رسانه دولت: جنگ بر سر ابرها ، عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان!

ایرنا نوشت: گرم‌ و خشک‌تر ‌شدن هرچه بیشتر خاورمیانه بر اثر تغییرات اقلیمی، برخی کشورهای منطقه را واداشت به دنبال گرفتن باران بیشتر از ابرها باشند. در این میان سایر کشورها نیز تلاش می‌کنند که از این قافله عقب نمانند.

تارنمای نیویورک تایمز چاپ آمریکا در گزارشی نوشت: با خشک شدن خاورمیانه و شمال آفریقا، کشورهای این منطقه مسابقه‌ای را برای تولید مواد شیمیایی و به‌کارگیری تکنیک‌هایی آغاز کردند که امیدوار هستند، بتوانند از طریق آنها قطرات باران را از ابرهای بی‌ثمر، خارج کنند.

در حالی که کشورهای ثروتمند مانند امارات، صدها میلیون دلار برای این هدف، هزینه می‌کنند، سایر کشورها در حال پیوستن به این مسابقه‌ هستند و تلاش می‌کنند قبل از اینکه دیگران همه‌جا را خشک کنند، سهم عادلانه‌شان را از باران به‌دست آورند؛ هرچند درباره اینکه با استفاده از این روش می‌توان به اندازه کافی باران تولید کرد که ارزش این میزان از تلاش و هزینه را داشته باشد یا نه، سؤالاتی جدی مطرح است.

مراکش و اتیوپی نیز برنامه بارورسازی ابرها را دنبال می‌کنند. عربستان سعودی به‌تازگی یک برنامه را در مقیاس بزرگ آغاز کرده است و ده‌ها کشور دیگر خاورمیانه و شمال آفریقا در حال بررسی آن هستند.

چین بزرگ ترین برنامه را در سراسر جهان دارد و تلاش می‌کند ابرها را وادار به باریدن بر روی رودخانه یانگ‌تسه کند که در برخی نقاط در حال خشک‌شدن است.

در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، حاکمان امارات متحده عربی دریافتند که حفظ ذخایر فراوان آب به اندازه ذخایر بزرگ نفت و گاز این کشور اهمیت دارد. در حالی که در سال ۱۹۶۰ میلادی، زمانی که جمعیت این کشور کمتر از ۱۰۰ هزار نفر بود، آب کافی برای حفظ جمعیت این کشور کوچک وجود داشت. تا سال ۲۰۲۰ میلادی، جمعیت این کشور به حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش یافت و تقاضا برای آب نیز زیاد شد.

بر اساس یک مقاله تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۱ میلادی چاپ شد، ساکنان امارات تقریباً ۱۴۷ گالن برای هر نفر در روز مصرف می‌کنند، در حالی که میانگین مصرف جهانی آب به ازای هر نفر ۴۷ گالن است.

بسیاری از دانشمندان درباره کارایی بارورسازی ابرها تردید دارند و معتقدند این علم هنوز به اثبات نرسیده است. یکی از مشکلات بر سر راه آنها این است که پس از بارورسازی ابرها نمی‌توان مطمئن بود که این ابرها می بارند یا خیر. همچنین همه ابرها امکان تولید باران را ندارند و حتی ممکن است ابری که مناسب بارورسازی به‌نظر می‌رسد، رطوبت لازم را نداشته باشد یا ابرها به جای باران، برف تولید کنند یا ابری که برای بارش باران در امارات بارور شده است، در اثر وزش باد، باعث توفان در بوستون شود.

در تابستان ۲۰۱۹ میلادی، بارورسازی ابرها باعث بارش بارانی شدید در دبی در امارات شد. شدت باران به قدری بود که مقامات شهری مجبور شدند آب را از مناطق مسکونی و مرکز خرید مجلل دبی خارج کنند.

باروری ابرها در سال ۱۹۴۷میلادی (۱۳۲۵ شمسی) آغاز شد؛ یعنی وقتی محققان جنرال الکتریک بر اساس یک قرارداد نظامی برای یافتن راهی برای یخ زدایی هواپیماها در هوای سرد و ایجاد مه برای مبهم‌کردن حرکات نیروها تلاش خود را آغاز کردند.

برخی از این تکنیک‌ها در ویتنام هم برای طولانی‌تر کردن فصل باران‌های موسمی به کار گرفته شد تا تأمین نیرو برای ویتنام شمالی دشوارتر شود.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1669411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • احمد IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    66 1
    رو زمین که همه دریا و جنگل و رود و همه چی رو از بین بردین، حالا نوبت آسمونه...
  • سعید‌ازشیراز IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    37 2
    جنگهای‌اینده‌برسراب‌خواهد‌بود!!‌این‌بسیار‌جدیست‌!!
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    32 5
    زمان قبل هم میگفتن ابرهای ایرانو روسیه میدذده. ما میخدیدیم. مثل اینکه حالا راسته واقعا
    • ناشناس IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      0 2
      روسیه خشک نیست و نیازی به ابر دازدی نداره یه کم تحقیق کن
  • اسفندیار IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    19 57
    سلام بدون کمک از اینگونه ابزارها هم میتوان ابرهای باران زا فعال کرد،کافیست از خداوند متعال درخواست باران کرد،البته نمازرانبایدفراموش کرد.
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    24 5
    چقدر مسخره بشر طبیعت را از بین میبره بعد در تلاش آن قسمتش که براش منفعت داره را به طور مصنوعی تولید کنه، من که واقعا متاسفم برای اینقدر خودخواهی. بعد هم ته این ماجرا مشخص نیست. همه این کارها باعث گرمتر شدن زمین میشه و نهایتش منجر به خشکی بیشتر و بیشتر؛ بهتر سبک زندگیمان را تغییر بدهیم و کمتر طبیعت را از بین ببریم و درست مصرف کنیم
  • IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    4 1
    دزدی آب می تواند با تقویت تابش خورشید بر یک کشور و افزایش تبخیر در آنجا و جابجایی ابرها هم صورت گیرد یا کشوری از سر دشمنی نانو ذرات آنتی باروری رو روی ابرها پاشیده تا باعث عدم بارش در آن کشور شود... البته کشورها مشت تکنولوژی شان رو برا دیگران باز نمی کنن بخاطر همین بهتره به فکر دور کردن دشمنان تا هزار کیلومتر از مرزهایمان باشیم در غیر اینصورت دشمن بدون هزینه حتی یک گلوله توپ با خشکسالی مارو به زانو درخواهد آورد
  • ایرانی IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    5 1
    در این مقاله که از ایران نامی برده نشده چنان نوشتید که من ذوق زده شدم.
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    6 1
    بخش اعظم ابرهایی که از ایران میگذرن از دریای مدیترانه و به واسطه وجود بادهای مدیترانه ای که از غرب به شرق میوزن، هستش بنابراین بین ایران و عربستان یا امارات که یکی در جنوب غرب و دیگری در جنوب فلات ایران قرار دارن، رقابتی بر سر ابر نمیتونه شکل بگیره.
  • احمد IR ۲۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    5 0
    خدا بخیر کنه
  • IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    0 0
    امید خدا هرجای دنیا ابرهارا بارور کردن بیایین در کشور ایران هم ببارند
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    1 1
    سلام. سیاست نزد ایرانیان است و بس. سیاست یک تکنیک است .وربطی به شیخ نشینان خلیج فارس ندارد.
  • مهرآن IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    1 0
    این ک میگی هر نفر در روز ۱۴۷ گالن مصرف آب دارن ،گالن هارو چند لیتری حساب کردی ؟!!!!
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    اجازه بدهید این پولهای باد آورده عربستان وامارات خرج باورسازی ابرها شود چون ابرهای باران زا که حد ومرز نمی شناسند ازکجامعلوم که ابرهایی که آنها بارور می کنند بر روی کشور ایران نبارد.؟
  • MD ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    با انتقال آب دریای عمان به دریاچه های شور فلات مرکزی در فصل بارش رطوبت کافی تولید و نیاز به جنگ ابرها دیگر نمی باشد که در ارتفاعات فلات مرکزی شاهد بارش های مناسب خواهیم بود
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    اگه بشربازمین آشتی کنه وبه فکرطبیعت باشه زمین هم دوباره درنعمت هاش رو به روی انسانها باز میکنه این راهش نیست همه ماباید محافظ محیط اطرافمان باشیم تا دنیا کمکم درست بشه ولی افسوس از زیاده خواهی و طمع بشر
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    این ها که از تکنولوژی هارپ هم استفاده می‌کنند.
  • IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    0 0
    فکر نکنم حکومت ایران از جگرش کنده بشه پولی بابت این کار خرج کنه ،