به گزارش خبرآنلاین از خراسان، زیبا معظمیفرد، رئیس اداره ارزیابی زیست محیطی و آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: ملاک عمل گزارش منتشر شده سازمان محیط زیست درخصوص کلان شهرهاست، در سایت سازمان محیط زیست هم موجود است و در دسترس عموم قرار گرفته است، این گزارش نشان میدهد با درنظر گرفتن شاخص تعداد روزهای هوای ناسالم برای گروههای حساس در حقیقت بعضی از شهرها شرایط آلایندهتری نسبت به مشهد داشتهاند که تهران، کرج و اراک از مشهد آلودهتر هستند.
وی با اشاره به اینکه مشهد دومین کلان شهر کشور است که باید نگاه حمایتی بیشتری از سوی دولت به آن وجود داشته باشد، تاکید کرد: به واسطه کلان شهر بودن مشهد، آلودگی هوای بیشتری نسبت به دیگر استانها در زمینههای مختلف آب، هوا و خاک داریم.
رئیس اداره ارزیابی زیست محیطی و آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: براین اساس، در سال ۱۴۰۱، از ابتدای سال تاکنون در مشهد ۷۰ روز، تهران ۱۳۸ روز و اهواز ۲۳۶ روز شاخص کیفی هوا بالاتر از ۱۰۱ بوده است. شاخص کیفیت هوا هم براساس آلایندههای مختلفی مثل ازن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق و منوکسید کربن در نظر گرفته میشود، سال ۱۴۰۰ هم میزان آلایندگی بر اساس این شاخص برای مشهد ۸۵ روز، اهواز ۱۶۲ روز، تهران ۸۶ روز و کرج ۱۵۹ روز بوده است.
به گفته وی، غلظت ذرات معلق مشهد ۲۷ شهر بررسی شده و مشهد بیشترین است، ممکن است شهری هم باشد که غلظت ذرات معلق آن از مشهد بیشتر باشد، اما جزو ۲۷ شهر بررسی شده نباشد.
46
نظر شما