مهر نوشت:

شورای فقه آمریکای شمالی و شورای فتوا و تحقیق اروپا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که براساس محاسبات نجومی عید سعید فطر به عنوان پایان یک ماه روزه‌داری در اروپا و آمریکا روز 30 آگوست ( 8 شهریورماه) خواهد بود.

هلال غروب آفتاب روز دوشنبه ساعت 6:40 عصر به وقت محلی است درحالی که ماه در ساعت 6:44 عصر به وقت محلی طلوع می کند و در روز دوشنبه 29 آگوست ( 7 شهریور ماه ) ماه قابل رؤیت است، از این رو عید فطر و نخستین روز ماه شوال روز 30 آگوست خواهد بود.

شورای فتوا و تحقیق اروپا نیز اعلام کرد که عید سعید فطر در اروپا روز 30 آگوست ( 8 شهریورماه) خواهد بود.

شورای فقه آمریکای شمالی تردید نسبت به تاریخ عید فطر را تکذیب و اعلام کرد: شورای فقه آمریکا شمالی محاسبات نجومی را به عنوان شیوه پذیرفته شده شرع برای تغییر آغاز ماه های قمری از جمله ماه رمضان و شوال به رسمیت می شناسد.

این شورا همچنین این ادعا را که هلال ماه شوال روز دوشنبه در هیچ کجای جهان قابل رویت نیست را تکذیب کرد و گفت: در آمریکا طلوع ماه روز 28 آگوست در ساعت 11:04 عصر به وقت نیویورک، 8:04 عصر به وقت کالیفرنیا و 5:04 عصر به وقت هاوایی خواهد بود. در روز 29 آگوست نیز هلال 13 دقیقه پس از طلوع در ساندیگو، کالیفرنیا و 28 دقیقه پس از غروب در هانولولو و هاوایی خواهد بود.

تعیین روز نخست ماه مبارک رمضان و مسئله رؤیت هلال ماه از موضوعات حساس میان مسلمانان و کشورهای اسلامی است.

درحالی که یک گروه از علما اعتقاد دارند مسلمانانی که در یک بخش از شب بایکدیگر سهیم هستند باید از نوع رؤیت هلال ماه پیروی کنند، عده‌ای دیگر اظهار داشته‌اند که مسلمانان در هرکجای دنیا باید از تقویم قمری عربستان پیروی کرده و گروه سوم بر این باور هستند که مقام مسئول رؤیت هلال ماه در هر کشوری زمان رؤیت هلال ماه را اعلام کرده و مسلمانان آن کشور باید از آن پیروی کنند.

شورای فقه آمریکای شمالی پیش از ماه مبارک رمضان با صدور بیانیه تاریخ اولین روز ماه مبارک رمضان و اولین روز ماه شوال را اعلام کرده بود. در این بیانیه آمده بود: براساس محاسبات نجومی و اعلام شورای فقه، مسلمانان شمال آمریکا روز اول آگوست (10 مرداد) به استقبال ماه ضیافت الهی می‌روند و عید فطر را روز 30 آگوست (8 شهریور) برگزار می‌کنند.

/6262

کد خبر 170417

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۷
    0 0
    توجه کردید براساس محاسبات نجومی. آن وقت ما ...

آخرین اخبار