این نگاهی است به حضور مربیان سرشناس فوتبال جهان در تیم های ملی آسیایی قبل از جام جهانی 2014 برزیل.

امیر نوری زاده:زیکو ، جادگر سفید پس از روزهای رویایی مربیگری در ژاپن این بار به بغداد رفته تا در این کشور جنگ زده ، هیجان فوتبال را به اوج برساند. او از حالا مسئول ساختن تیمی می شود که برای بازی های جام جهانی 2014 برزیل استارت می زند. عراق که شبیه ترین تیم به تیم ملی ایران است و تقریبا همه مشکلاتی را که ما داریم را در فوتبال شان دارند و تنها کمی امکانات شان از فوتبال ایران کمتر است.

زیکو حال مسئولیت دارد فوتبال برزیلی را در عراق و زمین های خاکی اش به جایگاهی برساند که بتواند صاحب یکی از 4 سهمیه قاره برای صعود مستقیم به جام جهانی باشد. رویایی که پس از جام جهانی 1986 ، دیگر هیچ وقت برای عراقی ها تحقق نیافته است.

زیکو با نهایی کردن قراردادش با فدراسیون فوتبال عراق امروز وارد این کشور شد تا کارش را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی این کشور آغاز کند. بنا به برنامه اعلام شده او ساعت سه صبح با پروازی از طریق امان پایتخت اردن وارد بغداد شد.

او تیم را از ولف گانگ سیدکای عراقی تحویل گرفت که در جام ملتهای آسیا نتوانست نتایج درخشانی با عراقی ها بگیرد.عراقی ها با این انتخاب به صف کشورهایی پیوستند که اعتقاد دارند برای بازی هایی که در آمریکای جنوبی برگزار می شود ، بهترین راهکار استفاده از مربیان لاتین است.

این شاید همان راهکاری ست که قبل از عراق ، فدراسیون ایران با استخدام کارلوس کروش پرتغالی در دستور کار قرار داده است. کروش که یک مربی کاملا علمگراست و در کمتر از 6 ماه به این نتیجه رسیده 11 مشکل ساختاری ، فوتبال ایران را رو به نابودی می برد و تا این مشکلات حل نشوند ، فوتبال ما هم تغییری به خود نخواهد دید.

او که تازه در ایران دریافته ، اینجا تنها جای دنیاست که لیست تیم ملی را لو می دهند و به تیم ملی فوتبالش زمین تمرین نمی دهند. او به صراحت از همه ارکان فوتبال ایران انتقاد می کند و می گوید این مسیر به برزیل نمی رسد.

کره شاید تنها کشور آسیایی باشد که مسیرش را انتخاب کرده. آنها دیگر از مرزهای آسیا گذشته اند و حتی با سرمربی داخلی هم می توانند فوتبال شان را اداره کنند. آنها در هر 4 سال ، نسلی جدید دارند که می تواند به جام جهانی برسد. کاری که هر بار و هربار تکرارش می کنند. آنها از دو سال قبل و پس از جدایی زوج پیم وربیک ، افشین قطبی تصمیم گرفتند تا تیم شان را به یک مربی داخلی بدهند.

ژاپنی ها هم که حالا تیم پانزدهم دنیا هستند ، بعد از جام جهانی بود که برای رسیدن به پله یک رقمی در رنکینگ فوتبال دنیا از آلبرتو زاکه رونی خواستند تا به فوتبال شان بیاید. ژاپن که این روزها پویاترین فوتبال آسیایی در لیگ های اروپاست با تمرینات خاص خود ، پیش می رود. او که حتی در روزهای سونامی تنها 1 ماه دور از مردم سرزمین آفتاب بود به شدت میان مردم این کشور محبوب است و مرتضی محصص رئیس کمیته آموزش فوتبال ایران می گوید حتی تمرین هخای این مربی در جام ملتها مثل یک کلاس درس بود . من که از تمریناتش فیلمبرداری کردم تا در کلاس ها استفاده کنیم.

عربستانی ها که باید تیم شان را جوان کنند از یک هلندی سرشناس دعوت کردند. رایکارد که در بارسلونا روزگاری درخشان داشت و با تیم ملی هلند هم خیلی ناکام نبوده است. این مربی البته برای کار در کشوری که عادت به اخراج حتی بزرگترین مربیان جهان را دارند ، کاری دشوار خواهد داشت. خوزه آنتونیو کاماچو هم دیگر چهره سرشناسی ست که راهی آسیا شده. او به چین رفته. ژان ژی لانگ که حالا مرد اول کنفدراسیون آسیا شده برای فوتبال کشورش برنامه ای ویژه دارد.الگوی اسپانیایی در دستور کار آنهاست . فرستادن 300 نوجوان چینی برای آموزش فوتبال به آکادمی فوتبال بارسلونا بخشی از این آموزش تیکی تاکاست و کاماچو هم آمده تا در چین ، تیکی تاکای چینی را ترویج دهد.

4141

 

نام مربی /تیم آسیایی

تیمهای تحت مدیریت در سال های گذشته

افتخارات

زیکو /تیم ملی عراق

ژاپن ، فنرباعچه ، بنیاد کار،زسکا مسکو

قهرمانی جام ملتهای اسیا سال 2004

قهرمانی سوپر لیگ وسوپر جام ترکیه سال 2007

قهرمانی جام حذفی و لیگ ازبکستان سال 2008

سوپر جام و جام حذفی روسیه سال 2009

البرتو زاکه رونی /ژاپن

اودینزه ، لاتزیو ، یووه ، اینتر ، تورینو ، میلان

قهرمانی سری آ 1999

قهرمانی جام ملتهای آسیا 2011

سباستیو لازارونی /قطر

فلامینگو ، واسکو دوگاما، شانگهای شنهوا، الهلال عربستان ، یوکوهاما مارینوس، جاماییکا، باری ، گرمیو، ماریتیمو، بوتافوگو، ترابوزان اسپور

جام عربستان سعودی 1995

کوپاامریکا 1989

جی لیگ ژاپن 2002

سوپرجام چین 1999

گوران توفیق زیچ /کویت

الشباب، ملادی رادنیک ، القادسیه کویت

قهرمانی بازیهای غرب آسیا 2010

قهرمانی جام خلیج فارس 2010

هولگر اوسیک /استرالیا

بوخوم ، فنرباغچه ، اوراوا ردز ، تیم ملی کانادا،ونکورو وایت کپز، کوکالی اسپور

قهرمانی گلدن کاپ 2000

قهرمانی جام باشگاه های آسیا 2007

قهرمانی جام حذفی ترکیه 1997

نایب قهرمانی جام ملتهای آسیا 2011

فرانک ریکارد/عربستان

تیم ملی هلند، اسپارتا روتردام ، بارسا ، گالاتاسرای

قهرمانی لیگ قهرمانان 2006

قهرمانی لا لیگا 2005 ؛ 2006

سوپرکاپ اسپانیا 2005،2006

 

 

 

 

 

سرکو کاتانچ /امارات

اسلوونی ، اولمپیاکو، مقدونیه

مرحله نهایی جام ملتهای اروپا 2000

تئو بوکر /لبنان

زمالک ، تریپولی ، الوحده ، ال مصری ، الاحد

-------------------------------

خوزه آنتونیو کاماچو/چین

رایو والکانو ، سویا ، اسپانیول، تیم ملی اسپانیا ، بنفیکا، رئال مادرید، اوساسونا

جام حذفی پرتغال 2004

 

 

 

کد خبر 169769

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 0
    با روشی که کیروش در پیش گرفته است بعید است رنگ جام جهانی را ببینیم شاید او عامل صهیونیستها جهت حذف تیم ملی از مسابقات مقدماتی جام جهانی باشد.
  • بدون نام IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 0
    ولف گانگ سیدکای عراقی؟
  • علی IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 0
    بدون نام توهم از اون دسته افراطی ها هستی که همه مشکلات مملکت رو میندازی گردن اسرائیل..اخه چه ربطی داره مشکل از فدراسیونه و ساسی کاریهاش.
  • بدون نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    1 0
    1- سیدکا عراقی نیست 2-هیچوقت قطبی زوج مربیگری هیچ تیمی قبل پرسپولیس نبوده ایشان انالیزور بودند و بس
  • بدون نام IR ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    0 0
    نکته اینه که بین این مربی‌ها فقط کیروش هست که سابقه‌ی سرمربی‌گری تو جام‌جهانی رو داره. اما از شانس بدش اومده تو بدوی‌ترین و عقب‌مونده‌ترین فوتبال آسیا. با غیرحرفه‌ای‌ترین بازیکنا و مدیران، فاسدترین روزنامه‌نگاران و مغرض‌ترین کارشناسان

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین