کشف رازهای جدید اهرام شگفت انگیز فراعنه مصر

در بسیاری از مواقع جغرافی‌دانان برای درک اینکه کدام یک از مسائل زیست‌محیطی در گرم شدن کره زمین تاثیرگذار هستند، به گذشته نگاه می‌کنند تا بتوانند به پاسخ‌هایی دست بیابند. این بار مورد پژوهش کاخ های اصرار آمیز فراعنه مصر بوده است!

راحله کرمی: تحقیق جدیدی که روز 29 آگوست در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده، جزئیاتی را درباره چشم‌انداز مصریان باستان که به آنها اجازه داده تا اهرام ثلاثه جیزه مصر (که یکی از پدیده‌های نمادین ساخته دست بشر در دنیا به شمار می‌رود) را بسازند، ارائه می‌دهد.

کشف رازهای جدید اهرام شگفت انگیز فراعنه مصر

حالا و در این بررسی جدید، محققان دریافتند که در یکی از شاخه‌های خشک شده رودخانه نیل به نام شاخه خوفو، افراد به دنبال آبراهی برای انتقال ابزارها و مصالحی مثل سنگ به فلات جیزه برای ساخت اهرام ثلاثه جیزه بوده‌اند. شیشا هادر، جغرافی‌دان طبیعی دانشگاه اکس مارسی در فرانسه و نویسنده اصلی این تحقیق در توضیحاتی به این نکته اشاره کرده که رودخانه نیل منبعی حیاتی برای مردمان آن دوره بوده، نه فقط برای حمل و نقل، بلکه برای غذا، زمین برای کشاورزی و آب. او در این رابطه گفته:«سطح بالای آب در رودخانه نیل، نویدبخش ثبات به جامعه مصر باستان بوده. اما در مقابل، خشکسالی که نتیجه پایین آمدن آب رودخانه نیل بوده، فاجعه‌بار و دلیلی برای ناآرامی‌های اجتماعی و حتی گاهی جنگ‌های داخلی به شمار می‌آمده.»

در ماه می سال 2019، هادر و تیمش، بعد از حفاری زمین‌هایی در اطراف جایی که شاخه خوفوی رود نیل زمانی در آنجا جریان داشته، به بررسی گرده‌های گیاهان یافت شده در آن منطقه پرداختند. دوتا از سایت‌های تحقیق و بررسی در حوزه شاخه خوفو قرار داشتند و حدود 109 نمونه مربوط به دوره‌های قبل از تاریخ مصر (منتهی به سال 3100 قبل از میلاد مسیح) و دوره آغازین دودمانی مصر یا عصر تینیتی (بین سال‌های 3100 تا 2686 پیش از میلاد مسیح) جمع‌آوری شد تا مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرند و این گرده‌ها ، برپایه هفت الگوی گیاهی، به گروه‌های مختلف تقسیم شدند.

الگوهای پوشش گیاهی همراه با دیگر اطلاعات به دست آمده، از جمله فعالیت آتشفشانی در مجاورت آنجا که می‌توانست منجر به تغییرات آب و هوایی، تابش خورشیدی و سطح آب در آفریقا در آن دوره شود، به جغرافی‌دانان کمک کرد تا بتوانند تغییرات سطح آب در آن زمان را ردیابی کرده و تصویری از تغییرات و شرایط آب و هوایی مصر در هشت هزار سال اخیر ترسیم کنند. این جدول زمانی، تاریخ تکمیل اهرام سه گانه جیزه یعنی خوفو، خفره و منکوره که طبق پیش‌بینی‌ها به سال‌های 2686 و 2160 قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد را در بر می‌گیرد.

هادر در ادامه به این نکته اشاره کرد که از اینکه مهندسان باهوش در دوران پادشاهی آن دوره که می‌توانستند کاملا محیط اطراف خود و دینامیک رود نیل را برای تبدیل غیرممکن‌ها به واقعیت مهار کنند، حیرت زده و متعجب شده است.

او می‌گوید که مصریان باستان، در آن زمان قادر بودند تا بندری در لبه صحرا طراحی کنند تا کانال کوچک خوفو، بدون آنکه توسط خطر سیل تهدید شود، به آب متصل گردد. هادر در این رابطه گفته:«آنها دشت سیلاب زده در بخش غربی کانال را لایروبی می‌کردند و اجازه به جریان افتادن آب را می‌دادند و کشتی‌ها برای تامین تدارکات لجستیک برای سازندگان اهرام در آنجا حرکت می کردند.»

جوزف مانینگ، استاد تاریخ در دانشگاه ییل آمریکا معتقد است که تا قبل از این مطالعه، نحوه رسیدن آب به اهرام جیزه، کامل و دقیق درک نشده بود:« ما می‌دانستیم که جریان آب تا نزدیکی فلات جیزه می‌آمده و آنها بدین ترتیب سنگ‌ها را از معادن تورا (منبع اصلی سنگ‌های آهکی مصری‌ها) از طریق رودخانه به جیزه منتقل می‌کردند. من فکر می‌کردم که آنها کانال‌هایی مرتبط و متصل را می‌ساختند ولی این طور به نظر می‌رسد که این یک کانال طبیعی رودخانه است.»

کشف رازهای جدید اهرام شگفت انگیز فراعنه مصر

مانینگ در ادامه گفته که یافتن خصیصه‌های طبیعی رودخانه ، نحوه تعامل انسان‌ها و شیوه بهره‌برداری‌شان از محیط اطراف را در خلق پروژه‌های سختی مثل اهرام جیزه را مشخص می‌کند. البته یکی از نگرانی‌هایی که او در این پروژه به آن اشاره می‌کند، شیوه آنالیز اطلاعات درباره فوران‌های آتشفشانی در آن دوره توسط محققان است. یافته‌های آنها حکایت از آن دارد که فوران‌های آتشفشانی نقش پررنگی در نوسانات شاخه خوفو داشته که در این مورد خاص، منجر به کاهش سیل‌های تابستانی رود نیل می‌شده:« فقط وجود و وقوع یک فوران آتشفشانی، لزوما چیزی درباره شرایط رودخانه نیل به شما نمی‌گوید.»

مثلا برخی فوران‌های بزرگ آتشفشانی در مناطقی با عرض جغرافیایی بالا، مثل ایسلند یا آلاسکا، به‌عنوان موضوعی تاثیرگذار در مونسون‌های (باد و باران‌های موسمی) شرق آفریقا شناخته می‌شوند که می‌توانند باعث تغییر سطح آب در رودخانه نیل شوند. ولی مانینگ معتقد است که هر فوران آتشفشانی بر این موضوع تاثیرگذار نیست. او در این رابطه توضیح داده که برخی فاکتورهای دیگر مثل زمان وقوع این اتفاق در طول سال، موقعیت آتشفشان و ابعاد فوران آتشفشان بر روی واکنش‌های موسمی به عنوان مثال در خاورمیانه تاثیرگذار هستند.

کریستوف مورهنگ، متخصص ژئومورفولوژی در دانشگاه اکس مارسی فرانسه و یکی از محققان ارشد این تحقیق گفته که این تحقیق فراتر از شناخت منشا این بناهای عظیم است:« در عین حال این تاثیر انسان بر روی محیط و اهمیت باستان‌شناسی منظر نیز هست.»

کشف رازهای جدید اهرام شگفت انگیز فراعنه مصر

هادر توضیح می‌دهد:« ظهور و سقوط امپراطوری مصر باستان به تغییرات در رودخانه نیل بستگی داشته و نگاه و بررسی جامعه‌ای که با بهره‌برداری از اکوسیستم محلی به قدرت رسیده، می‌تواند نکات و اطلاعات خوبی درباره شرایط آب و هوایی امروز به دانشمندان بدهد.»

او در ادامه گفته:« مهم است بدانیم که چطور مسیر تاریخی آنها و محیط زیست، می‌تواند یک امپراطوری شکوفا شده مثل مصر باستان را هدایت کند. ولی دانستن اینکه تغییرات آب و هوایی و محیطی، دلیلی برای سقوط این امپراطوری بوده، نکته مهمی است که باید آن را درک کنیم، به ویژه اگر بخواهیم با چالش‌های آب و هوایی حال و آینده‌مان روبرو شویم.»

منبع: پاپ ساینس

کد خبر 1668767

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • خسرو IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    11 44
    اهرام مصر شاهکاری از قوم کاسی می باشد که به مصر رفته بودند
    • داود IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      33 6
      این جوک رو از کجا درآوردی؟
    • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      48 3
      هرچه خوبه زود خودتون به آن می چسبو نید
    • یوزارسیف IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۱
      0 0
      عزیزم درست میگه قوم کاسی با هشتصد سال اختلاف دوران
  • ایرانی IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    53 6
    عمر کره زمین تموم میشه -ولی اسرار ناشناخته مصر باستان تمامی نداره
  • ابی18 IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    19 29
    زیادم توجه نکنید اخبار رسانه هست نصف بیشتر دروغه
  • علیرضا مظلومی IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    25 48
    اهرام مصر ساخت آدم فضایی هاست
    • ایرانی IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      39 12
      این چرت وپرت از کجا اقتباس کردین .ادمهای فضایی زمین چکار می کردن . بیکار بودن امدن خرحمالی کنند .
    • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      24 3
      اهرم مصر ساخت دست بشر آدمهای فضای نبودند ساخت دست انسان تحقیق دانشمند کامل درست است
    • اهورا IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      18 2
      طرف این همه دلیل و داستان سرایی کرده و شعر گفته که بگه به بیگانگان ربطی نداره و کار ما خودمونه و اون زمان بلد بودیم ولی الان با گذشت چند هزار سال فراموش کردیم و بجای پیشرفت پسرفت کردیم و دیگه بلد نیستیم بسازیم
    • علی IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      13 6
      بیا پایین بچه
    • IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
      3 5
      شاید کار جن ها باشد... بعیده انسان بتونه سنگ چند تنی رو به ارتفاع 140 متری ببره بدون جرثقیل....
  • اهوازی IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    10 36
    ما سامی‌ها با مصری‌ها هم تباریم، هردومون از نژاد آفروآسیایی هستیم و اصالتا نسبمون هزاران سال پیش به یمن برمیگرده، بخاطر همین هم عربیَّت ک فرهنگ مشترک مردمان سامی هس رو راحت پذیرفتن، من هم به عنوان یه ایرانی اول به ایرانی بودنم و بعد هم به سامی بودنم افتخار میکنم.
  • رضا IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    21 5
    بنام خداوند مهربان همیشه فکر می کنیم گذشتگان ما کمتر می دانستند یا علم ریاضی وفیزیک وپزشکی علوم جدید است متاسفانه همیشه جنگ طلبی انسان وقدرت وثروت باعث زوال تمدنها و آثار آنها شده و خرابی های جنگ از جمله به آتش کشیدن تمدن رقیب علوم گذشتگان را از بین برده وحال مشکل است بپذیریم که در گذشته دانشمندان قادر بودند آب و هوا ی پنجاه سال را پیش بینی کنند وانسان هر گاه مسئله ای را نمی تواند بپذیرند سراغ فضایی ها و خرافات می گردد جنگ فقط انسانها را نابود نمی کند بلکه تمدن وعلوم را هم ازبین میبرد مثل علم ساخت اهرام درمصر باستان یا همین تخت جمشید خودمان قوم ایرانی به گواه تاریخ ودانشمندان که به تازگی در مناطقی از لرستان کاوش کرده اند قدمت پنجاه هزار ساله دارد ما نمی گوییم دیگران می گویند؟
    • Sali IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
      2 0
      نه ایرانی بودن افتخار داره و نه سامی بودن و نه هیچ قوم و نژاد دیگه ای. فقط انسان بودنه که افتخار داره.
  • اهورا IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    5 11
    اصلا نمیدونم چرا من وقت خودم رو هدر دادم این شعرهای مزخرف شما رو بخونم .حالا باز خیلی وقت پیش یکجا هم نوشته بود که نصف بیشتر ابولهول زیر آب بوده و این رو از جنس فرسایشش متوجه شدن .حالا اونم که نزدیک جیزه هست پس همه رو با قدرت آب ساختن راستی کوروکودیلهاش هم از آدم میترسیدن اون زمان که خیلی داشته و اون رودخانه و جهت آب مبارک جوری بوده خودش ریاضی فیزیک بلد بوده بدون کوچکترین ایراد ریاضی فیزیکی دقیق در جای درست که با فلان ستاره ها همخوانی کنن درست شدن مطلب شما رو هم یک کلاس اول با عرض معذرت چرند میدونه شما تنها هدفتون اینه که اثبات کنید و یا کاری کنید که این آثار یا بقیه آثار مهم به فرازمینیها مربوط نشن و بگید دیدید ما درست گفتیم این اصل جریانه وقتی دانشمند یا محقق ها قدمت دقیق اهرام و مجسمه ابولهول رو نمیدونن و اختلاف نظر چند هزار ساله دارن چطور میخا اینو تشخیص بدن و افتخار هم بدونن حالا چرا فرعون داخل حرم بزگ نیست مگه برا اون نبوده خب باید اونجا باشه .حتی هنوز عرضه داخل رفتن و درهای مخفی حرم نشدن اونوقت رو ساختش نظر میدن . باید خندید واقعا خسته نباشن
    • . IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۱
      3 1
      تو دلیلت چیه که این کارا رو فضایی ها انجام دادن چطور میخوای اثباتش کنی اینا کار مصری ها بوده همش
  • رضا IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    17 28
    هم اهرام مصر هم پاسارگاد موارد مبهم و پنهان زیادی داره.‌ چطور آن رمان که هیچ ماشینی نبوده چطور سنگ های چند تنی دا از کوههای اطراف به آنجا آوردن و روی هم قرار داده اند یا اهرام مصر به آن عظمت را ساخته اند.‌ممکنه از چیرهای ماورائ طبیعی و آدم فضایی ها کمک گرفته باشند انسان معمولی که حداکثر می تونه ۲۰۰ کیلو سنگ را جابجا کنه بعیده همچین عظمتی را خلق کنه..
    • حمید IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۱
      1 0
      کار انسان بوده توسط برده ها ساختنش
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    16 20
    اسرار کجا بود بابا، یه مقدار سنگ بزرگه که گذاشتن رو هم رفته بالا داخلشم پره
  • IR ۰۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    6 0
    ساخته دست چینی هاس
  • IR ۰۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
    1 0
    در اینکه ادم فضایی ها هستند شکی نیست من خودم دیدمشون که به فضا میرفتند اونم با اسانسور فقط چیزی که هست ما الان قادر به دیدنشون نیستیم
    • Sali IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
      0 0
      آسانسور نبود پله برقی بود
    • محمد IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
      0 0
      همون طور ک ما الان پراید رو می‌سازیم اونها هم اهرام ثلاثه رو ساختن چون ساخت پراید از ساخت اهرام خیلی سخت تره و آیندگان نیز بر ما متعجب خواهند شد ک ما با این ماشین چطوری مسافرت می‌رفتیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین