‌توان ذکر کرد، از جمله در حوضه کرخه، درحالی که نزدیک به دو برابر آورد رودخانه کرخه، در این مسیر مخزن سد ایجاد کرده‌ایم (یعنی دو برابر متوسط آبی که سالیانه از این مسیر عبور می‌کند) و از نظر علمی این رودخانه ظرفیت ایجاد سد مخزنی برای توسعه استفاده بیشتر از آب را مدت هاست از دست داده و به همین جهت سال هاست هورالعظیم حقآبه‌اش را نتوانسته دریافت کند و در چهار ماهه اخیر نیز دود بخش عراقی هورالعظیم شهرهای بسیاری در استان خوزستان را به تعطیلی کشانده،

با این وجود وزارت نیرو تحت تأثیر فشارهای این و آن برای ساخت سد جدید در مسیر این رودخانه باز هم اعتبارات جدید گرفته و درحال هزینه است تا خواسته یا ناخواسته مشکلات پایین دست رودخانه، از این که هست نیز بدتر شود.

معنی این هزینه کردها در بخش آب و محیط‌زیست کشور از نظر من هزینه‌های بحران زاست. مطمئناً از این گونه هزینه‌های بحران‌زا در حوزه‌های دیگر که از بودجه‌های عمومی کشور ارتزاق می‌کنند، بسیار یافت می‌شود.

آقای دکتر پزشکیان! حال که اراده کرده‌اید جلوی هزینه‌های بیهوده را بگیرید، تیمی تشکیل دهید تا این هزینه کردهای بیهوده و بحران‌زا را که ظاهری شبه علم دارند تشخیص داده و جلوی آنها را بگیرید. اهمیت این مسئله از مسئله هزینه دستگاه‌های بیهوده و بی‌ثمر کمتر نیست. می‌دانم کار دشواری است زیرا پشت اغلب این هزینه کردهای بحران‌زا نیز لابی‌ها و گروه‌های فشار و مافیایی خوابیده است که منافع ملی برایشان مهم نیست و بدنه وزارت نیرو و سازمان محیط‌زیست نیز توانایی مقابله با آنها را ندارند.

درگیر شدن با آنها کار آسانی نیست ولی شدنی است و البته منافع ملی بسیاری نیز از این رهگذر آزاد خواهند شد. فریاد شما در خالی بودن خزانه دولت و تقاضای همراهی مردم برای فائق آمدن بر این شرایط درست است امّا دیدن مصوبات و پیگیری هزینه‌های بحران‌زا و عدم توانایی مقابله با زیاده خواهی‌ها و لابی‌ها نیز قابل قبول نیست و مردم را از همراهی با شما دلسرد خواهد کرد.

17302

کد خبر 2139563

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 47
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۷:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    21 8
    اصلا قابل قبول نیست این مطالب. پزشکیان حتی در مواردی که روتین بوده ایجاد اختلال کرده. بطور مثال هزینه هایی که در اختیار دولت بوده و سالیان سال بر اساس افزایش حقوق افزایش داده می‌شد در دولت ایشان به یکباره با افزایش های عجیب و غریب و محیر العقول حتی بالای دویست درصدی مواجه شده است. فقط دست در جیب مردم دارد و هزینه های دولت را فقط از این راه می خواهد تامین کند متاسفانه
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    5 2
    شمامسئولین این کاررا انجام دهید تا کم آبی رفع شود بهتراست آقای پزشکیان هم برای پیگیری این موضوع اقدام کند
  • بهروز IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    20 0
    اینها رو توضیح دادید راهکار حضرتعالی چه میباشد؟؟؟
  • آرتمیس IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    13 20
    انتقال آب دریای عمان لازم ترین کاره و بهترین و اولین ترین با آب دریای عمان باید همه ایران آباد بشه
    • IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
      17 7
      طرح پوپولیستی نده سفره آبهای زیرزمینی رو خشک کردیم حالا رسیده نوبت دریای عمان.کم مونده اینهمه هزینه کنیم تا اونجام خشک بشه
  • آرتمیس IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    15 11
    انتقال آب دریای عمان لازم ترین کاره و بهترین و اولین ترین با آب دریای عمان باید همه ایران آباد بشه
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    26 1
    حتی آسمان نگاهشو از ما دریغ میکنه.چه کردید با ایران
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    10 15
    این دیگه نادانی کسیه که گفته انتقال آب از دریای عمان هزینه الکیه با هزاران دلیل میشه گفت انتقال آب دریا از طریق کانال بزرگ کشتی رانی تا کویر سمنان نه تنها هزینه بیهوده نیست بلکه فقط یک بار هزینه کردن و استفاده با هزاران بار منفعت بصورت ابد الدهری خواهد شد حال اگه هزینه اش زیاد است ابتدا تا استان کرمان انتقال یابد هم هم نکات ضعف و قوت آنها را برای اصلاح ضعف یاداشت کنند و هم از برگشت سرمایه آنها برای اجرای باقیمانده طرح استفاده کنند
    • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
      8 3
      اولا شیرین کردن آب دریا کاری بسیار پرهزینه و بشدت گران خواهد بود ضمن اینکه تکنولوژی آن را در مقدار کلان نداریم.ثانیا جدا از هزینه انتقال اگر مدیریت مصرف اصلاح نشود دریای عمان که سهل است اقیانوس هند هم خشک خواهد شد.در مورد دریاچه ارومیه هم در ابتدا کارنشناسان نابلد همین طرح های شما را ارائه میکردند که مگر ممکن است روزی دریاچه خشک شود؟!!!!
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    12 0
    باز در این دشت خشک تشنه میرانم میمانم میخابم میمیرم!!! حفر چاه سمه خالصه باز میخاید بحران روی بحران بوجود بیارید
  • بچه سید IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    18 2
    تنها راه نجات اینست که هر گونه موازی کاری در نظام حاکمیت جمع شود از صدر تا ذیل .عفو عمومی اعلام تا کسانی که علم و دانش خوبی دارند به کشور باز گردند و انگل پروری جمع شود .اصلا نیازی به قدرتهای خارجی نیست فهم این موضوع سخت نیست
  • ناشناس IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    8 18
    تنها راه نجات تهران از بی آبی انتقال آب از دریای عمان است
  • سکینه بی بی هاشم زاده IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    13 0
    تصفیه ی فاضلاب آهاااااااای می‌شنوید؟؟؟؟
  • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    13 3
    دلسوزی لازم نیست. حزب و اطرافیان ایشان با ولع بسیار دنبال کسب مقام ریاست جمهوری بودند.
  • IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    13 1
    آقا استاد دانشگاه شما راهکار تون چیه ؟؟فقط گفتید این کارها انجام نشود
  • یک ایثار گر فرهنگی IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    5 3
    چاه نزنند و از عمان آب نکشند ، چکار بکنند که علمی و کم هزینه باشد ، راه حلت چیه ؟
  • رضا IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    6 2
    هیچ راه کاری وجود نداره دیگه و این حضرات سنگ تموم گذاشتن تو همه چی
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    4 3
    نویسنده میگه نه حفر چاه نه انتقال از عمان . پس چی رو پیشنهاد میدن . دعا برای باران . صرفه جویی . انتقال از ناکجا اباد .ووووو
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    7 0
    سلام راهکار خودتان رامیگفتید
  • IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    11 1
    معیشت مان جور بود بی آبی هم اضافه بشه دیگه عالی میشه
  • ایران عزیز IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    7 1
    سلام .باید اول قبول کرد سیاستهای کلان اداره امور کشور هم در حوزه داخلی وهم خارجی غلط بوده بعد برویم سراغ دولتهای قبلی واکنون که درهمه امور بویژه حوزه آب نا کارآمد وبی توجه به این امر حیاطی بودنندکه امروز گرفتار آب شدیم قطعا اشکالات اساسی وزیر بنایی یکی یکی نمایان خواهد شد.من به پزشکیان رای دادم.اما مشخص شددولت ایشان در بحرانی ترین شرایط کشور بسیار ضعیف وناکارآمد هست .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین