۰ نفر
۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۸

ایسنا نوشت:

رئیس شورای انتقالی لیبی با تاکید بر اینکه قذافی هنوز تهدیدی برای لیبی و جهان است، اعلام کرد، عملیات ناتو در لیبی تا زمانی که تمام خاک لیبی به دست انقلابیون بیفتد، ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه الجزیره، مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی در کنفرانسی خبری در بنغازی اعلام کرد که نیروهای انقلابی هم‌اکنون شهر طرابلس را در اختیار دارند و ماموریت حفظ امنیت زیربناها و گروه‌های دیپلماتیک در این شهر را برعهده دارند.

وی با تاکید بر اینکه انقلابیون هم‌اکنون وارد مرحله مهمی در حاکمیت لیبی شده‌اند، اعلام کرد که هم‌اکنون نیروهای انقلابی در ورودی‌های شهر طرابلس تمرکز کرده‌اند و مقرر شده است تمام سلاح‌های سنگین از شهر خارج شود و همچنین حمل سلاح‌های سبک نیز در شهر به حداقل خود برسد.

عبدالجلیل هم‌چنین از سازمان پزشکان بدون مرز و پزشکان در کشورهای عربی خواست که برای کمک به وضعیت بهداشتی لیبی اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه انقلابیون سعی دارند از خونریزی پرهیز کنند، اشاره کرد: با این حال با هر کسی که خطری برای امنیت لیبی و ملت این کشور باشد، مدارا نمی‌شود.

رئیس شورای انتقالی لیبی درباره ادامه جنگ در جبهه‌های جنوبی و غربی اظهار داشت: ما امیدواریم بدون خونریزی مناطق جنوبی و غربی خصوصا شهر سرت را تصرف کنیم و از بزرگان و عقلای این شهرها خواسته‌ایم که هرچه زودتر شهر را تسلیم کنند. ما به آنها فرصت داده‌ایم و این فرصت تا بعد از تعطیلات عید فطر یعنی تا چهار روز دیگر ادامه خواهد داشت و پس از آن در روز شنبه دیگر راههای مسالمت‌آمیز در کار نخواهد بود و ما به شکل نظامی وارد عمل خواهیم شد.

وی تصریح کرد: ما این را نمی‌خواهیم ولی بیشتر از این نیز صبر نخواهیم کرد.

رئیس شورای انتقالی لیبی با اشاره به سفر برخی از مقامات برجسته شورا به دوحه برای شرکت در نشستی پیرامون مسائل لیبی اعلام کرد: قذافی هنوز خطری بزرگ برای لیبی و جهان محسوب می‌شود و در داخل گروه‌هایی دارد که به مبارزه دست می‌زنند و همچنین در خارج از کشور نیز حامیانی از وی حمایت می‌کنند.

وی افزود: شورای انتقالی باید در چنین جلسات مهمی شرکت کند تا با مقامات مسئول در دیگر کشورها و فرماندهان ناتو مذاکره کند.

عبدالجلیل همچنین تصریح کرد:عملیات ناتو در لیبی تا زمانی که تمام خاک لیبی به تصرف انقلابیون درآید و امنیت برقرار شود، ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه هرگاه شرایط امنیتی اجازه دهد، به طرابلس خواهد رفت،‌ اظهار داشت: این مساله یک مساله شخصی نیست و اگر به شخص من بستگی داشت، اولین نفری بودم که به آنجا می‌رفتم.

رئیس شورای انتقالی لیبی در رابطه با پناه دادن الجزایر به افراد خانواده معمر قذافی اظهار داشت: ما هیچ قراردادی مبنی بر تبادل متهم با این کشور نداریم اما به مقامات الجزایری اعلام کرده‌ایم که دو ملت هیچ مشکلی با هم ندارند. ما به عنوان همسایه و برادر الجزایر، تاریخ و فرهنگ مشترکی داریم و از آنها می‌خواهیم که وجود آنها خطری برای لیبی ایجاد نکند و هرگاه از سوی مقامات دولتی و یا دادگاه‌ لیبی خواسته شدند، آنها را به لیبی تحویل دهند. ما اعتقاد داریم که الجزایر در صورت درخواست لیبی آنها را تحویل مقامات لیبی خواهد داد.

عبدالجلیل همچنین تاکید کرد: اتهام خاصی به آنها وارد نیست و تنها مساله‌ای که مطرح است، پول‌ها و ثروتی است که آنها در خارج از کشور اندوخته‌اند و اینکه این پول‌ها را از کجا آورده‌اند.

وی با اشاره به وضعیت قضایی کشور اعلام کرد: ما هنوز دادگاهی در لیبی برگزار نکرده‌ایم و پس از استقرار امنیت، کمیته‌هایی برای پیگیری اتهامات آنها تشکیل خواهد شد و هرکسی می‌تواند شکایت‌های خود را تقدیم کند تا به مساله آنها رسیدگی شود.

رئیس شورای انتقالی لیبی در رابطه با حضور نیروهای خارجی در خاک لیبی برای حفظ امنیت این کشور اعلام کرد: ما در دیدارهای دوحه و ابوظبی مذاکراتی را برای استقرار امنیت در لیبی انجام داده‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که اولین و مهم‌ترین چیز حفظ مرزهای لیبی است و ما خود می‌توانیم امنیت کشور را حفظ کنیم. در نشست روز گذشته با فرماندهان ناتو نیز به این نتیجه رسیدیم که نیازی به نیروهای خارجی برای حفظ امنیت و دفاع از لیبی نداریم. حال این نیروها از کشورهای عربی باشند یا از کشورهای دیگر.

عبدالجلیل در ادامه سخنان خود تصریح کرد: قذافی و برخی از فرزندان او هنوز در لیبی هستند و سعی در ناامن کردن اوضاع کشور و مبارزه با انقلابیون دارند، ولی فقط مناطق بسیار محدودی در جنوب و غرب کشور و در بنی‌ولید و سرت را در اختیار دارند و ما چهار روز به آنها فرصت داده‌ایم و پس از این چهار روز کار برای آنها بسیار سخت خواهد شد.

رئیس شورای انتقالی لیبی در رابطه با عبدالحکیم بلحاج و افراد تحت فرماندهی او گفت: عبدالحکیم در نشست دوحه و مصراته و بنغازی با ما بوده و به شکل روشن به فرماندهان ناتو اعلام کرده است که نیروهای تحت فرماندهی وی زیر نظر انقلابیون مبارزه می‌کنند و تا از بین بردن خطر قذافی در لیبی و در جهان به مبارزات خود ادامه می‌دهند و پس از آن نیز به ارتش یا نیروهای امنیتی می‌پیوندند و یا اینکه به زندگی عادی خود بازمی‌گردند.

وی در ادامه افزود: بلحاج متهم شده بود و من در آن زمان وزیر دادگستری بودم و خوب می‌دانم که هیچ وابستگی به گروه‌های خارجی ندارد و تلاش خود را صرفا برای مبارزه با نیروهای قذافی و زیر نظر انقلابیون متمرکز کرده است و به همه ثابت کرده است که هیچ خطری از جانب وی کشورهای دیگر را تهدید نمی‌کند. او اگر در افغانستان هم مبارزاتی داشته است، در آنجا نیز هیچ ارتباطی با گروه القاعده نداشته است.

عبدالجلیل همچنین درباره گروه‌های مسلحی که در کنار انقلابیون علیه قذافی مبارزه کرده‌اند و نگرانی‌ها از قاچاق اسلحه توسط این گروه‌ها اظهار داشت: آنها نقش مهمی در پیروزی انقلابیون داشته‌اند و ما برای آنها برنامه‌های خاصی در نظر داریم که در آینده به ارتش یا نیروهای امنیتی بپیوندند.

5151

کد خبر 170645

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی پروین IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۹
    0 0
    جالبه!!! رییس شورای انتقالی لیبی لحن آروم و منطقی داره و از انقلابی گری الکی هم سعی میکنه پرهیز کنه. در گفته هاش هم خبری از جو گیریها و انقلابی گریهای الکی نیست! مثلا در مورد خانواده قذافی که شریک جنایهای پدرشون هستند میگه اتهام خاصی در مورد اونها وارد نیست فقط میخوایم بدونیم منشا پولی که اندوخته دارند از کجاست. یعنی سعی داره توی حرفهاش یه جوری اعتماد کس و کار درجه اول قذافی رو هم جلب کنه تا لیبی زودتر به ارامش برسه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین