بزرگترین کارخانه جذب کربن جهان ساخته شد/ عکس

دیجیاتو نوشت: دو شرکت می‌خواهند نیروگاه جذب کربنی در آمریکا بسازند که مقیاس‌پذیر است و می‌تواند در نهایت سالانه ۵ میلیون تن CO۲ از هوا خارج کند.

ایالت وایومینگ آمریکا قرار است به‌زودی میزبان بزرگ‌ترین نیروگاه جذب کربن دی‌اکسید از هوا شود. این پروژه با نام Project Bison، طبق برنامه سال آینده آغاز به کار می‌کند و با افزایش مقیاس می‌تواند تا پایان دهه جاری سالانه حداکثر پنج میلیون تن CO۲ را از هوا خارج و در زیر زمین ذخیره کند.

بیشتر بخوانید:

شرکت CarbonCapture می‌گوید پروژه Bison اولین نیروگاه جذب مستقیم هوا با قابلیت مقیاس‌پذیری در آمریکا خواهد بود. این شرکت لس آنجلسی در این راه با کمپانی دالاسی Frontier Carbon Solutions همکاری می‌کند که وظیفه ذخیره‌سازی کربن در زیر زمین را برعهده می‌گیرد.

دستگاه‌های این مرکز کربن دی‌اکسید جوی را به داخل خود کشیده و از طریق مواد جاذب آن‌ها را جذب می‌کنند، سپس این مواد در معرض گرما قرار می‌گیرند تا به کربن دی‌اکسید متمرکز تبدیل شوند. در نهایت می‌توان از این CO۲ متمرکز برای تولید سوخت یا نسل بعدی بتن‌ها استفاده کرد.

بزرگترین کارخانه جذب کربن جهان ساخته شد/ عکس

شرکت «کربن کپچر» می‌گوید سیستم آن‌ها به شدت ماژولار است. راکتورها می‌توانند در ماژول‌هایی به اندازه کانتینرهای مخصوص حمل و نقل جا شوند و روی هم قرار بگیرند. از این رو، می‌توانند منابعی مثل برق و گرما را با هم شریک شوند و به راحتی آرایه‌های بزرگ‌تر بسازند.

ایالت وایومینگ از آن جهت برای اجرای این پروژه انتخاب شده که همین حالا به مقدار زیادی انرژی تجدیدپذیر دسترسی دارد و از نظر چارچوب‌های قانونی برای ذخیره‌سازی کربن مناسب‌تر است. فاز اول این پروژه که قرار است از سال آینده شروع به کار کند، سالانه ۱۰ هزار تن کربن دی‌اکسید را از هوا خارج خواهد کرد.

کربن کپچر سرمایه‌گذاری زیادی روی لایحه جدید دولت آمریکا موسوم به «قانون کاهش تورم» کرده است. این لایحه به شرکت‌های فعال در زمینه استخراج کربن از هوا اجازه می‌دهد تا به ازای جذب هر تن کربن و ذخیره‌سازی آن در زیر زمین، ۱۸۰ دلار معافیت مالیاتی دریافت کنند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1675761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =