«اصلاح طلبان داخل نظام چه کسانی اند؟» سوالی است که نمایندگان اصولگرا علاقه ای به پاسخ دادن به آن ندارند و اصرار درباره پاسخ گرفتن هم درباره آن بی نتیجه است.

محمود عزیزی: اگر بپذیریم که فضای سیاسی دو قطبی کشور بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 دچار تغییر شده است، قاعدتا  انتخابات مجلس نهم فضای متفاوتی را در خصوص رای و گرایش سیاسی ایرانیان رقم خواهد زد. اما این همه تحلیل هایی است که برای آزمونش باید چند ماهی صبر کرد.

سکه رایج این روزها
نمی توان انکار کرد که همچنان دو قطبی -اصولگرا و اصلاح طلب- سکه رایج فضای سیاسی کشور است و جریانهای دیگر در هر دو سو، بیش از آنکه جریان باشند به اشخاص متکی هستند.

اگر چه اصلاح طلبان به قول مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح طلب مجلس «سیاست انتظار» را در قبال انتخابات مجلس دنبال می کنند، اما اصولگرایانی مثل غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیته داوری فراکسیون اصولگرایان معتقد است اصلاح طلبان به صورت چراغ خاموش در حال فعالیت هستند و بر خلاف تبلیغات ظاهریشان برای انتخابات کار می کنند.

 از مرز بندی تا گرم کردن تنور انتخابات
نوع مواجهه با اصلاح طلبان در میان اصولگرایان از سیاست خاصی پیروی نمی کند. تنها نقطه مشترک اظهارنظرهای طیف های مختلف اصولگرا درباره «شرط حضور اصلاح طلبان در انتخابات است».

چه آنکه سردار عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران شرط حضور اصلاح طلبان را مرزبندی با جریان فتنه می داند، ولی چهره ای چون محمدرضا باهنر به عنوان لیدر یکی از جریانهای سنتی اصولگرایان از درخواست اصولگرایان برای حضور اصلاح طلبان سخن می گوید تا به قولی فضای انتخاباتی گرم شود.

درخواستی که ظاهرا خیلی به مذاق چپ های ایرانی خوش نیامده و آنها در مصاحبه های واکنشی این اظهارات را رد می کنند. آنچنان که معصومه ابتکارعضو اصلاح طلب شورای شهر تهران حضور اصلاح طلبان برای گرم شدن تنور را رد کرده و گفته است:«اصلاح طلبان به هر شرایطی حاضر به برای کسب قدرت نیستند». اظهاراتی که اصولگرایان آن را صرفا «تبلیغات سیاسی» اصلاح طلبان قلمداد می کنند.

رهبر آینده اصلاح طلبان
انتخابات 88 به زعم برخی اصولگرایان، پایان حیات سیاسی چهره های سردمدار اصلاح طلبان بود. از همان اواخر سال 88 بود که سوالهای خبرنگاران از سیاسیون درباره رهبران آینده اصلاح طلبان نقل محافل شد و هر روز نامی جدید در این میان ظهور می کرد، اما نقطه مشترک همه این اظهار نظرها یک نام بیشتر نبود؛ محمدرضا عارف.

 وزیر اسبق پست و تلگراف و تلفن و معاون اول سیدمحمدخاتمی در دولت دومش. چهره ای که عباس سلیمی نمین به عنوان یک چهره اصولگرا در گفت وگویی او را اصولگراتر از اسدالله بادامچیان چهره قدیمی و قائم مقام موتلفه دانسته است.

عارف بعد از دوران حضورش در قدرت، به دانشگاه بازگشت، هر چند هنوز هم از سیاست دور نیست؛ او یکی از چند عضو اصلاح طلب مجمع تشخیص مصلحت نظام است که با نظر رهبر انقلاب در این مجمع عضویت دارد.

اصلاح طلبان درون نظام؟
انتخابات مجلس نهم می تواند آغاز مجددی برای فعالیت اصلاح طلبان در فضای سیاسی کشور بعد از رخدادهای پس از انتخابات سال 88 باشد. آغازی که قاعدتا به دلیل«عملکرد غلط» برخی اصلاح طلبان در دوران بعد از انتخابات سال 88، نیازمند چهره هایی جدید از درون این جریان است.

چه آنکه بعد از سال 88 باید اصلاح طلبان را به دو دسته درون و برون نظام تقسیم کرد؛ هر چند اصلاح طلبان مجلسی چندان علاقه ای به این تقسیم بندی ندارند، ولی اصولگرایان به جد به آن معتقدند. با این حال وقتی از آنها می خواهیم چهره های اصلاح طلب داخل نظام را اسم ببرند تمایلی به پاسخ دادن به آن ندارد و حداکثر درباره ویژگی های اصلاح طلبان داخل نظام حاضر به اظهار نظر هستند.

انتشار لیستی از اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس اگر چه در فضای سیاسی با تکذیب خود اصلاح طلبان همراه شد، ولی نشان داد انتشار دهندگان این لیست فرضی تست کردن فضای سیاسی کشور را به خوبی انجام دادند تا آنچان که اصولگرایان می گویند چپ های ایرانی چندان هم بی میل به حضور در انتخابات نباشند، هر چند با چراغ خاموش وارد عرصه شده اند.  در ادامه نظر برخی از نمایندگان مجلس درباره اصلاح طلبان درون و خارج از نظام می آید:

 اصلاح طلبان داخل نظام

 /27212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 168901

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    3 3
    به نظر من دیگه اطلاح طلبی نیست و فقط شده یک جناه اونم جناه ....
  • بدون نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    0 5
    اصلاح طلب داخل نظام؟!؟!
  • بدون نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    0 4
    اصلاح طلب داخل نظام؟!؟!
  • بدون نام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    2 1
    نظر آقای زمانی بی نظیره!!!!
  • علی IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    4 1
    مگه دیگه اصلاح طلبی مانده
  • بدون نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 2
    از نظر اینها اصلاح طلب خوب کسی است که مثل عارف اساسا" دانشگاهی باشد و مدتی هم کار اجرائی (ونه سیاسی) کرده است.عارف همانقدر دانشگاهی وغیرسیاسیست که پرویز داوودی!
  • بدون نام IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 0
    چه کسی جامعه را دو قطبی کرد
  • بدون نام IR ۰۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    7 1
    خاتمی و اصلاحات مثل روح وجسمند
  • بدون نام IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    0 3
    نظر آقای بادمچیان با کلی معنی پشتش
  • محمدرضایی IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    6 0
    شماریشه اصلاح طلبان راخشکاندید وکشوررابه دست یک جناح خودکامه دادید.تایید اصلاح طلبان ،جسارت میخواهد...
  • بدون نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۷
    7 0
    آقای خاتمی از همه این آقایان بیشتر داخل نظامه.اگر راست میگن اسامی این آقایان و افرادی که خارج نظام ازشون اسم برده شده را در یک انتخابات آزاد اعلام کنند تا بفهمند که کدامشون رای میارن.بیشترین رای مال دوستانی هست که ازشون به عنوان نیروهای خارج نظام اسم بردن.
  • احمد IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۷
    6 0
    امام خمینی (ره): میزان رای ملت است
  • بدون نام IR ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۸
    3 6
    به نظر من اصلاح طلبان دیگر پایگاه مردمی ندارند
  • دوست IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۹
    4 2
    چه خوب شدامام ازمیان مارفت اگرزنده بودواین باندوباندبازیهارامیدیدچقدرغبطه میخوردکسی که بخوادبرای خداوخلق خداکارکنه چپ وراست نداره مردم مافهیمندخودتان راگول میزنید
  • حسین IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
    4 2
    به نظره من اصلاح طلبی و اصول گرایی یه چیزه بی معنیه و فقط تفرقه می اندازد به نظرم همه باید پیرو ولایت فقیه باشند