۰ نفر
۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۶:۰۲

علی عباسپور

جامعه فرهیخته و نخبه دانشگاهی کشور انگیزه لازم را برای حضور فعال در انتخابات دارد اما باید این انگیزه از حالت بالقوه بودن به فعلیت درآید.

بیشترین شخصیتی که در کشور ما نسبت به پیشرفت علمی کشور تاکید می​کند و از این منظر درجهان منحصر به فرد است، مقام معظم رهبری است. ایشان همواره بر رسیدگی به وضعیت نخبگان تاکید دارند و حتی بنیاد علمی نخبگان نیز در راستای فرمایشات ایشان، برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان از کشور، ایجاد شد. تاکید دیگر ایشان بر افزایش اعتبارات تحقیقاتی دانشگاهی است که منجر به افزایش انگیزه فعالیت در نخبگان و محققان می​شود. همچنین تاکید ایشان به تکمیل چرخه کامل فناوری و استفاده مطلوب از دانشگاهایان انگیزه های بالقوه​ای است که در نخبگان ایجاد می​شود.

مطمئنا دانشگاهایان کشور، این رویکرد ایشان را درک می​کنند و متوجه این امر هستند که نظام، علاقمند به پیشرفت علمی کشور و پرچمداری علمی و دانش بومی در جهان است.

اما از سوی دیگر با دولتی  مواجهیم که متاسفانه به ندرت فرمایشت رهبری را عملیاتی می​کند. کما اینکه رهبری انقلاب، کرارا راجع به افزایش اعتبارات تحقیقاتی و تخصیص 2 درص بودجه​های دولتی و یک درصد از بودجه بخش خصوصی به این منظور تاکید دارند اما اعتبارات تحقیقاتی از ابتدای دولت نهم، از 0.67 درصد در سال 84 به 0.35 درصد در سال 89 کاهش یافته است.

همچنین اگرچه مقام معظم رهبری بر شایسته سالاری و به کار گیری نخبگان در پست​های مختلف تاکید دارند و شخصا جلسات مشورتی با دانشگاهیان و نخبگان دارند اما شاهد مدیریت​هایی بر اساس باند بازی و قبیله گرایی در دولت به واسطه اتصال به افراد خاص هستیم، بی آنکه صلاحیت آن پست​ها را داشته باشند. همچنین به جای آنکه پروژه​های کشور بر اساس یک اصول و منطق  به  نخبگان و متخصصان سپرده شود، به کسانی در درون دولت داده می​شود که دست به رانت خواری می​زنند و پروژه​ها را به سرانجام مطلوب نمی​رسانند. از یکسو شعار مبارزه با فساد در دولت داده می​شود اما از سوی دیگر همین دولت از افرادی حمایت می​کند که در رانت خواری در تاریخ انقلاب بی​نظیرند و در یک فقره صدها میلیارد تومان یک نفر اختلاس می​کند!

مجموعه این موارد موجب می​شود که در نخبگان نوعی دلسردی ایجاد شود. اگر این حرکت​های شعارگونه دولت اصلاح شده و مسیر تصمیم گیری در دولت در راستای سخنان رهبری اصلاح شود، مطمئنا نخبگان انگیزه حضور و فعالیت بیشتری  خواهند یافت. بویژه آنکه اخیرا هم بار دیگر مقام معظم رهبری تاکید کردند که باید دانشگاهیان طرف مشورت قرار بگیرند تا انگیزه بالقوه آنها بالفعل  شود. در صورت تحقق این مهم می​توان به مشارکت گسترده نخبگان در عرصه سیاسی بویژه انتخابات آینده نیز امیدوار بود.

فراموش نکنیم که دانشگاهیان بیش از هر قشر دیگر در جامعه؛ حساسیت انتخابات را درک می​کنند و به همان اندازه که حساس هستند هم می توانند نقش آفرین باشند. امید آنکه زمینه این حضور فراهم شود.

*رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

/2929

کد خبر 170068

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
    0 0
    نخبگان نظراتشان فرسنگهافاصله داردبا بسیاری از افرادی که کم هم نیستند و قدرت هم دارند..برخي نخبگان اگربخواهندفعالیت داشته باشند که باید سري هم به زندان بزنند.حالا چه جوری بالقوه به بالفعل میخواهد تبدیل شود ال...واعلم.ببینید همین آقای عباسپور هم علت واقعی را نمیگوید و به حاشیه میپردازد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین