تا زمانی که هرمان کاین اعلام نکرده بود، قصد دارد نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شود، کسی وی را در خارج از ایالت جورجیا نمیشناخت. این سیاهپوست ٦٥ ساله که متولد ممفیس است در زمان ریاستجمهوری بیل کلینتون کمکهای بیشائبهای به وی در خصوص اصلاحات سیستم درمانی در سال ١٩٩٤ انجام داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روزنامه هاآرتص در گزارشی در باره هرمان کاین آورده است:
« هرمان کاین در حلقههای تی پارتی (جمهوری خواه) از محبوبیت بسزایی برخوردار است و نتایج نظرسنجیها در میان محافظهکاران نشان میدهد که عملکرد وی مطلوب بوده است.
روزی که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا پس از کشمکشهای فراوان سندی را امضا کرد که طی آن دولت آمریکا اجازه مییافت به استقراض ادامه دهد، کاین در مصاحبهای با روزنامه هاآرتص گفت: آنها مشکل را حل نکردند فقط چکی به ارزش ٤/٢ تریلیون دلار به اوباما دادند. ما باید سقف استقراض را تغییر ندهیم و راهی برای کاستن از قرضهای خود بیابیم. آنها به جای این کار پیشنهادی را مطرح کردند که در آن از مشکلات و مسائل چشمپوشی شده بود به این ترتیب نتوانستند مشکل را حل کنند.
وی همچنین اظهار داشت: نکته دیگر این است که باید بررسیهای لازم در این خصوص به عمل آید که کاهش بودجه در کدام بخشها انجام گیرد. اگر آنها نتوانند موقعیتهای مناسب را پیدا کنند، مشکلات دیگری بر سر راه اوضاع نابسامان اقتصادی آمریکا قرار خواهد گرفت.
کاین اوباما را به علت عملکرد نامناسب در رهبری آمریکا مورد عتاب و سرزنش قرار داد و گفت: دستکم یک سال پیش رئیسجمهوری و دولت از این موضوع آگاهی داشتند که چه اتفاقی قرار است به وقوع بپیوندد. در آن مقطع زمانی یک رهبر میتوانست برنامهای را تدوین کند.
اگر من رئیسجمهور بودم، برنامهای در نظر میگرفتم که در آن مخارج چیزهایی که کاملا ضروری هستند، تامین شود. از جمله این ضروریات میتوان به مخارج نیروهای نظامی، امنیت اجتماعی و نیز هزینههای درمانی اشاره کرد. سپس سایر مخارج تا ٤٠ درصد و بیشتر قابل کاهش است. برای برخی بخشها این کاهش تا ٧٠ درصد و برای برخی دیگر تا ٢٠ درصد ممکن است. به نظر میرسد این نوع کاهش بودجه معقول باشد.
وی اطمینان دارد که آمریکا منابع کافی را برای ادامه حیاتش در اختیار دارد و در صورتی که منابع انرژی در آمریکا متحول شود و وابستگی به نفت وارداتی کاهش یابد، واشنگتن میتواند با اقدامهای خود به کاهش قیمت جهانی نفت برسد.
کاین معتقد است، قدرت نفوذ جنبش تی پارتی در حال افزایش است. وی طرحهای بسیاری برای ایجاد شغل و بهبود اوضاع اقتصادی در ذهن دارد. سوابق مدیریتی در حوزه اقتصادی در کارنامه کاین به چشم میخورد. وی در سال ٢٠٠٤ برای حضور در سنا نامزد شد، اما نتوانست در انتخابات پیروز شود. با این حال وی این شکست را نقطه ضعفی برای خود نمیداند و میگوید: هر جا که سخنرانی میکنم و میگویم برخی افراد این موضوع را که من تاکنون سمتی رسمی نداشتهام، به عنوان نقطه ضعف در نظر میگیرند، شنوندگان بلافاصله شروع به تشویق میکنند. این مساله از دیدگاه بسیاری نقطه ضعف نیست.
تاکنون کاین تنها نامزد سیاهپوست در انتخابات ریاستجمهوری سال ٢٠١٢ است. حزب جمهوریخواه در میان رایدهندگان آمریکایی - آفریقایی به طور عمده از محبوبیت چندانی برخوردار نیست. کاین میگوید: من به این موضوع افتخار میکنم که آمریکا میتواند فردی سیاهپوست را به عنوان رئیسجمهور برگزیند.
با این حال کاین از عملکرد باراک اوباما ابراز ناامیدی میکند چراکه سیاستهای وی ناکام بودهاند و تصمیمگیریهای نادرست و رهبری نامناسبش به حرکت آمریکا به سمت و سوی سیری قهقرایی منجر شده است.
کاین میگوید: در حال حاضر بسیاری از سیاهپوستان آمریکایی موضعی محافظهکارانه اتخاذ کردهاند. آنها دیگر خود را جمهوریخواه تلقی نمیکنند چرا که جمهوریخواهان وجهه خود را از دست دادهاند.
اما کاین مخالفانی نیز دارد، جامعه لاتین نسبت به موضع قاطعانه وی در قبال مهاجرت غیرقانونی ناخشنود است. از سوی دیگر اظهارات کاین در خصوص عدم تمایلش به انتصاب مسلمانان در کابینهاش و نیز حمایتش از مخالفتها با ساخت مساجد موجب انزجار مسلمانان شده است. وی در ملاقات با نمایندگان جامعه مسلمانان آمریکا گفت: از نظر من در دادگاههای آمریکا جایی برای قوانین شرعی مسلمانان وجود ندارد.
به علاوه کاین اعلام کرده است: موضع من به گونهای است که به طور قطع از اسرائیل حمایت میکنم. من این موضوع را بیش از هر نامزد دیگری مطرح و مورد تاکید قرار دادهام. در صورتی که کشوری با اسرائیل دربیفتد، با آمریکا درافتاده است. روابط با اسرائیل از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی در خصوص روابط با جهان اسلام میگوید: نمیدانم ارتباط با مسلمان به چه نتیجهای خواهد رسید. من برای آرام کردن اذهان مسلمانان و تغییر نگرش آنها نسبت به آمریکا اقدامی نخواهم کرد. با این حال این به معنای چشمپوشی کامل از این مساله نیست. هر جا که فرصتی برای برقراری صلح در منطقه فراهم باشد، آن را غنیمت خواهم شمرد و از آن برای بهبود اوضاع بهره خواهم جست. اما وقتی احتمال برقراری صلح چندان چشمگیر نیست، برای انجام غیرممکنها تلاش نخواهم کرد.
کاین میگوید: آمریکا هنوز هم یک ابرقدرت است، اما ما لغزشهایی داشتهایم. ما از دیدگاه اقتصادی یک ابرقدرت هستیم اما اقتصاد در حال حاضر با مشکل مواجه شده است. ما یک ابرقدرت نظامی هستیم اما رئیسجمهور باعث تضعیف اراده نظامی ما شده است. ما کشوری هستیم که مردم در آن از زندگی لذت میبرند اما مشکلات اقتصادی در ایام اخیر از لذت مردم کاسته است. ما یک ابرقدرت هستیم، اما برای اینکه ابرقدرت باقی بمانیم، باید تغییراتی را در سیاستهایمان اعمال کنیم.»
5151
نظر شما