زن و شوهر فرهنگی با زبان روزه خودشان را از شهرک راه آهن به خیابان ویلا رسانده بودند تا از بیمه آتیه سازان حافظ سوال کنندکه چرا سایت شرکت، ثبت نام آنها را نمی پذیرد و ایراد بنی اسرائیلی می گیرد. مسئول اطلاعات شرکت، با دادن شماره ای آنها را به زیرزمین می فرستد تا ببینند آیا بیمه تکمیلی آنها در رایانه ثبت شده است یا نه . خانمی از پشت باجه به آنها می گوید که بیمه تکمیلی آنها ایرادی ندارد و آنها را به طبقه دوم نزد دکتر.... می فرستند . دکتر بدون معطلی آنها را به ساختمان اموراداری در انتهای کوچه و جنب ساختمان وزارت آموزش و پرورش هدایت می کند. دو مرد در کیوسک اطلاعات نشسته اند، یکی از آنها فورا می گوید باید به اداره بازنشستگان پارک شهر بروید. زن و مرد بازنشسته به هم نگاه می کنند. سایه تردید در چشمانشان نشسته است. مرد می گوید: "کار از محکم کاری عیب نمی کند"، سراغ مسئول بالاتر را می گیرند. به طبقه دوم هدایت می شوند . در آنجا مردی که به شدت عصبانی است،می گوید: کی شما را اینجا فرستاده؟... باید به مناطق خود مراجعه کنید... خانم بازنشسته ای که تازه از راه رسیده می گوید: ای کاش همه را ثبت نام می کردند و از آنهایی که مایل به استفاده از این بیمه نیستند می خواستند که عضویت خود را لغو کنند.
مهلت ثبت نام بیمه طلایی بازنشستگان فرهنگی باردیگر تا روز شنبه بیست ونهم مردادماه تمدید شده است . شنبه آخرین مهلت است و گفته اند که دیگر تمدید نمی شود. سال گذشته بیمه طلایی فرهگیان شاغل به اجرا درآمد. همان زمان فرهنگیان گفتند اگر این بیمه شامل دوره بازنشستگی نشود، چه فایده ای دارد؟ بازنشستگی آغاز بیماری های سنگین ، جراحی های پرهزینه و مخارج کمرشکن درمانی است. خوشبختانه پس از بارها وعده و منت گذاشتن، سرانجام قرارداد بیمه طلایی بازنشستگان بین وزارت آموزش و پرورش و شرکت آتیه سازان حافظ منعقد شد. بازنشستگانی که میانه خوبی با رایانه ندارند و فقط کاغذهای با مهر و امضا را رسمی می دانند حالا دست به دامن بچه ها و نوه های خود شده اند. البته برای کمک به ثبت نام بازنشستگان و پاسخ به سوال های آنها نمایندگانی از سازمان بازنشستگی آموزش و پرورش تهران در مناطق نوزده گانه شهر تهران مستقر شده اند. اما مشکل باز نشسته ها که یکی دوتا نیست. در این هوای گرم و ترافیک حیابانها رفتن به منطقه برای آنها از کار با کامپیوتر سخت تر است.
در دور جدید ثبت نام، سهم سرانه بیمه از 000/50 ریال به 000/75 ریال افزایش یافت و هیچ دلیلی هم برای این افزایش 50 درصدی ذکر نشد. بازنشستگان باید برای ثبت نام خود و هریک از افراد تحت پوشش مبلغ 000/75 ریال ماهانه پرداخت نمایند. در اینجا بر خلاف آنچه بازنشستگان در سالهای خدمت آموخته اند ، قانون عطف به ما سبق می شود و آن دسته افرادی که در مرحله اول ثبت نام کرده اند، به صورت اتوماتیک مشمول حق بیمه ماهیانه 000/75 ریال به ازای هر نفر خواهند بود. به این ترتیب در طول یک ماه و قبل از اجرا حق بیمه بازنشستگان 50 درصد افزایش یافت. افرادی که در مرحله اول ثبت نام کرده اند اگر افزایش مبلغ را نپذیرند می توانند به سامانه مراجعه و از درخواست خود انصراف دهند. اما اگر انصراف ندهند، به منزله موافقت با کسر حق بیمه 75000 ریالی است. ظاهرا شرکت های بیمه تمایلی به بیمه تکمیلی بازنشستگان که در معرض بیماری های مختلف هستند ندارند، سهمی هم که دولت برای این بیمه می پردازد ناچیز است و به همین دلیل شرکت های بیمه هر روز بهانه تازه ای ساز می کنند.
یکی از شرایط ثبت نام این است که بیمه شونده اصلی ؛ کلیه افراد تحت پوشش از جمله فرزندان خود را حتما ثبت نام کند. فرزندان پسر تا 22 سالگی و در صورت ادامه تحصیل تا 26 سالگی و دختران تا زمان ازدواج و یا اشتغال تحت پوشش بیمه والدین هستند. در دور اول برخی از بازنشستگان برای صرفه جویی در پرداحت هزینه بیمه، فقط نفر اصلی را ثبت نام کرده و از ثبت نام فراد جوانتر خودداری کرده اند. این شرط جدید باضافه افزایش حق بیمه ، به خواست شرکت آتیه سازان حافظ به قرارداد افزوده شده است. نکته دیگر قرار داد این است که اجرای آن منوط به رسیدن تعداد کل بیمه شدگان به اکثریت حد نصاب مورد قبول بیمه گر است اما عددی به عنوان نصاب تعیین نشده است. خانم های بازنشسته هم در صورتی می توانند فرزندان خود را تحت پوشش قرار دهند که اولا: سرپرست خانوار باشند و ثانیا: تمامی فرزندان واجد شرایط را بدون هیچگونه حق انتخاب جزء بیمه شدگان قرار دهند. بازنشستگان نمی توانند پدر و مادر خود را تحت پوشش قرار دهند،مگر آنکه بر اساس رای دادگاه، پدر و مادر قبل از مرداد 90 تحت تکفل بازنشسته بوده باشند.
موارد زیر از جمله تعهدات بیمه گر است: جراحی های تخصصی، درمان طبی و سایر اعمال جراحی، هزینه های تشخیصی درمانی و دارویی، هزینه های پاراکلینیک، ویزیت پزشکان، فرانشیز دارو و ملزومات دارویی، هزینه های تهیه اعضای طبیعی پیوندی، هزینه های اروتز و هزینه های پروتز ، همگی بدون سقف و با فرانشیز 20 درصدی از سوی بیمه گزار تعهد شده است. زایمان طبیعی و سزارین تا سقف یک میلیون تومان با 20 درصد فرانشیز، هزینه رفع عیوب انکساری چشم تا سقف 300 هزار تومان و هزینه های دندانپزشکی تا سقف 200 هزار تومان از دیگر تعهدات است. برای هزینه آمبولانس در شهر 60 هزار توان و بین شهری 100 هزار تومان پیش بینی شده است. وجود فرانشیز 20 درصدی از درخشندگی طلایی این بیمه به شدت کاسته است. سقف هزینه های دندانپزشکی نیز با توجه به هزینه های سنگین دندانپزشکی بسیار پایین است ضمن اینکه هزینه های مربوط به ارتودنسی، ایمپلنت و دندان مصنوعی از خدمات بیمه ای مستثنی شده است. هر چند بیشتر سازمانهای دولتی و نهادهای عمومی سالهاست که از بیمه های تکمیلی بدون سقف و بدون فرانشیز برخوردارند و برخی دستگاه ها با افزودن مبلغی به حق بیمه از بودجه و یا درامد اختصاصی سازمان، قراردادهایی با شرایط بسیار مناسب برای کارکنان خود با شرکت های بیمه منعقد کرده اند، اما همین اندازه خدمات بیمه ای برای شاغلان و بازنشستگان آموزش و پرورش که به دلیل تعداد زیاد مورد بی توجهی بوده اند نیز غنیمت است و بخش مهمی از دغدغه ها و نگرانی های آنها را مرتفع می سازد.
در واقع خدمات شرکت های بیمه تابعی از حق قراردادی است که بیمه شونده پرداخت می کند. هر چه این مبلغ بیشتر و تعداد کارکنان بیشتر باشد، خدمات بهتری ارائه می شود. مسئولان آموزش و پرورش به صورت شفاف اعلام کنند که کل مبلغ بیمه طلایی برای هر بازنشسته و افراد تحت تکفل او چه مبلغی است و دولت بابت هر بیمه شونده ماهانه چه مبلغی پرداخت می کند و مهم تر اینکه منبع تامین این هزینه ها کجاست؟ تامین اعتبار سهم دولت در این قرادادها به صورت پایدار بسیار مهم است به نحوی که قرارداد نیاز به تمدید هر ساله و تامین اعتبار از محل صرفه جویی در بودجه و دیگر منابع ناپایدار نداشته باشد. نکته دیگر اینکه مسئولان ارزش معنوی چنین خدمات خوبی را نباید با تبلیغات و بزرگنمایی های غیرعادی از بین ببرند. خدمت رسانی وظیفه مسئولان است اما وقتی انجام کارها جنبه تبلیغاتی به خود می گیرد و بستن یک قرارداد بیمه بارها و بارها از زبان مسئولان تیتر خبر میشود، انگیزه های خدمت زیر سوال می رود.
نظر شما