ویرجینیا وولف بعد از حل مشکلاتی که با ناشران برای انتشار آثارش پیدا می‌کند، در جایى خطاب به دوستى مى‏نویسد: «اگر مى‏خواهى پیشرفتى در هنر داشته باشى، در کنج اتاقت گریه نکن، راه‏هاى به وجود آوردن آثار خودت را بیافرین.»

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «ویرجینیا وولف» زندگینامهٔ انتقادی ویرجینیا وولف به قلم جان لیمن به تازگی از سوی انتشارات هرمس با ترجمه احمد کسایی‌پور منتشر شده است.

ویرجینیا وولف، در سی سالِ میان ازدواج تا مرگش در 1941، پانزده کتاب نوشت، از جمله رمانهای دوران‌سازِ «به سوی فانوس دریایی» و «خیزابها» و کتاب مستدل درخشانی در دفاع از حقوق زنان، «اتاقی از آنِ خود»، همین‌طور مقاله‌ها وجستارها و داستانهای بیشمار، و یک دفتر خاطرات مفصل و پردامنه: دستاوردی حیرت‌انگیز برای زنی که از بیماری روانی رنج می‌بُرد.

ویرجینیا وولف علیرغم ستیز درونى با خودش بسیار شجاع بود. این شجاعت در جاى جاى زندگیش دیده مى‏شود. زمانى که براى آثارش ناشر پیدا نمى‏شد تصمیم گرفت با همسرش لئونارد در بهار ۱۹۱۷ انتشارات هوگارد پرس را راه‌اندازی کند تا بتواند آنچه را دلش مى‏خواهد بنویسد و نه آنچه که ناشران از او مى‏خواهند.

او در جایى خطاب به دوستى مى‏نویسد: «اگر مى‏خواهى پیشرفتى در هنر داشته باشى، در کنج اتاقت گریه نکن، راه‏هاى به وجود آوردن آثار خودت را بیافرین.»

وولف را یکى از برجسته‏ترین و شاخص‏ترین نویسندگان نیمه اول قرن بیستم و همپاى جویس و پروست مى‏دانند و با احترام فراوان از او و آثارش یاد مى‏کنند. در تاریخ ادبیات شاید در هر سده یکى دو تن نظیر او پیدا شوند، زیرا از نبوغ و جنونى برخوردار بود که نزد کمتر کسى یافت مى‏شود. به همین دلیل و به علت آسیب‌هاى روانى و جسمى که دیده بود، چند بار دست به خودکشى زد و عاقبت در ۱۹۴۱ در بحبوحه جنگ دوم جهانى موفق شد به ۵۹ سال عمر پربار خود خاتمه دهد!

اما میراث او، غیر از یادداشت‌هاى روزانه و نامه‏ها که حجم عظیمى دارد، همچنین نقد و نظر که به صورت کتابهاى مستقل یا مقاله چاپ شده و پاره ناچیزى از آنها نیز به پارسى در آمده، ۹ رمان است. دو رمان اول او، «سفر به بیرون و شب و روز»، به سبک کلاسیک نویسندگان زمان خود، نظیر فورستر، نوشته شده است. اما از رُمان سوم، یعنی «اتاق جیکوب» به جستجوى شگردهاى روایى تازه‏اى برآمده که با در هم ریختن زمان و مکان، دل گویه، سیلان ذهن و حدیث نفس همراه بوده است و این شگردها را به زعم بسیارى از صاحبنظران هم‌عصر خود تا امروز در سه رُمان «خانم دالووى، به سوى فانوس و موج‌ها» به کمال رسانده است.

کتاب «ویرجینیا وولف» زندگینامهٔ انتقادی وولف به قلم جان لیمن، سرگذشت مصور منحصر به فردی است از زندگی خود ویرجینیا، «حلقهٔ بلومزبری» و دنیایی که ویرجینیا وولف در آن می‌زیست.

بنابراین گزارش، جان لیمن، شاعر، منتقد، زندگینامه نویس و سردبیر برجسته انگلیسی، سالیان بسیاری با «انتشارات هوگارت» همکاری داشت، همان مؤسسه نشری که لئونارد و ویرجینیا وولف در سال 1917 بنیاد گذاشته بودند. چاپ اول این کتاب به تازگی از سوی نتشارات هرمس با ترجمه احمد کسایی‌پور در شمارگان 2000 نسخه و قیمت 4000 تومان روانه بازار نشر شده است.

هموطنان تهرانی برای تهیه این کتاب‌‌ کافیست با شماره 88453188 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.

292/60

کد خبر 167831

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین