رفتارهای خشونتآمیز علیه زنان و کودکان در کوتاه و بلند مدت باعث آسیبهای جسمی و روانی آن ها میشود. این مشکل مربوط به نژاد، مذهب یا قومیتی خاصی نیست و روزانه در سراسر دنیا به شکلهای مختلف اتفاق میافتد. عدم آشنایی با قانون و حق و حقوق، سنت و ارزشهای فرهنگی و قومیتی زمینه را برای بروز این رفتارها در جوامع مختلف مهیا میکنند. تلاشهای سیستماتیک در لایههای مختلف جامعه، بهترین راه برای مقابله با آن است. در این مقاله با چند نمونه از انواع خشونت علیه زنان و کودکان و راهکارهای مقابله با آن آشنا میشوید.
معرفی انواع خشونت علیه زنان و کودکان
خشونت خانگی
منظور از خشونت خانگی علیه زنان و کودکان، هر نوع رفتار سلطهجویانه و دیکتاتوری از سوی یکی از اعضای خانواده نسبت به آن هاست. مردان معمولا بیشترین سهم را در این مورد دارند. آن ها با استفاده از خشونت و تهدید سعی میکنند قدرت خود را نشان دهند و در عین حال کنترل امور را بدست گیرند. رفتارهای خشونتآمیز میتواند شامل بدرفتاری، پرخاشگری، تهدید، کتک زدن، سوءاستفاده جنسی، بیتوجهی به امور مالی، حبس خانگی و… باشد. به طور کلی میتوان خشونت خانگی را به ۶ دسته اصلی تقسیم کرد:
-
خشونت جنسی
-
فیزیکی
-
روانی
-
اقتصادی
-
عاطفی
-
محدود کردن ارتباطات
نکته غمانگیز در این نوع خشونت علیه زنان و کودکان این است که آنها سکوت میکنند. به همین دلیل سلامت روان آنها به طور جدی تهدید میشود.
پزشکان متخصص درمانکده آماده ارائه مشاوره آنلاین متنی، صوتی و تصویری در این زمینه هستند. این مجموعه بیش از ۵۰ تخصص پزشکی را پوشش داده است. با مراجعه به سایت درمانکده به راحتی میتوانید از متخصص کودکان، روانشناس، روانپزشک، متخصص زنان و زایمان، دکتر قلب و عروق، متخصص غدد و… نوبت آنلاین بگیرید. رزرو آنلاین نوبت در درمانکده کاملا رایگان است.
خشونت جنسی
وقتی صحبت از خشونت جنسی علیه زنان و کودکان میشود، بیشتر افراد به تجاوز فکر میکنند. باید بدانید هر نوع رفتار کلامی مانند متلک گویی، اظهارنظرهای جنسی، لمس و بوسه غیر توافقی و رفتارهایی از این قبیل، به عنوان سوء استفاده جنسی بهشمار میروند. از انواع خشونت جنسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
عورت نمایی که در طی آن فرد تمایل به نشان دادن اندامهای تناسلی خود دارد و از طریق آن خیالپردازی جنسی میکند.
-
آزار جنسی که در طی آن فرد از کتک زدن، تحقیر کردن و آسیب رساندن به قربانی لذت میبرد.
-
ختنه زنان که در آن به طور عمد در اندامها تناسلی زنان تغییر ایجاد میشود. متخصصان روانشناس از آن به عنوان یک هنجار اجتماعی یاد میکنند. علت ختنه زنان در فرهنگهای مختلف، متفاوت است اما به طور کلی هدف آن آمادهسازی دختران برای بلوغ و رابطه جنسی است. این خشونت جنسی علیه زنان باعث ناباروری و ابتلا به بیماریهای مختلف مانند hiv (ایدز) میشود.
-
خشونتهای جنسی مجازی و آنلاین که میتواند شامل هرگونه تصویر، فیلم ، پیامک و انتشار اطلاعات خصوصی باشد.
-
کودک همسری. ازدواج دختران کمتر از ۱۸ سال به عنوان نوعی خشونت جنسی به شمار میرود. این دختران معمولا پس از ازدواج، انواع دیگر خشونت را نیز تجربه میکنند.
-
خشونت جنسی علیه کودکان میتواند شامل موارد زیر باشد:
-
تجاوز
-
قرار دادن کودک در موقعیتهایی که فعالیت جنسی در حال انجام شدن است.
-
مجبور کردن کودک به خودارضایی
-
لمس و بوسههای جنسی
-
استفاده از کودکان برای تولید فیلمهای پورن
خشونتهای ناموسی
این نوع خشونتها از سوی مردان به زنان و دختران خانواده اعمال میشود. ریشه و علت اصلی آن به فرهنگی بازمیگردد که در طی آن مردان برای زنان قوانینی را در نظر میگیرند. اگر زن آن قوانین را زیر پا بگذارد، مورد خشونت ناموسی قرار میگیرد. این خشونت میتواند شامل کتک زدن، حبس کردن، توهین و حتی قتل زن شود. بسیاری از زنان و دختران از صحبت کردن در اینباره میترسند چون ممکن است محدودیتهای بیشتری برای آنها ایجاد شود.
این نوع خشونتها علاوهبر آسیبهای جدی فیزیکی، تاثیر عمیقی بر روح و روان قربانی نیز وارد میکند. بسیاری از قربانیان به دلایلی مانند ترس، حفظ آبرو و همچنین آشنا نبودن با حق و حقوق خود، به سراغ مراجع قضایی نمیروند و رنج این آسیب را به تنهایی تحمل میکنند. واقعیت این است که مراجعه به روانپزشکان و روانشناسان میتواند در بهبود حال روانی این بیماران تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر با چنین شرایطی مواجه هستید، باید بدانید که پزشک معالج تمامی اطلاعات شما را محرمانه نگه میدارد. چنانچه در این زمینه به کمک و مشاوره نیاز دارید، میتوانید از طریق درمانکده از بهترین روانپزشک تهران نوبت و مشاوره آنلاین دریافت کنید.
خشونت علیه زنان و کودکان در محل کار
خشونت علیه زنان و کودکان در محل کار میتواند به شکلهای زیر باشد:
-
خشونت فیزیکی که شامل رفتارهایی مانند پرخاشگری است که کارفرما، رئیس یا همکار برای تخلیه عصبانیت خود انجام میدهد.
-
خشونت روانی شامل رفتارهایی است که منجر به تحقیر و تبعیض میشود. یعنی در واقع نیروی انسانی به دلیل «زن بودن» سرزنش میشود.
-
خشونت جنسی که دربرگیرنده هرگونه رفتار و اظهارنظرهای بیشرمانه و جنسیتی است.
-
خشونت مالی که در طی زنان و کودکان ساعت و فعالیت کاری یکسانی با مردان دارند اما حقوق و مزایای یکسانی را دریافت نمیکنند. عدم پرداخت به موقع حقوق یا اخراج بیدلیل از دیگری خشونتهای مالی زنان و کودکان در محیط کار است.
چگونه میتوان از خشونت علیه زنان و کودکان جلوگیری کرد؟
برای پیشگیری از خشونت علیه زنان و کودکان نیاز به هماهنگی بین بخشهای فردی، خانوادگی و جامعه است. در این رابطه توجه به استراتژیهای زیر ضروری است:
-
وضع و اجرای قوانین
-
تغییر هنجارها و ارزشهایی که زمینه را برای سوء استفاده از کودکان و زنان مهیا میکنند.
-
ایجاد محیطهای امن
-
آموزش والدین و سرپرستان کودکان
-
آموزش مهارتهای زندگی
-
آشنایی کودکان و زنان با حق و حقوق خود
-
ایجاد مراکز پاسخگو به قربانیان خشونت
راهنمای دریافت مشاوره و نوبت آنلاین از روانپزشک در تهران با درمانکده
برای دریافت نوبت و مشاوره آنلاین میتوانید همین لحظه به سایت درمانکده مراجعه کنید. با جستجوی تخصص پزشکی، لیست روانشناسان و روانپزشکانی که در تهران با درمانکده همکاری دارند، در اختیار شما قرار میگیرد. این لیست اطلاعات کاملی از متخصصان مانند تلفن تماس، آدرس مطب، نزدیکترین زمان دریافت نوبت، هزینه ویزیت و نظرات دیگر کاربران را نمایش میدهد. با استفاده از خدمات آنلاین سلامت درمانکده میتوانید از دیگر خدمات این مجموعه مانند مشاوره فوری و آزمایش در محل نیز استفاده کنید. همچنین در صورتیکه مایل باشید میتوانید در بخش «بنویس و الهامبخش باش»، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظر شما